318 ТДС Дилема!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
318 ТДС Дилема!!!
Здравей те колеги и Честита Коледа! За мен Коледата си беше на 6 докато не минах 2 тунел на Витиня. Изведнъш усетиш че скоростния лост започна да се тресе яко и намалих музиката и чух едно таракане като на трактор спрях веднага в авариината лента и като излезнах от колата чух двигателя да работи като на три цилиндара дадох малко газ и колата се обгърна за секунди в дим от черно до сиво бяло и замириса яко на масло. Интерестното беше че колата не губеше мошност по изкачването, не загряваше и за тва не съм осетил проблеми с нея. Потеглих и бавно стигнах до ЛукОйла преди одбивката за Правец и посавед на един приятел да пия едно кафе и след 15мин да провера маслото резултата беше че нямаше никои на пръчката (сутринта го бях проверил и беше на средата) оттам купувам един литър масло проверка на щеката няма никои купувам втора бутилка сипвам и покри минимума айде още 0.5л масло и все си мислех ,че ще стигна до Етрополе (от там е жената) ама не както си карах едвам едвам и направих една яка магла зад мен на изгоряло масло и спирам веднага след няма и минута идват ченгетата и ми викат какво направи момче да не се запали. А и другото което ми направи впечатление докато разглеждах двигателя е че на първи цилиндър дюзата изкарва нафта от към резбата където се навива в блока. Дайте някакви напътствия утре като тръгна да търся майстори кво да правиме защото ако няма някои читав майстор в тва градче някои които разбира от БМВ-та требва да се дърпаме до София то добре че дядото ме дръпна от Правец до Етрополе иначе някоя Пътнапомощ щяха да ми свалят кожата
Последна промяна th3_pest на 23 Фев 2009, 18:53, променена общо 4 пъти
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Дам и според мен е турбината разкачете покрай нея да видите как е - (гърнетата кулера).
Лошото е че може и по сериозен да дойде проблема
Лошото е че може и по сериозен да дойде проблема

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Защото е влязло прекалено много масло през колектора в цилиндрите. Виж как е въздушният филтър. Ако е целия в масло, проблемът е ясен - турбо.

- matros
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 ТД
Ми значи колата се намира в Етрополе и тук полужението с майсторите е малко сложно. Намерих ме един които разбирал и го чакам днес да доиде да ме дърпа към гаража му. Иначе аз свалих капака на възд. филтър и по филтъра няма никакви следи от масло. Иначе турбината външно цялата е в масло и според мен е заминала. Надявам се да не е счупила клапан че нещата стават много сериознни а аз нямам излишни пари даже и за ремоннта на турбината ще трябва да търся пари назаем. До колкото си спомням за ремонт на турбина излиза някаде около 800лв. Ако някои има някоя турбина подрака да каже цена.
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
800лв в София е рамонта на турбината с демонтаж и монтаж. Как преценяваш, че се е скапала, като в кутията на въздушния филтър няма масло? Отви ли тръбата, която идва от кулера и отива към колекторите на запален мотор, за да видиш какъв цвят е вуздиха, който минава през нея?

err0r написа:800лв в София е рамонта на турбината с демонтаж и монтаж. Как преценяваш, че се е скапала, като в кутията на въздушния филтър няма масло? Отви ли тръбата, която идва от кулера и отива към колекторите на запален мотор, за да видиш какъв цвят е вуздиха, който минава през нея?
Според теб какво може да е? Кажи ми тамън да насоча майстора
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
При мен яката работа, пиеща масло на поразия, беше счупен сегмент на 1-ви цилиндър. През него всичкото масло в системата си излизало през ауспуха. Гледах аз някакви сажди, ама мислех, че пуши нормално за дизел с чип. То се оказа нещо съвсем различно.

- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
Пообиколи все пак моргите колега може и да изпадне нещо читаво. Но не спирай да проверяваш подфорума "продава"!
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2