Автомат?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- gele76
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36, 1.9., `99
- Мечтае да кара: Touring
- Детайли за колата: Kompact
Автомат?
Значи карам Компакт с автоматична скоростна кутия. Въпроса може да е малко тъп, но не можах да открия отговора. Значи имам 3 програми: S, E, M. S е ясно: спорт. E е ясно: економи. Въпроса ми е "М" за какво е?
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.

Тя не обичаше оралния секс, но всеки път мълчаливо преглъщаше обидата...
http://www.vbox7.com/play:7ede55b9&start=4
- Kregec
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е34 М50Б20
- Мечтае да кара: М....power
Бате аз също имам същата кутия М по книжка се води "Manual" което мисля е някъв ръчен режим, но много рядко го ползвам. Ползвам или S ili E
- gele76
- младши ентусиаст
-
Kregec написа:Бате аз също имам същата кутия М по книжка се води "Manual" което мисля е някъв ръчен режим, но много рядко го ползвам. Ползвам или S ili E
Да де, и аз не го ползвам. Помислих, че е manual, ама някой ако може да разясни защо, как и кога трябва да се ползва. Защото имам чувството, че на М се държи по-добре на снега, но може да си внушавам.

- gele76
- младши ентусиаст
-
TUZara` написа:Най-удобно е да се ползва по проходи и на такива подобни места...
Ясно. А защо, каква е идеята?

- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
"М" не е ли - mountain...(планинска) демек за байри, сняг и т.н. да държи мотора на по-ниска предавка и по-високи обороти за да катери и да не се пързаля....
Това ми е бееегъл спомен от стария автоматик на баща ми...
И не се смейте ако не е така !!!
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
- Shider
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: touring 318tds
На някои този режим е М, на други е обозначен със снежинка и няма нищо ръчно в този режим. Може М да идва от mud-кал. Ако сте пробвали - моята на практика тръгва на втора - доооста по-плавно от нормалния режим и май не стига до четвърта, т.е. работи само на втора и трета, или аз не съм карал по-бързо от 80-тина км/ч, когато съм я пробвал на сняг. Реално не че не може без него, но ти помага за потегляне по наклон върху лед - при условие, че си много внимателен с газта и са ти хубави гумите, де...
При потегляне високите обороти пречат, но при спускане е хубаво да не превключва на горна предавка, а да си забавя с двигателя на по-ниска.
boywalking написа:"М" не е ли - mountain...(планинска) демек за байри, сняг и т.н. да държи мотора на по-ниска предавка и по-високи обороти за да катери и да не се пързаля....
При потегляне високите обороти пречат, но при спускане е хубаво да не превключва на горна предавка, а да си забавя с двигателя на по-ниска.

Shider написа:На някои този режим е М, на други е обозначен със снежинка и няма нищо ръчно в този режим...
:-)
M идва именно от MANUAL
Отворете си упътването и го прочетете. На 42 страница пише коя буква какво означава, а тук е обяснено какво точно се има предвид под М:

(стр. 44 от упътването за е36)
- gele76
- младши ентусиаст
-
Т.е. да разбирам, че режима "М" се използва при: Сняг при потегляне, заснежени/заледени наклони - спускане и качване, при разкаляни местности?

- Shider
- кандидат ентусиаст
-
PeReZ написа:Shider написа:На някои този режим е М, на други е обозначен със снежинка и няма нищо ръчно в този режим...
:-)
M идва именно от MANUAL
Отворете си упътването и го прочетете. На 42 страница пише коя буква какво означава, а тук е обяснено какво точно се има предвид под М:
ОК - съгласен - значи когато съм на D в този режим, си потегля на трета и си стои само на нея. Режим на ръчно превключване, в който всъщност няма превключване... явно просто си избираш ръчно само и единствено на коя предавка да караш...
- gele76
- младши ентусиаст
-
PeReZ написа:под М:
Да де, ама тука ми идва противоречието. Защо трябва да ти е на "М" примерно за да караш само на 1ва, като режима може да си е на "Е" и кат му бутнеш лоста на 1 или 3, пак ще си кара само на 1ва или само на 3та

- Shider
- кандидат ентусиаст
-
gele76 написа:Да де, ама тука ми идва противоречието. Защо трябва да ти е на "М" примерно за да караш само на 1ва, като режима може да си е на "Е" и кат му бутнеш лоста на 1 или 3, пак ще си кара само на 1ва или само на 3та
Ама като е на 2 примерно, ще потеглиш направо на втора, т.е. имаш по-голям шанс да тръгнеш от светофара без да въртиш гуми. А в нормален режим потегля на първа и след това включва втора...

Последна промяна Shider на 09 Яну 2009, 15:15, променена общо 1 път
- gele76
- младши ентусиаст
-
PeReZ написа:Ми пиши им на БМВ да си оправят упътването :-) (но за всеки случай прочети цялата информация за автоматичните скоростни кутии преди това)
Виж сега, самия факт, че питам такъв въпрос, означава , че НЕ разбирам! Няма нужда от сарказъм! Идеята ми беше, някой по-запознат, да ми обясни КАК, КОГА и ЗАЩО се използва режим "М"!

- Kregec
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е34 М50Б20
- Мечтае да кара: М....power
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2