свети ми лампата на таблото която е най вдясно ??
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- troublemaker
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше компакта да се пързаля постоянно
- Мечтае да кара: е46 M3
- Детайли за колата: bmw e46 328ci
свети ми лампата на таблото която е най вдясно ??
Тя трябва да е за коланите , но нещо даже и да сложа коланите не спира да свети ? какво мога да направя поне да я изключа по някакъв начин 

- troublemaker
- младши ентусиаст
-
ммм
аз съм с компакт .... еми последната най дясната лампа .... има нарисувана седалка на която има 4овек с колан .... поне на мен така ми се струва
Да не е нещо такова ?
Това е лампата за аербега.
Ако е така, имаш записана грешка. Оправя се като чрез софтуер за диагностика (най-вероятно в сервиз) ти я изтрият (това е в случай че нямаш нищо повредено по аербег системата). Иначе вероятни причини за грешката са: прецакан датчик в седалката (ако си с 2 или повече бега), прецакан модул за аербега и какво ли още не, само чрез диагностика можеш да разбереш точно каква е причината да ти свети лампата за аербега.
Аз нямам лампа за коланите (май повечето е36 за Европа нямат такава). Ако не ти свети лампата от горната картинка, да не би да е тази ?:

Това е лампата за аербега.
Ако е така, имаш записана грешка. Оправя се като чрез софтуер за диагностика (най-вероятно в сервиз) ти я изтрият (това е в случай че нямаш нищо повредено по аербег системата). Иначе вероятни причини за грешката са: прецакан датчик в седалката (ако си с 2 или повече бега), прецакан модул за аербега и какво ли още не, само чрез диагностика можеш да разбереш точно каква е причината да ти свети лампата за аербега.
Аз нямам лампа за коланите (май повечето е36 за Европа нямат такава). Ако не ти свети лампата от горната картинка, да не би да е тази ?:

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
PeReZ написа:...Aз нямам лампа за коланите (май повечето е36 за Европа нямат такава). Ако не ти свети лампата от горната картинка, да не би да е тази ?:
Аз пък я имам. Свети няколко секунди след запалването.

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
k1k0 написа:Да не си свалял волана без да откачиш акумолатора а въпросната лампа за колана всички бмв-та я имат просто трябва да се сложи крушка и след запалване на колата лампата светва за няколко секунди за подсещане и угасва
Сигурация ? Да не разглабям залудо
DirtySouth написа:k1k0 написа:Да не си свалял волана без да откачиш акумолатора а въпросната лампа за колана всички бмв-та я имат просто трябва да се сложи крушка и след запалване на колата лампата светва за няколко секунди за подсещане и угасва
Сигурация ? Да не разглабям залудо
Ми на мен не ми светеше лампата свалих таблото сложих лампа и оооооо чудо на чудесата

Beautiful Mechanical Wonder
- santo_bansko
- ентусиаст
-
- Кара: Само компоти:)
err0r написа:PeReZ написа:...Aз нямам лампа за коланите (май повечето е36 за Европа нямат такава). Ако не ти свети лампата от горната картинка, да не би да е тази ?:
Аз пък я имам. Свети няколко секунди след запалването.
И на мене ми в същото:)
- troublemaker
- младши ентусиаст
-
ммм
Значи моята е тази червената лампа
... къде във Варна мога да отида да ми направят диагностика и да я отстранят и за какви пари говорим 

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
10-20лв, зависи от сервиза. Грешката на вздушните възглавници може да се появи от лош контакт във волана или по-често срещаното - разкачена връзка под дясната седалка. Обикновенно се получава, когато много рязко се мръдне седалката напред или назад по релсите. Провери първо каква еситуацият и тогава занули грешката. 

- troublemaker
- младши ентусиаст
-
ц
а можеш ли да ми покажеш или да ме опътиш какво точно да търся под седалката , защото нищо не виждам ... иии ако е от волана как да разбера трябва да го свалям ли ?

Пич, поразрови форума има доста теми по този въпрос!
Щом е светнала веднъж лампата ти на аербега, сега каквото и да правиш под седалката или волана, тя няма да изгасне.
Единствения начин да изгасне лампата е да се изтрие записаната грешка, а това както ти казаха по-горе става само чрез диагностичен софтуер. Така че няма какво да правиш долу под седалката освен да провериш дали не ти се изключила буксата (в пасажерската седалка, и то само ако си с 2 аербега, ако си с един не е от тва), но пак ти казвам дори да е изключена и ти я включиш, лампата на таблото ще продължи да си свети.
Освен че ще изтрият записаната грешка, на диагностиката ще покаже и каква е причината да светне лампата (дали е кабел, прецакан датчик, дали е самия аербег, дали е модула и т.н.).
Щом е светнала веднъж лампата ти на аербега, сега каквото и да правиш под седалката или волана, тя няма да изгасне.
Единствения начин да изгасне лампата е да се изтрие записаната грешка, а това както ти казаха по-горе става само чрез диагностичен софтуер. Така че няма какво да правиш долу под седалката освен да провериш дали не ти се изключила буксата (в пасажерската седалка, и то само ако си с 2 аербега, ако си с един не е от тва), но пак ти казвам дори да е изключена и ти я включиш, лампата на таблото ще продължи да си свети.
Освен че ще изтрият записаната грешка, на диагностиката ще покаже и каква е причината да светне лампата (дали е кабел, прецакан датчик, дали е самия аербег, дали е модула и т.н.).
- Nikolay1
- Кой кашля?
-
- Кара: D779676
Ако си свалял дясната седелка и си дал на контакт пак може да ти запише грешка без нищо да е развалено (аз бях направил така). Отиваш да ти я изчистят ако е само това и караш спокойно.
Be poZer, ride HoreX, drink 4oreX!
Oня русия
Oня русия
- troublemaker
- младши ентусиаст
-
ок
мерси мн колеги 

24 мнения