Изгоря ми едно от четирите ангелски очички :( хелппп

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 320D 2001
Мечтае да кара: M Power

Изгоря ми едно от четирите ангелски очички :( хелппп

Мнение от ceno83 » 18 Дек 2008, 13:35

Незнам дали е изгоряло но гасне от време на време... фаровете са ми фабрични , не са правени с диоди. Кой може да ми помогне да ми го оправи , ще си платя ?? насочете ме ?

Снимки на фаровете имам в галерията !
,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е34 М50Б20
Мечтае да кара: М....power

Мнение от Kregec » 18 Дек 2008, 13:38

Бате мисля си че си заминава ринга, по добре си купи един нов и си готов. Мисля че има колеги които продават по еденично и не е скъпо...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 18 Дек 2008, 13:52

Здравей.
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=86277
Гарантирам че момчето ще ти свьрши работа.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 18 Дек 2008, 13:58

Тва май е InPro... изгоряла ти е крушка... отиваш в Auto+ и си взимаш H6W крушка... по 6-7лв са.... и я сменяш... отваряш фара отпред, развърташ фасонката и сменяш крушката... ако си киселяк мое да си вземеш H6W Cool Blue ;) Те ще светят мааалко по-бяло ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 18 Дек 2008, 14:32

Ако е Ин-про фара, колегата Mollov e написъл как се сменя крушката, само да споделя че трябва да се свали целия фар от колата - това мисля че е най-големия минус на Ин-про фаровете, но пък седят като отляти на е36.
Крушката е от порядъка на 5-9 лв. Но сега не се сещам дали бяха със асиметрични пъпки, но ако неги уцелиш хващаш крушката и една пъпка е изтъркваш със пила ако нямаш пила, почваш лекичко върху бордюра и си ти :mhihi:

Ако имаш плафон със лупички за четене там крушките са идентични със тези от ринга.
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ceno83 » 18 Дек 2008, 15:39

Mollov написа:Тва май е InPro... изгоряла ти е крушка... отиваш в Auto+ и си взимаш H6W крушка... по 6-7лв са.... и я сменяш... отваряш фара отпред, развърташ фасонката и сменяш крушката... ако си киселяк мое да си вземеш H6W Cool Blue ;) Те ще светят мааалко по-бяло ;)

Отворих капачето и има само жици не намерих мястото където стой крушката. Иначе такива крушки продават и при нас на хелла така че крушка имам ама като не знам къде да я бодна .. :) Верно ли трябва да свалям целия фар ? Защото имам и лайстни и чудесии ... А как си обяснявате фактът че от време на време светка крушката и от време на реме гасне. Дали проблема не е в самата крушка а някъде другаде ?
,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 18 Дек 2008, 15:45

Ако е InPro сваляш фара, махаш предния капак (със стъклото) и в горната част на ринга има фасунга където влизат кабелчетата и с половин оборот на дясно се вади крушката. Крушките ги има почти на всякъде (обикновенните) аз си купих на OSRAM бели и ми излязоха 4бр 50лв. Успех.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ceno83 » 18 Дек 2008, 15:51

Веселин|Василев написа:Ако е InPro сваляш фара, махаш предния капак (със стъклото) и в горната част на ринга има фасунга където влизат кабелчетата и с половин оборот на дясно се вади крушката. Крушките ги има почти на всякъде (обикновенните) аз си купих на OSRAM бели и ми излязоха 4бр 50лв. Успех.

а стъклото със силикон ли е хванато за фара ?

М3 Пристрастен
Аватар

Мнение от Веселин|Василев » 18 Дек 2008, 15:53

Не то се държи на предния капак на фара който е на щипки към основната кутия както повечето фарове, но трябва да го свалиш задължително.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 18 Дек 2008, 16:00

ceno83 написа:а стъклото със силикон ли е хванато за фара ?

Абе човеко.... сваляш фара и после махаш четирите ламаринки, които държат предната и задната част на фара... после откопчаваш "ушите" от двете страни и предното стъло заедно със пластмасата му се откачат... и вече така ще видиш кабелите на ринговете и как отиват към горната част на ринга... там са ти местата за захващане на крушката... отвърташ, сваляш старата и завиваш новата като гледаш да не я пипаш по стъклената част...

Идея е да се сложат OSRAM Cool Blue, ма като ти е изгоряла само една крушка.... дали ще са 7лв или 50лв - не е малка разликата ;)

М3 Пристрастен
Аватар

Мнение от Веселин|Василев » 18 Дек 2008, 16:16

Mollov написа:
ceno83 написа:а стъклото със силикон ли е хванато за фара ?

Идея е да се сложат OSRAM Cool Blue, ма като ти е изгоряла само една крушка.... дали ще са 7лв или 50лв - не е малка разликата ;)

На мен ми бяха заминали 3 и затова си ги купих всичките, но ако е за 1 крушка няма смисъл.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 18 Дек 2008, 16:27

Егати... три на куп? На мен първо ми изгоря едната на левият "дълъг", после след месец на десния... те горят първи, че светят най-много (и когато караш на "очи", и когато си на къси) :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ceno83 » 22 Дек 2008, 12:56

А сега проблема при мен е че имам една Камей вежда над фаровете и се оказа че е залепена за тях :( :( Ще прецакам нещо ако тръгна да разглобявам :(

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 22 Дек 2008, 13:03

С повече желание се сваля фара и на място...въпрос на желание е,повярвай ми ;)
махаш ламарините отгоре,махаш мигача,бъркаш под фара и махаш долните ламарини,откачаш ВНИМАТЕЛНО(че се чупят) ушите на фара,които са от към мигача и действаш ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

Назад към E36