Странен звук в двигателя

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 325i

Странен звук в двигателя

Мнение от /////M » 10 Яну 2009, 19:36

Здавейте колеги! Имам следния проблем.Преди година и малко сменях глава, клапани, повдигачи и т.н. (без разпределителните валове). До скоро двигателя не се чуваше как работи. Да чукна на дърво работи идеално :) Но от няколко седмици има едно почукване. Трудно ми е да ви го опиша, но горе долу нещо като дизел ама малко по-глухо. Слушах го някъде към средата се чува. Някой ми казаха че може да е вал. Други ми казаха клапан. Според вас какво може да е? Горе долу какви пари са частите и ремонта? Двигателя е 2.5i. Пускам тема тук защото от това което съм чел в този форум виждам че има много запознати и разбиращи хора на които шапка им свалям. :) Благодаря на всички отзовали се!!!
Последна промяна /////M на 11 Яну 2009, 0:55, променена общо 1 път

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 10 Яну 2009, 20:37

Колега може и от маслото да е.Добре дошъл в форума :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от /////M » 10 Яну 2009, 20:49

Добре заварил колега :) Предположих че може и да е маслото, но е на 5000 км и е кастол магнетек 10/40. Да кажеш че няма масло.... има си в нормите... :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Re: Странен звук в двигателя

Мнение от BiTurbo » 10 Яну 2009, 21:54

/////M написа:.......... Някой ми казаха че може да е вал.....

в какъв смисъл вал, колянов, разпределителен, на скоростите кякакъв ?
а щом е към средата да не е съединител нещо, аксиален лагер, като натискаш и пускаш съединителя спира ли ? ако да може и лагер на първичен вал на скоростите да е ............
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 10 Яну 2009, 22:18

Колега средата на двигатела... :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slowtraveler » 10 Яну 2009, 22:20

Колега, обикновено на такъв въпрос не можеш да получиш точен отговор... Отиди при свестен майстор.
Може да тропа всичко, което се движи.
'Дизелно' тропане се получава и от бутален болт...

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Странен звук в двигателя

Мнение от /////M » 10 Яну 2009, 22:56

BiTurbo написа:
/////M написа:.......... Някой ми казаха че може да е вал.....

в какъв смисъл вал, колянов, разпределителен, на скоростите кякакъв ?
а щом е към средата да не е съединител нещо, аксиален лагер, като натискаш и пускаш съединителя спира ли ? ако да може и лагер на първичен вал на скоростите да е ............

Имах в предвид разпределителен вал. Извинявам се че не съм пояснил.:uups: Става дума за средата на мотора

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 11 Яну 2009, 18:59

Колега, може да са страшно много неща, от разбит лагер до крив вал. Няма как да опишеш 100% какъв е звукът , най добре ходи някъде да видят колата. Тук можем само да гадаем. Успех!
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Prokudeniq » 12 Яну 2009, 9:57

:yes:

Колегата BFM е прав, след като не се знае точния шум може само да се гадае - лагери, повдигачи, разпределителен вал, бутален болт, аксиален лагер на скоростите (той се хваща лесно, като натиснеш педала на съединителя и шума изчезва), крив първичен вал и много други неща, да не говорим че може да е нещо разхлабено по някоя планка :)
Отиди при свестен майстор това е извода и успех с ремонта :yes:
Няма нищо по-страшно от активната глупост.

Потребител
Аватар

Мнение от rombeca » 12 Яну 2009, 10:53

Prokudeniq написа::yes:

Колегата BFM е прав, след като не се знае точния шум може само да се гадае - лагери, повдигачи, разпределителен вал, бутален болт, аксиален лагер на скоростите (той се хваща лесно, като натиснеш педала на съединителя и шума изчезва), крив първичен вал и много други неща, да не говорим че може да е нещо разхлабено по някоя планка :)
Отиди при свестен майстор това е извода и успех с ремонта :yes:

Бих добавил и износени цилиндри и/или сегменти.При студен двигател може да тропат буталата в цилиндрите.Измери и компресията за всеки случай.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от /////M » 12 Яну 2009, 12:07

Май наистина може да са много неща. ;) Ще се ходи на лекар...... Благодаря на всички ви за мненията!!!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 12 Яну 2009, 13:23

тъй като сме тръгнали да гадаем бих добавил- ваноса :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от /////M » 15 Яну 2009, 17:48

Колеги, ходих на "доктор" за въпросния проблем. Човека много си разбира. Той ми прави главата миналата година и му имам голямо доверие. Та днеска седя и я слуша 30 мин някъде и каза че има два варианта... Или са повдигачи или са разпределителни валове, но за най-сигурно трябва да я отвори. От тук идват следните няколко въпроса :D Някой може ли да даде цени за разпределитени валове и поввигачи, а също гарнитура на капака на клапаните(така и така ще се отваря), а също и гарнитурките на бубините (тези малките пръстенчета). Ако някой може да даде тази информация ще съм му много благодарен. :) :) :) Поздрави на всички!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N57 3.0xd

Мнение от Hellrider » 15 Яну 2009, 18:33

гарнитурите са към 50лв всичките на Елринг-комплект

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Prokudeniq » 15 Яну 2009, 19:53

/////M написа:Колеги, ходих на "доктор" за въпросния проблем. Човека много си разбира. Той ми прави главата миналата година и му имам голямо доверие. Та днеска седя и я слуша 30 мин някъде и каза че има два варианта... Или са повдигачи или са разпределителни валове, но за най-сигурно трябва да я отвори. От тук идват следните няколко въпроса :D Някой може ли да даде цени за разпределитени валове и поввигачи, а също гарнитура на капака на клапаните(така и така ще се отваря), а също и гарнитурките на бубините (тези малките пръстенчета). Ако някой може да даде тази информация ще съм му много благодарен. :) :) :) Поздрави на всички!!

Колега, нека първо свали капака и да види проблема, после му мисли за частите. Както ти каза може да са няколко неща нека се види кое е точно и то да се търси.

Успех :D
Няма нищо по-страшно от активната глупост.

Следваща

Назад към E36