За ксенон на дългите светлини
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Makarov 2
- младши ентусиаст
-
За ксенон на дългите светлини
Да сложа или не ксенон на дългите?Предимства,недостатъци-опит.Дайте вашето мнение!!!!!!!!!!! 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ти днес май ше си цар на безсмислените теми.... предимства и недостатъци на хенон на дългите светлини е коментирано доста.... според мен лично да сложиш хенон на дългите щото ти трябва - значи си кьорав или за очила... т.е. не трябва да караш в това състояние... да не говорим, че като ти се налага да присветваш чат-пат на ония и ония тоя хенон ще замине за нула време..
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Тошко,не с толко лошо бе...коледа е дет се вика...стига кисели истории!
Човека незнае и пита...
и за тфа че ше замине ксенона при присветване не съм съгласен...има си компонентни системи и си мигват как си тряа
Човека незнае и пита...
и за тфа че ше замине ксенона при присветване не съм съгласен...има си компонентни системи и си мигват как си тряа

- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
- Makarov 2
- младши ентусиаст
-
Абе какъв ви е проблема бе?Като не знам питам.В крайна сметка нали е за това този форум.Благодаря за отговорите,много ми помогнахте колеги.А кьорав си ти.Някого да съм обиждал?Айде моля ви се да си имаме уваженията.Ще ми вика кьорав той!!!!!!!!!!!!!Това,че не знам не ме прави кьорав-разбра ли!!!!!!!!!!!!
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
///MapTo написа:има си компонентни системи и си мигват как си тряа
а бе то има бе,ма едвали той ще се постарае да ги се набави и инплантира....

И това загравяне на ксенона,ми се се струва,че на дългите ще дразни малко.
Последна промяна Борис_Малинов на 23 Дек 2008, 21:26, променена общо 1 път

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
А така скарай му се
Чуваш ли и ти Тошо,да не си му казал повече кьорав!!!!
Сега си стиснете ръцете и се гушнете,коледа е

Чуваш ли и ти Тошо,да не си му казал повече кьорав!!!!
Сега си стиснете ръцете и се гушнете,коледа е

- santo_bansko
- ентусиаст
-
- Кара: Само компоти:)
- santo_bansko
- ентусиаст
-
- Кара: Само компоти:)
Re: о жао
Makarov 2 написа:Какъв ти е ксенона на дългите-марка, особености?
Абе клега не се занимаваи щом ти казвам,не слагаи на дългите.
Ще те е яд после.
Защо ли?
Защото като пуснеш дългите светлини и после минеш на къси,нищо няма да виждаш.Ще ти се струва че си без светлини.
Няма смисъл:)
- Makarov 2
- младши ентусиаст
-
xcd
Вече разбрах!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Извинявам се на всички,че попитах!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Колегата Моллов може да заключи и тази безсмислена тема!!!!!!!!!!!
Весели празници на всички.Нямам лоши мисли към никой!!!!!!!!!
Извинявам се на всички,че попитах!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Колегата Моллов може да заключи и тази безсмислена тема!!!!!!!!!!!
Весели празници на всички.Нямам лоши мисли към никой!!!!!!!!!

- slowtraveler
- кандидат ентусиаст
-
Аз съм с оригинален биксенон и нямам проблеми нито с присветване (късите светват още при даване на контакт), нито с преминаване от дълги към къси.
Ако сложиш биксенон няма да имаш проблеми, защото там лампата си свети постоянно, а само се премества механично в друго положение...
Затова и няма никакво изгасване на светлината при преминаване от дълги на къси...
Ако слагаш отделни системи за къси и за дълги ще имаш проблема с бавното светване на дългите.
Но имай впредвид, че съгласно закона в EU колите със ксенон трябва да имат и:
1. Автонивелиране на фаровете (автонастройка - при мен следи натоварване на преден/заден мост, скорост и освен това качеството на пътя - при неравен път смъква фаровете допълнително, за да не проблясва на насрещните при люлеенето/подскачането на колата)
2. Миене на фаровете - при зацапан фар разсейките са големи и силната ксенонова светлина може да започне да заслепява насрещните...
Затова по принцип съм против 'домашното' поставяне на евтини ксенони, защото се монтират само лампи на непригодени за това фарове, и то без допълнителните системи...
Затова и хората като чуят 'ксенон' и започват да приказват 'че много заслепявали'....
Ако сложиш биксенон няма да имаш проблеми, защото там лампата си свети постоянно, а само се премества механично в друго положение...
Затова и няма никакво изгасване на светлината при преминаване от дълги на къси...
Ако слагаш отделни системи за къси и за дълги ще имаш проблема с бавното светване на дългите.
Но имай впредвид, че съгласно закона в EU колите със ксенон трябва да имат и:
1. Автонивелиране на фаровете (автонастройка - при мен следи натоварване на преден/заден мост, скорост и освен това качеството на пътя - при неравен път смъква фаровете допълнително, за да не проблясва на насрещните при люлеенето/подскачането на колата)
2. Миене на фаровете - при зацапан фар разсейките са големи и силната ксенонова светлина може да започне да заслепява насрещните...
Затова по принцип съм против 'домашното' поставяне на евтини ксенони, защото се монтират само лампи на непригодени за това фарове, и то без допълнителните системи...
Затова и хората като чуят 'ксенон' и започват да приказват 'че много заслепявали'....
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3