Кабели и свещи
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Кабели и свещи
Здравейте,искам да попитам за кабели и свещи на Е36 ИС.
Значи проблема ми е следния,когато е сухо по улиците всичко е ОК,а като има локви и е по влажно започва да прекъсва за 20-30 секунди и се оправя,а от няколко дни си прекъсва постоянно(не я карам почти откакто падна сняг)като я припалвам да поработи.
Аз си мисля че е от кабелите и свещите,но ако има и друго възможно казвайте
И ако има някои колега които да се занимава с продажба на тези неща да ми каже цени на ЛС да не пълна гушите на конкуренцията
Значи проблема ми е следния,когато е сухо по улиците всичко е ОК,а като има локви и е по влажно започва да прекъсва за 20-30 секунди и се оправя,а от няколко дни си прекъсва постоянно(не я карам почти откакто падна сняг)като я припалвам да поработи.
Аз си мисля че е от кабелите и свещите,но ако има и друго възможно казвайте

И ако има някои колега които да се занимава с продажба на тези неща да ми каже цени на ЛС да не пълна гушите на конкуренцията

- BorisMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: 92,318 sedan
Ламбда сондата май правеше същото като се намокри и окъси някъде.
Едва ли са свещи и кабели.
Едва ли са свещи и кабели.
Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw
- metodi80
- старши ентусиаст
-
bubsa написа:Ясно де,ама аз колата не я бях мърдал от десетина дни и като я запалих снощи ми се дорева.15 минути докато заработи горе долу,а днес пак същата работа
Диагностика ще покаже ли ако е заминала ламбда сондата?
Принципно ще покаже ...то тия диагностики общо взето само това показват .... ламбда сонда и дебитомер ...дори и да са здрави

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: Кабели и свещи
Провери кабелите към бобините. Понякога се вадят оттам. Свещите менте също могат да ти докарат главоболия. Карах с такива 10000 км и отскоро ги смених с оригинални. Преди беше достатъчно да си закарам колата на автомивка и се почваше едно прекъсване, падане на оборотите както казваш за около 30 секунди. Гася, паля отново и все едно нищо не е било. Същото ставаше и в дъждовно време. От два месеца съм с оригинални свещи, нарочно силих колата през локвите да я тествам и да чукна на дърво забравих за този проблем.
Колега нещата и при мен са същите,но немога да си обясня как ще достигне вода до там.На моита кола понеже климатика е добавян бубините са малко изместени и реално немогат да се намокрят.
Имаш ли идея колко пари струват сравнително хубави кабели и свещи и дали от диагностика ще покаже дали са читави?
Имаш ли идея колко пари струват сравнително хубави кабели и свещи и дали от диагностика ще покаже дали са читави?
- bobi 318 is
- младши ентусиаст
-
- Кара: 8,5&10X17 Keskin KT1
- Мечтае да кара: Само Мки.
Колега,ако нямаш кората под мотора и като караш в мокро се полу4ава нали.като по4не да ти прекасва извади лулите на свещите и виж дали са влажни в предния краи,из4акаи малко и ги сложи пак.и при мен се полу4ава така понякога.
Да,нямам я кората и се получава точно така,но колата не я бях карал 5-6 дни.А и немога да си обясня как ще метне вода отгоре на мотора
,а и да метне пласмасата която покрива свещите си е там.
Преди малко я палих да поработи и си беше наред,никакви ядове.
Има ли смисъл да сменям свещите и кабелите и колко пари струват качествените?

Преди малко я палих да поработи и си беше наред,никакви ядове.
Има ли смисъл да сменям свещите и кабелите и колко пари струват качествените?
- bobi 318 is
- младши ентусиаст
-
- Кара: 8,5&10X17 Keskin KT1
- Мечтае да кара: Само Мки.
незнам как се ка4ва до горе но е факт,ина4е кабелите за ИС са около 160к.пс.мисля 4е няма нужда да ги сменяш щом са здрави.
- Makarov 2
- младши ентусиаст
-
ъжфэ
Имах същия проблем със старото бмв,вярвай ми какво ли не смених,може би всичко което колегите ще ти посочат като възможен проблем,няма оправия.Така и го продадох-кола за сухо време
.Сложи кора под двигателя,но едва ли,при мен намаля прекъсването ,но не спря.УСПЕХ

- svetoslavned
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 83 /2.0d /2006
- Мечтае да кара: M 3
- Детайли за колата: Тайна
Колега смени си свещите, за проверка на бубините - на тъмно вдигни капака и виж дали не изкри от някоя. Може да направиш и още една проверка - на работещ двигател почни да изваждаш кабелите на свещите една по една като следиш за работата на мотора , ако след изваждане забележиш че мотора си работи все така заначи неработеща свещ,задръстена дюза,кабел.Успех 

свн
- laary
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 91 325d
- Мечтае да кара: Z8
bubsa написа:Мерси за мненията колеги.Утре ще видя дали ще си работи пак нормално,много странна работа.
Имаш проблем с бубините 150% е микропукнатина и от влагата при мокро време прекъсва! Не е евтина подмяната но това е .
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2