бмв е36 проблем с климатроника

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

бмв е36 проблем с климатроника

Мнение от иван8999 » 18 Дек 2008, 15:57

здравейте!Имам следния проблем:
Климатроникът ми духа само студено при градски условия.Като излезна извън градско 5-10 км леко започва да духа топло.Купих си колата преди 3месеца,не сам сменил филтър на климатроника.Чух че имало някакъв фреон ли какво ,но нз дали е от това.Ако някой знае нещо по тоя въпрос-моля да ми помогне.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 18 Дек 2008, 16:04

А и вероятно колата ти загрява трудно???? проблема ти е в термостата.... смени го и ще се оправи.

Имай в предвид, че климатроника се влияе от зададената температура... не мисли, че ако сложиш 17С и ще духа топло... трябва да е поне 20-21С.... но на теб по всяка вероятност проблема ти е в термостата....

Към останалите - избягвайте коментари и обяснения извън казаното до тук! Няма да трупаме поредната тема, на поредният нов човек, дето не е чел нито правилата, нито пък е погледнал полезните теми в началото на раздела.

:cop:

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Re: бмв е36 проблем с климатроника

Мнение от dinkomg » 18 Дек 2008, 17:43

иван8999 написа:здравейте!Имам следния проблем:
Климатроникът ми духа само студено при градски условия.Като излезна извън градско 5-10 км леко започва да духа топло.Купих си колата преди 3месеца,не сам сменил филтър на климатроника.Чух че имало някакъв фреон ли какво ,но нз дали е от това.Ако някой знае нещо по тоя въпрос-моля да ми помогне.

Фреонът няма нищо общо с топлото. Последното идва от топлината на двигателя. Абсолютно съм съгласен за термостата, та че освен топлото в купето следи и показанията на датчика за температурата на охлаждащата течност.
Има много коли и ....BMW
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: s vratite
Мечтае да кара: na tavan
Детайли за колата: mazohist

Мнение от ImPoSsiBle » 19 Дек 2008, 19:35

ако не е термостат е водната помпа изхабила се е и няма дебит , можеш да го провериш като я подържиш н високи обороти да видиш дали няма да духа топло

Назад към E36