НЕ ПАЛИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

НЕ ПАЛИ

Мнение от boni80 » 07 Яну 2009, 9:34

колеги тази сутрин БМВ-то не ще да запали .пражи само кррррррррррр даже не върти стартера от какво може да е

младши ентусиаст
Аватар

Re: НЕ ПАЛИ

Мнение от Zlobil » 07 Яну 2009, 9:59

boni80 написа:колеги тази сутрин БМВ-то не ще да запали .пражи само кррррррррррр даже не върти стартера от какво може да е

Ако прави този звук който казваш, значи стартера ти върти, но той не върти двигателя. Ако е така пробвай да позавъртваш на по къси интервали докъто почне да захапва и запалиш.
Ако е това което си мисля имаш изронени зъби в стартара... незнам точно как им се викаше на тези части, но ремонтът по принцип не е скъп.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2006 330xd, 2008 A8 4.2tdi
Мечтае да кара: WBS

Мнение от Brat mu » 07 Яну 2009, 10:55

Zlobil написа:
boni80 написа:колеги тази сутрин БМВ-то не ще да запали .пражи само кррррррррррр даже не върти стартера от какво може да е

Ако прави този звук който казваш, значи стартера ти върти, но той не върти двигателя. Ако е така пробвай да позавъртваш на по къси интервали докъто почне да захапва и запалиш.
Ако е това което си мисля имаш изронени зъби в стартара... незнам точно как им се викаше на тези части, но ремонтът по принцип не е скъп.

Четки :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 07 Яну 2009, 12:10

Колега на мен преди 1-2 седмици ми се случи нещо подобно, ама колата не я бях палил 2 дни и можеби от студа, като се качих да паля, въртя и неще, даже и стартера не завърта ами само прецъква нещо. Обаче като я бутнахме запали и от тогава не съм имал проблеми. Това беше първия и единствен път, братовчед ми каза че може някое реле или датчик да е замръзнал, щото беше доста студеничко.
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zlobil » 07 Яну 2009, 12:45

Nikito_nn написа:Колега на мен преди 1-2 седмици ми се случи нещо подобно, ама колата не я бях палил 2 дни и можеби от студа, като се качих да паля, въртя и неще, даже и стартера не завърта ами само прецъква нещо. Обаче като я бутнахме запали и от тогава не съм имал проблеми. Това беше първия и единствен път, братовчед ми каза че може някое реле или датчик да е замръзнал, щото беше доста студеничко.

Щом само цъка значи акумулатора ти е бил паднал.

А тук конкретно разбирам че се чува шум от стартера но не върти и споменах, какъв може да е проблема (изпитал съм го). Има едно кръгло с три зъбни колела на него (незнам как се казва)... може някое от колелата да е с изронени зъби.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от borislav » 07 Яну 2009, 12:58

може и четките да са заминали

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 07 Яну 2009, 13:09

Zlobil написа:
Nikito_nn написа:Колега на мен преди 1-2 седмици ми се случи нещо подобно, ама колата не я бях палил 2 дни и можеби от студа, като се качих да паля, въртя и неще, даже и стартера не завърта ами само прецъква нещо. Обаче като я бутнахме запали и от тогава не съм имал проблеми. Това беше първия и единствен път, братовчед ми каза че може някое реле или датчик да е замръзнал, щото беше доста студеничко.

Щом само цъка значи акумулатора ти е бил паднал.

А тук конкретно разбирам че се чува шум от стартера но не върти и споменах, какъв може да е проблема (изпитал съм го). Има едно кръгло с три зъбни колела на него (незнам как се казва)... може някое от колелата да е с изронени зъби.

Не беше паднал акомулатора, даже и аз това си помислих и затова извадих кабелите да зема ток от на бащами колата ама същата работа, закачихме я въртя и пак същото и после на бутане запали лесно, и от тогаванесъм имал проблеми.
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zlobil » 07 Яну 2009, 13:16

Nikito_nn написа:Не беше паднал акомулатора, даже и аз това си помислих и затова извадих кабелите да зема ток от на бащами колата ама същата работа, закачихме я въртя и пак същото и после на бутане запали лесно, и от тогаванесъм имал проблеми.

Значи и ти си с сходен проблем...

То и при мен така, един път, два пъти (за голям период от време), не обръщаш внимание понеже се случва рядко и забравяш и накрая в най-неподходящия момент ........ :mhihi:

Давам просто предположение де... не твърдя че съм прав, както и не искам да поставям диагнози, но общо взето е това... най-често тия проблеми идват от това, че се задържа на стартер след като запали. При мен се получи обаче, защото ми пали трудно и въртя доста.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dangerous » 07 Яну 2009, 13:29

Въпросното нещо се казва "бендикс".Той представлява малко зъбно колело с еднопосочен съединител.Той служи за да се зацепи зъбното колело към маховика но и да осигури евентуално приплъзване при задържане на зъбното колело в/у маховика.И когато този съединител се повреди(представлява едни съчмени топчета вътре които се заклинват в поскоката на въртене но в обратна посока се въртят свободно) не може да се осигури това зацепване и стартера си върти ама бендикса стои на 1 място и въпросното крррррррр се чува от въпросния съединител.Същия звук се чува и ако двигателя работи и завъртиш ключа в режим "Стартер" защото съединителя сработва тогава.
Когато си купиш въпросната джаджа пробвай да я завъртиш в двете посоки.После пробвай и старата джажда.
Надявам се да съм бил полезен

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zlobil » 07 Яну 2009, 13:32

dangerous написа:Въпросното нещо се казва "бендикс".Той представлява малко зъбно колело с еднопосочен съединител.Той служи за да се зацепи зъбното колело към маховика но и да осигури евентуално приплъзване при задържане на зъбното колело в/у маховика.И когато този съединител се повреди(представлява едни съчмени топчета вътре които се заклинват в поскоката на въртене но в обратна посока се въртят свободно) не може да се осигури това зацепване и стартера си върти ама бендикса стои на 1 място и въпросното крррррррр се чува от въпросния съединител.Същия звук се чува и ако двигателя работи и завъртиш ключа в режим "Стартер" защото съединителя сработва тогава.
Когато си купиш въпросната джаджа пробвай да я завъртиш в двете посоки.После пробвай и старата джажда.
Надявам се да съм бил полезен

Браво !

Точно е тва е.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dangerous » 07 Яну 2009, 13:35

BMW Club Bulgaria :winky:

Потребител
Аватар

Мнение от boni80 » 07 Яну 2009, 22:18

благодаря колеги

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dangerous » 08 Яну 2009, 0:48

ако си купил бендикс кажи колко струва :twisted:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Mart0 » 08 Яну 2009, 2:36

еййй и при мен се случи на два пъти тази зима , но както си и мислех , не е болка за рИване :)сега 6те спя по - спокойно, мерси любими форуме :mhihi: както и колеги !!!

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 08 Яну 2009, 12:43

Ма ти сериозно ли мислиш че на такъв въпрос някой ще ти даде отговор :?:
Тук врачки няма ,само се опитват ,ма едва ли им връзва,че щяха да печелят от раличните лотарии всяка седмица и нямаше да имат време да киснат във форума ;)
Това в кръга на шегата ,а а сега сериозно.

Прочети правилата на форума ,пиши в заглавията на темите нещо което да подсказва съдържанието им.
Опитвай се да задаваш по конкретни въпроси с по подробно описание за да има поне малка вероятност някой да те насочи как да се справиш с проблема ;)

В такъв вид темата е безполезна :!:
Изображение

Назад към E36