Проблем С Дистанционното на алармата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 Coupe Hellrot

Проблем С Дистанционното на алармата

Мнение от Nik4oZ » 15 Дек 2008, 15:11

Значи имам следния проблем . Дистанционното ( имобилайзер - нз дали така се казва ) се прееба . Отказа да работи . Въпроса ми е мога ли да сменя само дистанционното ( имобилайзера ) или трябва да давам 140 лв за нова аларма . А пък неискам да я сменям тази защото е заводската . Имам и някаква защита ли е ? нз нямам представа след като дам на контакт трябжа да натисна имобилайзера за да мога да запаля. И Може ли по някакъв начин да се изключи временно ?? Мерси предварително.
Lurking in the shadows

Потребител
Аватар

Мнение от bestman » 15 Дек 2008, 17:02

За "заводската" аларма не знам какви са и възможностите.
На моята, ако се прецака дистанционното или се загуби, се купува ново, съвместимо с алармата. Алармата се вкарва в т.н. "обучаващ" режим, изчистват се старите данни за дистанционните и се "обучават" новите - старото, ако не е било единствено, и новото.
Всеки път алармата "рапортува" колко "обучени" дистанционни има за нея.

Това си е описано в ръководството към нея, виж каква е точно твоята и потърси в нета.

Имобилайзера (ако се управлява от алармата) се "изключва" когато алармата е в сервизен режим и се настройват опциите. Пак ще ти трябва ръководство...

Или иди при свестен алармаджия...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Nik4oZ » 15 Дек 2008, 18:16

Там където ходих ми казаха 140 лв нова аларма . Нямало друг начин . Ще поразпитам пак да видя какво ще ми кажат на другите места . Ако нестава ще играят 140 лв . Мерси все пак ;)
Lurking in the shadows

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M40 1.8 metan

Мнение от buny_boy11 » 16 Дек 2008, 23:02

И при мен беше сьщия проблем.Нова 150лв

Потребител
Аватар

ссссс

Мнение от cocolino » 27 Дек 2008, 20:23

колега,ако дистанционото ти е сас 2 коп4ета,сиво е при мене,та зна4и вадиш батерията,4акаш 5 минути,слагасш я натискаш дясното коп4е и после лявото и си готов. :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Nik4oZ » 28 Дек 2008, 20:07

На мен копчетата хлътнаха навътре. И до едно време работеше ама вече се изработи. Ся карам без аларма временно докато не разбера къде могат да ми сменят дистанционното. Защото неискам да сменям аларма. :)
Lurking in the shadows

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 Е90 330xD
Мечтае да кара: E46 M3 CSL

Мнение от TNC » 28 Дек 2008, 23:03

Потърси си из магазините за електроника копчета (ако те са проблема) и си ги презапои. А ако копчетата са си наред пробвай да го напръскаш с контактен спрей вътре. Много дистанционни сме им вдъхвлали живот с този контактен спрей и честно казано още си работят. :)
Няма невъзмовни неща с бензин в кръвта!!!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Nik4oZ » 28 Дек 2008, 23:26

Ами бяха ми казали че дистанционното се обучавало ли нещо такова ако искам да го сменя. Но ще пробвам с контактен спрей
Lurking in the shadows

Назад към E36