Подгряващи пръскалки
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Подгряващи пръскалки
Взех си подгряващи пръскалки, но незнам как да ги свържа, за да работят. Ако някой го е правил вече да сподели или да ме напъти каде да си закарам колата, за да ми ги свържат.
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
При някои модели подгрева на огледалата е с автоматично подгряване(с термореле).При други са свързани към подгрева на задното стъкло.Така че провери при теб какво е положението!Аз бих ги свързал към подгрева на огледалата(ако има такъв)! 

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Оригинално има един термодатчик в предния въздуховод(не тоя за борда ами още един) и спрямо него се включват секвите подгреви без тези на огледалата които са на контакт.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
ned_gm28 написа:Аз бих ги свързал към подгрева на огледалата(ако има такъв)!
Тва не е много удачно, щото може да не ти се наложи да пускаш подгрева на задния джам, но пръскалките да са замръзнали... и ще трябва да печеш и задното стъкло заради едни пръскалки... да не говорим, че задния реотан е много сериозен консуматор...
- dackooo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 53
- ned_gm28
- ентусиаст
-
Mollov написа:ned_gm28 написа:Аз бих ги свързал към подгрева на огледалата(ако има такъв)!
Тва не е много удачно, щото може да не ти се наложи да пускаш подгрева на задния джам, но пръскалките да са замръзнали... и ще трябва да печеш и задното стъкло заради едни пръскалки... да не говорим, че задния реотан е много сериозен консуматор...
Аз казах,че бих ги вързал към огледалата,ако те са с подгрев и са на термореле-независими от задното стъкло.Нещо не сме се разбрали!

ned_gm28 написа:Mollov написа:ned_gm28 написа:Аз бих ги свързал към подгрева на огледалата(ако има такъв)!
Аз казах,че бих ги вързал към огледалата,ако те са с подгрев и са на термореле-независими от задното стъкло.Нещо не сме се разбрали!
До колкото знам огледалата на повечето ако не на всички Е36 са без термо реле и си топлят постоянно, затова не ми се иска да ги вържа към огледалата. Да знаете някой, който би се наел да го направи по цивилизовано?
- стан
- старши ентусиаст
-
Mollov написа:ned_gm28 написа:Аз бих ги свързал към подгрева на огледалата(ако има такъв)!
Подгрева на огледалата е постоянен и няма нищо общо с подгрева на задния джам
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Да бе, знам.... не съм го прочел правилно.... но идеята с ключ от купето е по-идейна, от колкото да греят постоянно вързани към страничните огледала... щото на пръскалките им трябва много по-малко от колкото на страничните огледала...
Иначе мисля, че стандартно пръскалките също греят постоянно т.е. вързани са директно, подобно на страничните огледала...

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
- стан
- старши ентусиаст
-
100% ви гарантирам че си имат собствен датчик във въздуховода и греят при определени външни температури заедно с ключалките на колите със зимен пакет. Единия датчик е в левия въздуховод - мисля че тоя за борда, другия е в десния - за зимния пакет.
- ned_gm28
- ентусиаст
-
стан написа:100% ви гарантирам че си имат собствен датчик във въздуховода и греят при определени външни температури заедно с ключалките на колите със зимен пакет. Единия датчик е в левия въздуховод - мисля че тоя за борда, другия е в десния - за зимния пакет.
И аз така знам(от форума,иначе не ми се е налагало да се занимавам).Иначе би било мноого тъпо,да греят постоянно,дори лятото при 30-40С,не мислите ли?
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
ned_gm28 написа:При някои модели подгрева на огледалата е с автоматично подгряване(с термореле).При други са свързани към подгрева на задното стъкло.Така че провери при теб какво е положението!Аз бих ги свързал към подгрева на огледалата(ако има такъв)!
Не е верно или има бъг някъв ! На повече от 10тина е36ци съм пробвал и на всички си грее постояно щом се запали колата дори и при +40 градуса лятно време при огледалата
I'm slowly drifting

- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
Не е верно или има бъг някъв ! На повече от 10тина е36ци съм пробвал и на всички си грее постояно щом се запали колата дори и при +40 градуса лятно време при огледалата
Не това не е вярно. Имам заводски подгрев на пръскалните и към тях има кабел който се спуска в десния въздуховод на които има един кръгъл термо датчик. И под 10 градуса при контакт започват да греят.
Не бъркаите термо датчика на борда в левия въздуховод които е издаден като пирон с този в десния въздуховод които е като доляма дръгла монета и е за пръскалките.

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
http://clip4e.com/play.php?id=45143
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2