въпрос за хидравлика

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар

въпрос за хидравлика

Мнение от kabalo » 24 Дек 2008, 19:36

колеги възможно ли е от старо хидравлично масло да свири хидравликата?Вчера правих малко рацерски изпълнения с навит волан и след това ми засвири хидарвликата постоянно и силно ,но това докато не оставих колата да изстине и след товаа нямах никакви проблеми

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Is Hybrid
Мечтае да кара: M1

Re: въпрос за хидравлика

Мнение от phantomas » 24 Дек 2008, 20:05

kabalo написа:колеги възможно ли е от старо хидравлично масло да свири хидравликата?Вчера правих малко рацерски изпълнения с навит волан и след това ми засвири хидарвликата постоянно и силно ,но това докато не оставих колата да изстине и след товаа нямах никакви проблеми

принципно може , има няколко причини с които сигурно си запознат , или старо сгъстено /мръсно/ масло , може помпата да си заминава от това че прекалено се задържа волана в крайна точка / слабост на е36/ , може и филтъра на маслото да е заминал , а той май си е комплект с казанчето :) гледал ли си нивото на маслото ?
BMW 318is

Аватар

Мнение от kabalo » 24 Дек 2008, 20:10

масло си има ама е черникаво и май трябва да го сменя колко събира ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от to6i_Racing » 24 Дек 2008, 20:24

kabalo написа:масло си има ама е черникаво и май трябва да го сменя колко събира ?

аз карам с Prista - MHL - 32 на лукоил и др бензиностации ги продават ,не е червено а е жълтеникаво и съм доволен от него,а до колкото побира това ти ще си прецениш по пръчката на хидравличното масло-повече от литар мисля че беше ;)

Аватар

Мнение от kabalo » 24 Дек 2008, 20:32

аз си имам масло пълно е но искам да го сменя затова питам няма къде да долея

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от phantomas » 25 Дек 2008, 16:50

на капачката има скала долей до максимума , но виж как изглежда ново масло и как изглежда твоето , ако има голяма разлика го смени
BMW 318is

ентусиаст
Аватар

Мнение от [Georgi] » 26 Дек 2008, 22:24

Ако ще сменяш маслото, най-добре си вземи и казанчето с филтъра преди това. То май се води консуматив...

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Мнение от dinkomg » 27 Дек 2008, 2:16

Маслото колега е ATF - пише го на капачката. На е жълтиникакво, а си е баш розово. Но твоето щом е черно си е за смяна, а не за доливане
Има много коли и ....BMW
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30

Мнение от Александър Георгиев » 27 Дек 2008, 2:48

Колега събира около 1 литър :) И ще те посъветвам да промиеш казанчето преди смяната и тогава да сипваш друга течност ;)
смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30

Явор написа:толко ли е трудно да се отвори българското и после немското мобиле....тук във форума освен скрап и такива купени миналата година за 500 и след това с хвърлено м50 с лопатата в коша,бракувано или с каспичански номера през 9 договора,едва ли ще попадне за тея пари :winky: иначе успех :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от phantomas » 27 Дек 2008, 21:24

sa6koludia написа:Колега събира около 1 литър :) И ще те посъветвам да промиеш казанчето преди смяната и тогава да сипваш друга течност ;)

точно така , събира литър и 50 - 100 грама , ако не го сменяш го промиваш от боклучетата
BMW 318is

Аватар

Мнение от kabalo » 27 Дек 2008, 23:14

[Georgi] написа:Ако ще сменяш маслото, най-добре си вземи и казанчето с филтъра преди това. То май се води консуматив...

къде се намира тоя филтър иначе вече сам си купил масло атф само чакам да ми мине мързела да го сменя

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше компакта да се пързаля постоянно
Мечтае да кара: е46 M3
Детайли за колата: bmw e46 328ci

проблемче

Мнение от troublemaker » 03 Яну 2009, 0:19

абе незнам дали е от хидравликата но когато съм на място и дам пълен ляв или десен волан точно преди предела се чува едно леко скърцане .... от какво може да е ?? :help:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pezano » 03 Яну 2009, 2:10

отваря се едно клапанче и от там идва този звук все едно изтича маслото

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S 70/3 » 03 Яну 2009, 5:51

смени маслото но си сложи хубаво АТФ декстрон 2 или 3 а преди това промии системата с нафта а наи-добре иди на сервиз там да направят тази операция.аз ли4но съм правил това на моята докато изкара бистра нафта след което наливам хидравли4ното маслко което е с вишняв цвят или 4ервендалест..но след като е промита системата с нафта промиваш и с хидравли4ното масло докато те4е бистро масло и си ок..и не завиваи в краините положения въпреки 4е понякои път се полу4ава без да искаш

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше компакта да се пързаля постоянно
Мечтае да кара: е46 M3
Детайли за колата: bmw e46 328ci

мерси

Мнение от troublemaker » 03 Яну 2009, 23:12

оки благодаря мн колеги ! мн ценна информация ми дадохте .... аз така или иначе на сервиз ще отида но поне ще имам някаква представа ....че тука в БГ незнаеш на какви майстори ще попаднеш ;)

Следваща

Назад към E36