Скърца Волана Помощ!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- jibo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw 320 d ,E36 TDS
- Мечтае да кара: BMW X5
Скърца Волана Помощ!!!
колеги скарца ми волана при завоите не е реиката а от ватре се 4ува казаха ми имало некво лагер4е се разбило вав BmW Варна
карс ще ходя някои знае ли колко струва това за да си напрая сметката дали ще ми е по джоба
карс ще ходя някои знае ли колко струва това за да си напрая сметката дали ще ми е по джоба
- remaka
- пияния майстор
-
- Кара: на мастика с айрян
- Мечтае да кара: е30 М3
я провери първо пластината за клаксона(тая където се търка във волана) и тогава лагери и прочеее 

Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!
Което не става с акъл,става с мощност

Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи

Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
До преди една седмица имах същия проблем. Пробвай първо да пръскаш с WD40 в процепа зад волана (понякога и така се оправя). Ако не стане, вариантите са няколко:
1-ви вариант. Скърца ти лентовия кабел на airbag-а. Сваляш волана, смазваш кабела и пробваш.
2-ри вариант. Скърца ти въпросния лагер - http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BF51&mospid=47428&btnr=32_0635&hg=32&fg=30
Лагерът е номер 2 на схемата.
Номенклатурен номер : 32311158835
Описание : ЛАГЕР
Ед.цена (с ДДС) : 13.80 BGL
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
3-ти вариант (моя случай) - след като смазахме лентовия кабел, смазахме също и въпросния лагер, който си беше съвсем здрав, скърцането продължи и пръскахме яко количество смазка в дупката на самия прът, която се отваря след като махнеш лагера. След като се стече надолу по пръта, скърцането спря.
Един от тея варианти ти е проблема
Започни да ги правиш подред, че първия ти е най-лесен.
1-ви вариант. Скърца ти лентовия кабел на airbag-а. Сваляш волана, смазваш кабела и пробваш.
2-ри вариант. Скърца ти въпросния лагер - http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BF51&mospid=47428&btnr=32_0635&hg=32&fg=30
Лагерът е номер 2 на схемата.
Номенклатурен номер : 32311158835
Описание : ЛАГЕР
Ед.цена (с ДДС) : 13.80 BGL
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
3-ти вариант (моя случай) - след като смазахме лентовия кабел, смазахме също и въпросния лагер, който си беше съвсем здрав, скърцането продължи и пръскахме яко количество смазка в дупката на самия прът, която се отваря след като махнеш лагера. След като се стече надолу по пръта, скърцането спря.
Един от тея варианти ти е проблема

- spens_82
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
- Детайли за колата: E60 530D 218коня
колега и при мен скърцаше но оправих проблема по следните два начина: първо отворих на волана онези пласмасовите работи неимзанм името
и там напръсках със контактен спрей.другия начин беше като вкарах колата на канал и там забелязах че тази траба май се казва
за волана която върти се опираше на единия маркуч на хидравликата.така че колега провери данеби като мен там дасе търка тая тръба
във маркуча на хидравликата.успех 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Скърца Волана Помощ!!!
jibo написа:колеги скарца ми волана при завоите не е реиката а от ватре се 4ува казаха ми имало некво лагер4е се разбило вав BmW Варна
Колега зависи кой лагер точно скърца ......

по принцип скърца лагер номер 2 от схемата (номенклатурен номер- 32311158835)и цената в дарукар е 13.80лв. , но понякога скърца и лагер номер 7 (номенклатурен номер- 32311158686) и цената му е 40.84 лв. Който от двата лагера да е проблема , да знеш , че смяната му не е лесна. Аз се опитах да го сменя (лагер номер 2 ) и се отказах , защото си е разправия .... дразнещо е знам ( и голям срам като влезе някой в колата и ти скърца кормилото ) , но не ми се занимаваше - нека си скърца. Опитвах да го смазвам с разни неща (какви ли не ) , но за малко спира и после пак си скърца .
- MadChicken
- Legendary
-
- metodi80
- старши ентусиаст
-
MadChicken написа:Наистина смяната не е лесна, ама скърцането е толкоз дразнещо, че аз накрая направо не издържах!
Пфффф .... ще ме накарате пак да отварям

Aбе смазвате ли смело външния пръстен с лентовия кабел или лекичко? И с какво? Аз го смазах с двигателно масло много леко, но пак прескърцва на определен ъгъл.
Освен него смазах и двата цилиндъра зад него, които също прескърцваха леко.
Колкото до лагера, възможно ли е да се свали от към кормилото (лаг.Но.2). Мислех си, че номер 4 е неподвижна част, то се оказало подвижен пръстен
Предполагам се сваля той, дърпа се задния цилиндър и се дърпа лагера с пинсета някаква.
То ясно, че ще го свалям пак волана за смазване, но искам да съм подготвен и да знам дали мога да сменя лагера по този начин.

Колкото до лагера, възможно ли е да се свали от към кормилото (лаг.Но.2). Мислех си, че номер 4 е неподвижна част, то се оказало подвижен пръстен

То ясно, че ще го свалям пак волана за смазване, но искам да съм подготвен и да знам дали мога да сменя лагера по този начин.
- MadChicken
- Legendary
-
Лагера се сваля откъм волана. Номер 4 на схемата е най-противния зегер, който съм виждал някога. Сваля се тоя зегер и след това лагера се повдига с отверка. Тва е.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
MadChicken написа:Лагера се сваля откъм волана. Номер 4 на схемата е най-противния зегер, който съм виждал някога. Сваля се тоя зегер и след това лагера се повдига с отверка. Тва е.
Да ...точно така е ....но като почнеш да го правиш не е толкова лесно , колкото да го кажеш. Аз по скоро ще сменя още веднъж съединителя , отколкото това да правя ....

- jibo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw 320 d ,E36 TDS
- Мечтае да кара: BMW X5
Re: Скърца Волана Помощ!!!
лагера е колеги то лоста на волана се марда и разбита и фтулката от лагера си4ката работа 28 лв ко му плащаш
- phantomas
- младши ентусиаст
-
- Кара: Is Hybrid
- Мечтае да кара: M1
колеги аз си взех целия комплект лагер - втулка който седи отгоре на кормилния прът , дадох го на майстора ама ми отказа като се оправда че се сваля цялия прът и ще ми излезе много солено , а просто май го е домързяло, лагерчето още ми седи в нас и май сам ще си го сменя , щом става през волана
BMW 318is
- phantomas
- младши ентусиаст
-
- Кара: Is Hybrid
- Мечтае да кара: M1
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2