С КАТАЛИЗАТОР ИЛИ БЕЗ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

С КАТАЛИЗАТОР ИЛИ БЕЗ

Мнение от vampiravasko » 13 Дек 2008, 22:34

Здравейте Колеги моля кажете какво е по добре да се направи когато при една хубава цедка от ауспуха ми мирише много лошо нещо като изгорял барут или сяра немога да определя точно ДА МАХАМ ЛИ КАТАЛИЗАТОРА ИЛИ ДА СИ КАРАМ С НЕГО

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от k1k0 » 14 Дек 2008, 0:24

Ми ако мирише значи е позапушен и все по зле ще става затова си го свали и си сложи един нов катализатор или другият вариант е резонаторно гърне едно от двете си избери :D
Beautiful Mechanical Wonder

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Мнение от petio_bmw 318is » 14 Дек 2008, 0:27

заминал си е щом мирише гадно :mhihi: аз съм с резонантно гърне и засега е добре ама има опасност да се преебе сондата без катализатор

Аватар
Кара: 313tds

Мнение от E34 - Fanatic » 14 Дек 2008, 2:22

За сондата колегата е прав. :) Един катализатор е приблизително около 200лв. зависи от сервиза и от катализатора. ;) Но ако го оставиш ще се натруши и парченцата ще идат назад из другите гърнета, ще се запушат и ще трябва да сменяш цялата генерация! :)

П.П.Пропуснах да спомена, че тука из Габрово едно резонаторно гърне е около 30лв. :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 14 Дек 2008, 3:31

Не може да се преебе сондата от липса на катализатор. Но има разлика при резонатор и катализатор поради факта, че сондата достига по-бавно оптимална температура.
Ако имаш възможност, разбира се... сложи катализатор. Колата утихва много.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M40 1.8 metan

Мнение от buny_boy11 » 14 Дек 2008, 13:39

сложи катализатор

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от to6i_Racing » 14 Дек 2008, 14:00

от 2 месеца съм с резонатор и нямам никакви проблеми а това за сондата значи моята сонда вече е требвало да бъде НОКДАУН! :evil:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sabi1984 » 14 Дек 2008, 14:30

слагай катализатор или поне хубав резонатор,че ако сложиш такъв от 30-40лв.ще изкара месец два и ще остане голо гърне :shock: тия българските са толкова менте че като свалих генерацията на ис-са и като погледнах резонатора дето го бях сложил преди два месеца вътре вече намаше никой,всичко беше изгоряло и си е излязло в природата :confused:
те хората са го измислили какво трябва да се слага(катализатор)
резонатора има по малко съпротивление на изходящите газове и бърка малко или много правилната работа на ламбда сондата ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ауспуси Лазаров » 14 Дек 2008, 16:20

А за да няма проблеми от горе споменатите( сонди, шумове, резонанс и т.н.) си монтирате или катализатор или катализаторно гърне ( не резонаторно), което е най- удачният заместител на катализатора.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: s500,w220 ; s420 w140

Мнение от cherepa83 » 14 Дек 2008, 18:03

ауспуси Лазаров написа:А за да няма проблеми от горе споменатите( сонди, шумове, резонанс и т.н.) си монтирате или катализатор или катализаторно гърне ( не резонаторно), което е най- удачният заместител на катализатора.

а какво представлява катализаторното гърне колега и каква е цената му?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Is Hybrid
Мечтае да кара: M1

Мнение от phantomas » 14 Дек 2008, 18:41

sabi1984 написа:слагай катализатор или поне хубав резонатор,че ако сложиш такъв от 30-40лв.ще изкара месец два и ще остане голо гърне :shock: тия българските са толкова менте че като свалих генерацията на ис-са и като погледнах резонатора дето го бях сложил преди два месеца вътре вече намаше никой,всичко беше изгоряло и си е излязло в природата :confused:
те хората са го измислили какво трябва да се слага(катализатор)
резонатора има по малко съпротивление на изходящите газове и бърка малко или много правилната работа на ламбда сондата ;)

колега дай пример за по хубаво резонаторно гърне , босал вече не правят резонатори , ти с какво си ?
BMW 318is

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 14 Дек 2008, 18:54

Най-доброто което намерих братле е Kraft, мърка доста приятно и далеч не дразнещо. Загатва си кончетата...
Аз на друго се чудя... до вчера всички реваха сваляй катализатора... днес някаква нова тенденция: "Сложи си нов катализатор"! Липсата на катализатор не може да развали сондата при изрядни други обстоятелства. Запушен кат обаче може.

Моля ви, аргументирайте се като казвате че може малко по-обстойно, понеже отива на махленка работата.

Аз твърдя, че единствената разлика по отношение сондата, е че тя по-бавно достига оптимална температура и почва да дава акуратни данни на ЕКУ-то.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ауспуси Лазаров » 14 Дек 2008, 19:00

cherepa83 написа:
ауспуси Лазаров написа:А за да няма проблеми от горе споменатите( сонди, шумове, резонанс и т.н.) си монтирате или катализатор или катализаторно гърне ( не резонаторно), което е най- удачният заместител на катализатора.

а какво представлява катализаторното гърне колега и каква е цената му?

Колега, напишете на Google-"Ауспуси Лазаров" и се поразровете в автофорумите ще намерите полезна информация.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: s500,w220 ; s420 w140

Мнение от cherepa83 » 14 Дек 2008, 21:28

има май нещо такова че до вчера всички махаха днес вс слагат КАТ-ове, да не би да съм влязъл в друг форум???? ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39
Мечтае да кара: лагерница
Детайли за колата: touring

..

Мнение от 4a4i » 14 Дек 2008, 21:35

Liloff e прав,няма притеснения за сондата...аз от 2 год. съм с резонаторно гърне бе пичове,колата си е екстра,няма никакви проблеми.......само един съвет не слагаите нищо на ASPO маи беше,и те зе занимават с тръби,гърнета,генерации......не знам ама са гола вода! Поздрави колеги 8)
Изображение

Следваща

Назад към E36