Ефекта от чип тунинг за 318 ис
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
Ефекта от чип тунинг за 318 ис
не съм запознат с ефекта от чип тунинг-а, и се интересувам защото мярнах една тема в подфорума "купува/продава" и ме интересува:
1: ако да речеме ми харчи 15/100 градско, с колко ще се покачи разхода?
2: мойто щом е 143 кончета, като стане да речеме 180 ще се усеща ли много или няма да е кой знае какво?
3:освен чипа трябва да ли да се сменя нещо друго, някоя тръба, маркуч, да издържат повече на налягане и форсиране на двигателя зарад тоя чип?
4:като е с чип, означава ли, че ще се износи по-бързо двигателя, демек с много ли му се скъсява живота?
благодаря предварително
извинявам се ако темата ми е безсмислена, но затова е форума
да се пита
1: ако да речеме ми харчи 15/100 градско, с колко ще се покачи разхода?
2: мойто щом е 143 кончета, като стане да речеме 180 ще се усеща ли много или няма да е кой знае какво?
3:освен чипа трябва да ли да се сменя нещо друго, някоя тръба, маркуч, да издържат повече на налягане и форсиране на двигателя зарад тоя чип?
4:като е с чип, означава ли, че ще се износи по-бързо двигателя, демек с много ли му се скъсява живота?
благодаря предварително
извинявам се ако темата ми е безсмислена, но затова е форума
да се пита
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
- Demo 9
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е53 4.4
- Мечтае да кара: Е60 V10
тя ако стане 145 пак добре.. тия 180 са мноооого далече от реалността
чипа поне при мен премахва ограничителя на 6200об/мин и сега е на около 7500.
имам чувството, че е и една идея по пъргава, но не гарантирам.
Като цяло май не си струва
разхода ми е 11-12 градско (сутрин в 8 вечер в 6.. пиковите часове) и извънградско 6.5-7
така че разхода мисля не се покачва 

Като цяло май не си струва

разхода ми е 11-12 градско (сутрин в 8 вечер в 6.. пиковите часове) и извънградско 6.5-7

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Въпроса за чипс тунинг е разискван МНОГОКРАТНО... и за различни варианти на Е36.. потърси в раздела и си отговори сам на въпросите... това няма да е поредната тема...

- McClane
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
Ефекта от чипа се усеща най-вече в повече мощност в ниските обороти.Има малко повече ряз.
Но ефекта е такъв,че след 1-2 седмици свикваш с това и се чудиш откъде да добавиш още малко кончета
Но ефекта е такъв,че след 1-2 седмици свикваш с това и се чудиш откъде да добавиш още малко кончета

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
- Richmond
- ентусиаст
-
- Кара: харабийската
- Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
- Детайли за колата: Пълно шукаритети!
]Demo 9 написа:тя ако стане 145 пак добре.. тия 180 са мноооого далече от реалността![]()
Като цяло май не си струва![]()
разхода ми е 11-12 градско (сутрин в 8 вечер в 6.. пиковите часове) и извънградско 6.5-7така че разхода мисля не се покачва
Бате, как ги стигате тея разходи не знам - дайте некви рецепти как ги карате тея коли, че мойта в най-спокойно време не иска даде толкова

Richmond написа:]Demo 9 написа:тя ако стане 145 пак добре.. тия 180 са мноооого далече от реалността![]()
Като цяло май не си струва![]()
разхода ми е 11-12 градско (сутрин в 8 вечер в 6.. пиковите часове) и извънградско 6.5-7така че разхода мисля не се покачва
Бате, как ги стигате тея разходи не знам - дайте некви рецепти как ги карате тея коли, че мойта в най-спокойно време не иска даде толкова
Да, и аз силно се вълнувам от рецептата щото на борда преди пишеше 15 вече дори не го и светкам екрана

Деба тия дърти кочини!
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
Richmond написа:...Бате, как ги стигате тея разходи не знам - дайте некви рецепти как ги карате тея коли, че мойта в най-спокойно време не иска даде толкова
Има си чалъми

Аз съм учуден от толкова висок разход, с 12 литра-20 лева бензин минавам 90 км при всички полужения в града с чакане по задръстванията и ръчка от време на време, как ви харчат по 15
, иначе по темата има ефект от чип тунинга, но моето мнение е че трява първо мотора да е изряден и след това да се сложи чип. На една позната от форума оранжева е30-ка разликата от чипа беше огромна.

- C8699HX
- младши ентусиаст
-
- Кара: от малък
- Мечтае да кара: Безаварийно
моите впечатления са че става по пъргава.
има наистина доста писано по темата, както и за разхода.
скромното ми мнение е , че може и да ти даде икономия.
аз обикновенно си карам спокойно, но когато има възможност, и понастъпвам
в смисъл такъв, че от сфетофар до сфетофар няма абсолютно никакъв смисъл да дигнеш 120 и да стигнеш на спирачки до следващия, където отново си заедно със съседната кола, която си е карала с 30
с икономично каране (чалъмите с каране на скорост и нулев икономайзер)извънградско ми е падало до 6.5 л , докато иначе може и 11-12.
т.е. чипа ти дава възможност или да си караш както до сега, но и да понастъпиш, което пък е в пряка връзка с повишения разход.
но не че чипа ти е виновен, а ти самия
успех.
има наистина доста писано по темата, както и за разхода.
скромното ми мнение е , че може и да ти даде икономия.
аз обикновенно си карам спокойно, но когато има възможност, и понастъпвам

в смисъл такъв, че от сфетофар до сфетофар няма абсолютно никакъв смисъл да дигнеш 120 и да стигнеш на спирачки до следващия, където отново си заедно със съседната кола, която си е карала с 30

с икономично каране (чалъмите с каране на скорост и нулев икономайзер)извънградско ми е падало до 6.5 л , докато иначе може и 11-12.
т.е. чипа ти дава възможност или да си караш както до сега, но и да понастъпиш, което пък е в пряка връзка с повишения разход.
но не че чипа ти е виновен, а ти самия

успех.

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Моята като не я карам не ми дава разход ...ама на джоба ...чипа най доро приложение има при дизела ...при ис-а дава до 10 коня хипотетично разбира се за повече подробности в търсачката или на телефона на лъчо

14 мнения
• Страница 1 от 1