БМВ 325 ванос,нещо трака???За триене!!!!!!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ИНТЕРЕСНО!
Мечтае да кара: в гр.Толбухин :)
Детайли за колата: В клуба на 20+

БМВ 325 ванос,нещо трака???За триене!!!!!!!

Мнение от mladi » 05 Яну 2009, 12:05

Здравейте колеги,чудех се дали да пускам тема за конкретния случай но реших все пак да пусна!Онзи ден имах предложение за бартер с доплащане(все още незнам колко) за моята е36,316(м40б16-92г.)за въпросното бимарче,което има доста проблемчета но единия е най-притеснителен и за това искам да попитам някой ,ако знае или предполага от какво може да е ТРАКАНЕТО когато стои на обороти?!Малко инфо за колата-черен металик,купе,97г,16-ки лети джанти на бмв с някакви си гуми(зимни)външно колата няма удари или подобни истории окачването е добро,сток генерация,черен кожен салон с подгрев но на предните сеалки има разпрана кожа,ел пакет,еарбег,климатик но изпуска фреон,подлакътник,тавана е провиснал,кожата на корите на вратите също е за смяна и пласмаските над тях не стоят правилно имат счупени щипки явно и съединителя мисля ,че е за смяна но това е бял кахър!Колата е с платен акциз,регистрирана е и както е така и търсят 5000лв. или бартер с доплащане.Мен най-много ме тревожи това ТРАКАНЕ няколко човека ми казаха че най-вероятно е от веригата-оптегач или ваноса,интересното е че колата от както е закупена си е тракала така до ден днешен и във вървежа няма нищо притеснително,двигателят усуква купето яко като му се подаде газ без да се замисля с една дума колата много бяга!Ще се радвам ,ако има отзиви но наистина от хора които карат имали са подобен случай или са карали такъв мотор, за да си направя точна преценка заслужава ли си бартера и последващата го евентуално хамалогия,благодаря предварително!!! ;)
Последна промяна mladi на 08 Яну 2009, 2:42, променена общо 1 път
ISTINSKI PRIATEL E NE TOZI,KOITO TI BARSHE SALZITE,A TOZI KOITO NE TE KARA DA PLACHESH!
В КАКЪВ СВЯТ ЖИВЕЕМ,ЩОМ ДА ВЪРНЕШ НЕЩО,КОЕТО НЕ ТИ ПРЕНАДЛЕЖИ Е ГОЛЯМ ПОДВИГ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 05 Яну 2009, 12:16

няма 325 от 97 година ,най много 94 да е,после мотора М50В25 се заменя от М52В28 т.е. колата трябва да е 328 ако е 97 година ... за 5000 лв ще е пълна скръб щото само акциза е толкова ,явно собственика и иска да се отърве от нея на всяка цена ... приготви се да дадеш още 2-3к да я стегнеш( ако тракането е от веригата щото може и от друго да е ,най вероятно изпуснали повдигачи )

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 05 Яну 2009, 12:25

пусни няква снимка да се види състоянието,а твоята на колко я оценяват
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mladi » 05 Яну 2009, 12:35

павката написа:пусни няква снимка да се види състоянието,а твоята на колко я оценяват
ей тва е ,че нямам снимки но тиа дни мога да я снимам.Моята на не повече от 4000лв.
ISTINSKI PRIATEL E NE TOZI,KOITO TI BARSHE SALZITE,A TOZI KOITO NE TE KARA DA PLACHESH!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 05 Яну 2009, 12:51

еми остава ти една разлика от 1000,смятам си заслужава.
ама онези са на явна загуба,прости ли са :roll:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 05 Яну 2009, 13:00

Alexi написа:няма 325 от 97 година ,най много 94 да е,после мотора М50В25 се заменя от М52В28 т.е. колата трябва да е 328 ако е 97 година ... за 5000 лв ще е пълна скръб щото само акциза е толкова ,явно собственика и иска да се отърве от нея на всяка цена ... приготви се да дадеш още 2-3к да я стегнеш( ако тракането е от веригата щото може и от друго да е ,най вероятно изпуснали повдигачи )

Напълно съм съгласен с това мнение. 325i, М50 се произвеждат до 1994 година, но е възможно годината на първа регистрация да е 1995. След 1994 година 328i, М52 заменя стария мотор. Другият вариант е да е с присаден двигател.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible

Мнение от Djelebov » 05 Яну 2009, 13:05

mladi, питай ги, платен си е акциза или е регистрирана като 320, щото правят такива номера още при вкарване ;) Може и да е добре количката
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe & E46 Coupe

Мнение от djkita » 05 Яну 2009, 17:12

Тракането се получава заради едни повдифачи.Не е кой знае къв проблем, но не го подценявай и там ще ти дерат джоба. :(

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cobrata_m3 » 05 Яну 2009, 18:54

бягай далеч от таз барака ни е 97 ни е 95 няма оправия тоя курник :mhihi: не питай отде знам :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...
Мечтае да кара: годзила

Мнение от Plamenavramov » 05 Яну 2009, 20:04

Колега "mladi", ти по какво разбра ,че е б25 ? :mhihi:
И нищо лично,но от 16-ката,дори и на 20-ка да те качат ще ти се вижда като самолет :mhihi: :mhihi: :mhihi: а относно тракането, най вероятно верига,но може и хидр.повд.! Ял съм го тоя с тракането! :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Мнение от martoto » 05 Яну 2009, 20:22

Зависи какво се разбира под тракане. Верига да трака е почти абсурт. Всеки, който види схема на задвижването ще разбере защо. Може да е повдигач(и) но обикновенно те се чуват само на празен ход. Най вероятна причина е VANOS-а ако е от стария модел, което също говори, че колата е преди 95г.

Абе 325 за 5000лв = кочина. Освен ако няма някакви извънредни причини за сделката. Аз лично читава 316 за изкъртена 325 не бих сменил никога но обратното (че даже и да ми доплатят) с удоволствие :)
А само по описанието на колегата е достатъчно въобще да не погледна тая кола.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Plamenavramov » 05 Яну 2009, 22:16

martoto написа:Зависи какво се разбира под тракане. Верига да трака е почти абсурт. Всеки, който види схема на задвижването ще разбере защо. Може да е повдигач(и) но обикновенно те се чуват само на празен ход. Най вероятна причина е VANOS-а ако е от стария модел, което също говори, че колата е преди 95г.

Абе 325 за 5000лв = кочина. Освен ако няма някакви извънредни причини за сделката. Аз лично читава 316 за изкъртена 325 не бих сменил никога но обратното (че даже и да ми доплатят) с удоволствие :)
А само по описанието на колегата е достатъчно въобще да не погледна тая кола.

:mhihi: Колега май не си чувал как трака верига :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 05 Яну 2009, 22:32

верига и повдигачи се различават от една пресечка как тракат( щото от там се и чуват ) закарай я на сервиз преди да я вземеш да я огледат обстойно че усещам как се набълбукваш яко с тая кошница ,такива мераклии дето хабер си нямат като тебе много ги обичат продавачите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mladi » 06 Яну 2009, 1:46

Plamenavramov написа:Колега "mladi", ти по какво разбра ,че е б25 ? :mhihi:
И нищо лично,но от 16-ката,дори и на 20-ка да те качат ще ти се вижда като самолет :mhihi: :mhihi: :mhihi: а относно тракането, най вероятно верига,но може и хидр.повд.! Ял съм го тоя с тракането! :mhihi:
Ха колегааа извинявай може да съм засегнал егото ти понеже караш 320-ка но и аз съм карал и много добре знам как върви 20-ка и 25-ца място за сравнение абсолутно няма,че от къде щв знам аз как варви... :mhihi: иначе благодаря за инфото от сърце!!! :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Plamenavramov » 06 Яну 2009, 2:28

mladi написа:
Plamenavramov написа:Колега "mladi", ти по какво разбра ,че е б25 ? :mhihi:
Ха колегааа извинявай може да съм засегнал егото ти понеже караш 320-ка но и аз съм карал и много добре знам как върви 20-ка и 25-ца място за сравнение абсолутно няма,че от къде щв знам аз как варви... :mhihi: иначе благодаря за инфото от сърце!!! :lol:

Колега,не ме разбра!!!! Май засегнахме твоето его не моето! 20-ката няма място за сравнение с 25-ца,имах предвид теб иииии.......със сигурност разликата между 20 и 25 е по малка от ,колкото 16 и 20 :mhihi: :mhihi: :mhihi: поне съм се пускал с б25 и знам как е!

Следваща

Назад към E36