Нов съфорумец със стара Е36 :)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- slowtraveler
- кандидат ентусиаст
-
Нов съфорумец със стара Е36 :)
Здравейте колеги.
Днес след известна обиколка по автокъщите взех една Е36 / 325тд / 93г...
Километрите както знаете са нормални за всички коли нововнос - сто и няколко хиляди (абе тея западняци що не ги карат тея коли не знам)
Трябваше ми кола за малко пари, която да се експлоатира експлоататорски...
Избрах колата по слух и разбира се след оглед за удари и т.н.
Въпреки, че не съм почитател на европейските машинки това БМВ звучеше най-добре от всички дизели, които гледах.
Двигателя запали от раз и дори и студен мъркаше и работеше равномерно без никакъв дим при натоварване (разбира се първоначално в момента на паленето пропуши, но това си е нормално за трактор)...
Тяга има достатъчно като за 116к.с. и ме учуди много рязкото и бързо вдигане на обороти - направо като бензинка...
Това ще ми е първото експлоатирано БМВ, така, че ще ми е интересно да видя що за чудо е това...
Ще се радвам ако някой отговори дали има ли някакъв често появяващ се типичен дефект за този модел/двигател (М51), за който да трябва да се следи тази машинка, или само се налива нафта и се дава газ??
Попрочетох по темите, но освен нужда от центровки на помпата явно няма други проблеми с тоя двигател (което се надявам да е истина и за моя двигател)
Също така ако някой сподели основни параметри на двигателя: ангренажа верига ли е, повдигачите дали са хидравлични, водната помпа къде е вързана - за ангренажа или ремък от коляновия вал..
Благодаря предварително на отговорилите
Днес след известна обиколка по автокъщите взех една Е36 / 325тд / 93г...
Километрите както знаете са нормални за всички коли нововнос - сто и няколко хиляди (абе тея западняци що не ги карат тея коли не знам)

Трябваше ми кола за малко пари, която да се експлоатира експлоататорски...
Избрах колата по слух и разбира се след оглед за удари и т.н.
Въпреки, че не съм почитател на европейските машинки това БМВ звучеше най-добре от всички дизели, които гледах.
Двигателя запали от раз и дори и студен мъркаше и работеше равномерно без никакъв дим при натоварване (разбира се първоначално в момента на паленето пропуши, но това си е нормално за трактор)...
Тяга има достатъчно като за 116к.с. и ме учуди много рязкото и бързо вдигане на обороти - направо като бензинка...
Това ще ми е първото експлоатирано БМВ, така, че ще ми е интересно да видя що за чудо е това...
Ще се радвам ако някой отговори дали има ли някакъв често появяващ се типичен дефект за този модел/двигател (М51), за който да трябва да се следи тази машинка, или само се налива нафта и се дава газ??
Попрочетох по темите, но освен нужда от центровки на помпата явно няма други проблеми с тоя двигател (което се надявам да е истина и за моя двигател)

Също така ако някой сподели основни параметри на двигателя: ангренажа верига ли е, повдигачите дали са хидравлични, водната помпа къде е вързана - за ангренажа или ремък от коляновия вал..
Благодаря предварително на отговорилите

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
аз ще ти кажа едно голямо ЧЕСТИТО и добре дошъл във БМВ фамилията, за останалите въпроси нека колегите с дизели споделят, безпроблемни километри ти желая и не я ядосвай че хапе 

- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
- slowtraveler
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря колеги.
За ядосването и хапенето - абе ще се разберем някакси - конете са и малко.
Пък и предполагам, че за толкова години експлоатация някои от 116коня вече ги е хванала носталгията и са се прибрали в Германия.
Въобще не ми изглежда толкова агресивна.
Вярно е, че конете са си малко, но пък от друга страна се надявам разхода да е пропорционален на конете...
За ядосването и хапенето - абе ще се разберем някакси - конете са и малко.
Пък и предполагам, че за толкова години експлоатация някои от 116коня вече ги е хванала носталгията и са се прибрали в Германия.

Въобще не ми изглежда толкова агресивна.
Вярно е, че конете са си малко, но пък от друга страна се надявам разхода да е пропорционален на конете...

- to6i_Racing
- младши ентусиаст
-
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
- Shider
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: touring 318tds
Re: Нов съфорумец със стара Е36 :)
slowtraveler написа:.....
Честито колега!
Бързи отговори - ангренажът е с верига (ама се разтяга с километрите...); клапаните са с хидравлични повдигачи; водната помпа е на пистовия ремък...
Ето и други отговори: http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?model=CC11&mospid=47445&hg=11
П.п. Пишеш ли в мото-форуми?
- slowtraveler
- кандидат ентусиаст
-
Shider написа:...
Благодаря за синтезирания и точен отговор колега.
Напоследък пиша само в авто форуми - автопарка се увеличи доста по стечение на обстоятелствата

- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
Честито колега, със здраве да я караш. Пък за дизелите има много изписано от колегите, каращи такива двигатели. Потърси с търсачката и чети на воля
slowtraveler написа:Shider написа:...
Благодаря за синтезирания и точен отговор колега.
Напоследък пиша само в авто форуми - автопарка се увеличи доста по стечение на обстоятелствата
колега честито и много безавапийни километри
Последна промяна stasi на 15 Дек 2008, 22:35, променена общо 1 път
- bojanov-is
- младши ентусиаст
-
Честито и от мен колега мн безаварийни километри с нея,дай някоя снимка дая видим 

- slowtraveler
- кандидат ентусиаст
-
Абе снимката е малко кофти, че бях зает и отидох да взема колата малко късно (пък и е правена с телефона)...
Утре ако е по-добре времето ще я щракна цялата..

Утре ако е по-добре времето ще я щракна цялата..

Последна промяна slowtraveler на 15 Дек 2008, 23:08, променена общо 2 пъти
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3