въпрос за хидравлика
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
въпрос за хидравлика
колеги възможно ли е от старо хидравлично масло да свири хидравликата?Вчера правих малко рацерски изпълнения с навит волан и след това ми засвири хидарвликата постоянно и силно ,но това докато не оставих колата да изстине и след товаа нямах никакви проблеми
- phantomas
- младши ентусиаст
-
- Кара: Is Hybrid
- Мечтае да кара: M1
Re: въпрос за хидравлика
kabalo написа:колеги възможно ли е от старо хидравлично масло да свири хидравликата?Вчера правих малко рацерски изпълнения с навит волан и след това ми засвири хидарвликата постоянно и силно ,но това докато не оставих колата да изстине и след товаа нямах никакви проблеми
принципно може , има няколко причини с които сигурно си запознат , или старо сгъстено /мръсно/ масло , може помпата да си заминава от това че прекалено се задържа волана в крайна точка / слабост на е36/ , може и филтъра на маслото да е заминал , а той май си е комплект с казанчето

BMW 318is
- to6i_Racing
- младши ентусиаст
-
kabalo написа:масло си има ама е черникаво и май трябва да го сменя колко събира ?
аз карам с Prista - MHL - 32 на лукоил и др бензиностации ги продават ,не е червено а е жълтеникаво и съм доволен от него,а до колкото побира това ти ще си прецениш по пръчката на хидравличното масло-повече от литар мисля че беше

- phantomas
- младши ентусиаст
-
на капачката има скала долей до максимума , но виж как изглежда ново масло и как изглежда твоето , ако има голяма разлика го смени
BMW 318is
- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
Маслото колега е ATF - пише го на капачката. На е жълтиникакво, а си е баш розово. Но твоето щом е черно си е за смяна, а не за доливане
- Александър Георгиев
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30
Колега събира около 1 литър
И ще те посъветвам да промиеш казанчето преди смяната и тогава да сипваш друга течност 

смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30
Явор написа:толко ли е трудно да се отвори българското и после немското мобиле....тук във форума освен скрап и такива купени миналата година за 500 и след това с хвърлено м50 с лопатата в коша,бракувано или с каспичански номера през 9 договора,едва ли ще попадне за тея парииначе успех
- phantomas
- младши ентусиаст
-
sa6koludia написа:Колега събира около 1 литърИ ще те посъветвам да промиеш казанчето преди смяната и тогава да сипваш друга течност
точно така , събира литър и 50 - 100 грама , ако не го сменяш го промиваш от боклучетата
BMW 318is
- troublemaker
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше компакта да се пързаля постоянно
- Мечтае да кара: е46 M3
- Детайли за колата: bmw e46 328ci
проблемче
абе незнам дали е от хидравликата но когато съм на място и дам пълен ляв или десен волан точно преди предела се чува едно леко скърцане .... от какво може да е ?? 

смени маслото но си сложи хубаво АТФ декстрон 2 или 3 а преди това промии системата с нафта а наи-добре иди на сервиз там да направят тази операция.аз ли4но съм правил това на моята докато изкара бистра нафта след което наливам хидравли4ното маслко което е с вишняв цвят или 4ервендалест..но след като е промита системата с нафта промиваш и с хидравли4ното масло докато те4е бистро масло и си ок..и не завиваи в краините положения въпреки 4е понякои път се полу4ава без да искаш
- troublemaker
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше компакта да се пързаля постоянно
- Мечтае да кара: е46 M3
- Детайли за колата: bmw e46 328ci
мерси
оки благодаря мн колеги ! мн ценна информация ми дадохте .... аз така или иначе на сервиз ще отида но поне ще имам някаква представа ....че тука в БГ незнаеш на какви майстори ще попаднеш 

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2