проблем със спирачките
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
проблем със спирачките
Искам да попитам,карам БМВ320и,97 г.,има абс,когато натисна спирачката,не винаги,понякога,се чува едно много особено стържене,на какво може да се дължи това,имам ли проблем с абс-а.?
- metodi80
- старши ентусиаст
-
savski написа:Ако съм разбрал правилно проблема - може да няма накладки вече и метала на челюстите да се търка в диска. Погледни дали не ти е надран диска - ако е, значи си за смяна на накладки.
Колега , ако диска е надрана , само накладки ли да сменя ?!!!!!!!!!!!!!
Аз си мисля че ще му се наложи и диск да сменя .......
По въпроса ти колега .... зависи при какви обстоятелства стърже , защото то самия абс при по рязко спиране започва да ти "отхвърля" педала на спирачката и си се чува едно като стържене ... ако обаче е при нормално спиране е възможно наистина накладките да са на път да си заминат със сигурност не са напълно заминали защото ще ти свирят спирачките при всяко спиране , но вероятно са останали с доста малко феродо ....
metodi80, попринцип си прав за смяната на дисковете. Просто зависи в каква фаза ги е хванал. Ако на колегата са започнали да му стържат спирачките вчера и е покарал така 20тина километра, няма да се налага смяна. По дисковете ще има само следи, които с новите накладки ще изчезнат за около 200-300 километра.
Но най-добре, roko70, като ти сменят накладките им кажи да ти проверят дебелината на дисковете, ако не си ги сменял скоро. Може и те да са за смяна.
Но най-добре, roko70, като ти сменят накладките им кажи да ти проверят дебелината на дисковете, ако не си ги сменял скоро. Може и те да са за смяна.
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
на мен ми прилича на нормалната реакция на АБС-а, аз също се чудих като скачаше педала в началото като си я купих, то си има верно един такъв характерен шум като стържене при работа на АБС 

Re: проблем със спирачките
roko70 написа:Искам да попитам,карам БМВ320и,97 г.,има абс,когато натисна спирачката,не винаги,понякога,се чува едно много особено стържене,на какво може да се дължи това,имам ли проблем с абс-а.?
Споко колега, ако ти се е появило от скоро (демек зимния сезон) значи всичко ти е ОК, ABS-а си бръмчи (или жужи

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
10 мнения
• Страница 1 от 1