Дали е водна помпа
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- kudo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Х5 3,0D
- Мечтае да кара: МНООООГО ЯКО BMW
Дали е водна помпа
Здравейте.Появи ми се едно прескърцване и прискрибуцване когато колата е на оборот отпред около виското.Немога да разбера дали е от някоя ролка или в.помпа(И ДАЛИ МОЖЕ ДА Е ТЯ ПО ПРИНЦИП)И друго ,стрелката на температурата ми стои на 12 и 1,а нали трябва да е на 12 без 1.Смених термостата(който беше оригинален на bmw,провах го и работеше) и виското.умих и радиятора.Дали всичко е от помпата и каде се намира тя да я сменя и нея поне?
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
- kudo
- младши ентусиаст
-
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
е ти какво искаш..основен ремонт на лични съобщения ли
..отиди при "близък" "майстор" да свали ремъка и да провери
толко ли е сложно
..или дет се вика: ака ми се,ама аз да попитам дали ако не дрисна ще стане нещо 

- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
задето ти стои на 12 и 1мин смени термостата?
според мене така е нормално
при мене понякога се чувар разни звуци от алтернатора

- kudo
- младши ентусиаст
-
- kudo
- младши ентусиаст
-
Така четох тук някъде, че трябва да е на 12 без 1mihal написа:задето ти стои на 12 и 1мин смени термостата?според мене така е нормално
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Колега,мисля,че не трябва изобщо да се притесняваш,дали "стои" на 12 без,или 12 и 1,ако не тръгва към червената област при по-голямо натоварване!Освен това има значение от ъгълът,от който си гледаш стрелката-това се нарича паралактична грешка т.е. ако я гледаш от шофьорското място-виждаш я на 12 и 1.Но ако погледът ти е точно срещу нея-виждаш я точно на средното деление.Има мноооого изписано на тая тема във форума!За останалите въпроси ще трябва да се провери на място(например в сервиз),щото тук ще трябва да врачуваме... 

- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
Re: Дали е водна помпа
kudo написа:стрелката на температурата ми стои на 12 и 1,а нали трябва да е на 12 без 1.Смених термостата(който беше оригинален на bmw,провах го и работеше) и виското.умих и радиятора
Ти направо ме разби, как го видя това че показва 12:01 и хоп премахна работещ оригинален термостат
- kudo
- младши ентусиаст
-
Re: Дали е водна помпа
Просто пробвах.утре си връщам стария.Май всичко е манияdinkomg написа:kudo написа:стрелката на температурата ми стои на 12 и 1,а нали трябва да е на 12 без 1.Смених термостата(който беше оригинален на bmw,провах го и работеше) и виското.умих и радиятора
Ти направо ме разби, как го видя това че показва 12:01 и хоп премахна работещ оригинален термостат

- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
ned_gm28 написа:Колега,мисля,че не трябва изобщо да се притесняваш,дали "стои" на 12 без,или 12 и 1,ако не тръгва към червената област при по-голямо натоварване!Освен това има значение от ъгълът,от който си гледаш стрелката-това се нарича паралактична грешка т.е. ако я гледаш от шофьорското място-виждаш я на 12 и 1.Но ако погледът ти е точно срещу нея-виждаш я точно на средното деление.Има мноооого изписано на тая тема във форума!За останалите въпроси ще трябва да се провери на място(например в сервиз),щото тук ще трябва да врачуваме...
Браво, един умен отговор - какво значение дали е без 1 или е и 1мин. важното е че не прегрява да отива към червеното.

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега , не се вманиачавай ... 12и 1 , 12 без 1 .... не се обиждай ама много се смях на това
. А за другия проблем ....много лесно ще разбереш дали ти "скърца " водната помпа. Значи взимаш една тресчотка и една вложка слагаш ги на обтягащата ролка и натискаш по посока на ляво (като си с лице пред колата ) за да се премести обтегача и да освободи ремъка. Не се притеснявай , нищо не развиваш , нищо не съсипваш , просто освобождаваш ремъка. След това връткаш рязко ролките една по една и по тоя начин ще разбереш дали "скърцането " идва от там от където ти се струва. То се усеща , ако има преебано нещо веднага си казва по звука. След като си свалил тоя ремък , ако имар климатик , пални колата и пусни климатика и ако скърцането го има пак значи може да е от ролките за климатика или от агрегата. По същия начин сваляш и другия ремък на климатика , просто освобождаваш тензора (оптегача ан климатичния ремък). И пак палиш колата , ако скърцането го има пак значи е от друго място
. Това е ... имай на предвид че тези скърцания , много често са от едно място а на теб ти се струва ,че са от друго.

- kudo
- младши ентусиаст
-
Благодаря колегаmetodi80 написа:Колега , не се вманиачавай ... 12и 1 , 12 без 1 .... не се обиждай ама много се смях на това. А за другия проблем ....много лесно ще разбереш дали ти "скърца " водната помпа. Значи взимаш една тресчотка и една вложка слагаш ги на обтягащата ролка и натискаш по посока на ляво (като си с лице пред колата ) за да се премести обтегача и да освободи ремъка. Не се притеснявай , нищо не развиваш , нищо не съсипваш , просто освобождаваш ремъка. След това връткаш рязко ролките една по една и по тоя начин ще разбереш дали "скърцането " идва от там от където ти се струва. То се усеща , ако има преебано нещо веднага си казва по звука. След като си свалил тоя ремък , ако имар климатик , пални колата и пусни климатика и ако скърцането го има пак значи може да е от ролките за климатика или от агрегата. По същия начин сваляш и другия ремък на климатика , просто освобождаваш тензора (оптегача ан климатичния ремък). И пак палиш колата , ако скърцането го има пак значи е от друго място
. Това е ... имай на предвид че тези скърцания , много често са от едно място а на теб ти се струва ,че са от друго.

14 мнения
• Страница 1 от 1