Спукан радиатор

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Спукан радиатор

Мнение от MuTaKa^^^ » 06 Дек 2008, 23:25

Радиатора на колата започна малко по малко да изтича.ходих на майстор и се оказа че точно до пробката за обезвъздушаване се е спукал мн лекичко.ако някои може да каже дали може да се оправи по някакъв начин ще съм мн благодарен.майстора каза че тая пластмаса няма никакъв шанс да се оправи освен със смяна на радиатора.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от атоматик » 06 Дек 2008, 23:34

Ще загубиш време и нерви и пак ще си купиш нов.
Обвързването с БМВ стана случайно... и явно ще е трайно!

пияния майстор
Аватар
Кара: на мастика с айрян
Мечтае да кара: е30 М3

Мнение от remaka » 06 Дек 2008, 23:34

има колега не го препоръчвам но на лукойл бензиностанцийте има добявка за радиатори и охладителни с-ми Holts/z Hot нещо си се казваше и е 10-тина лева може би да помогне къде ли не дал 10 лв мисълта ми е че е безвредно но има 1 страничен ефект остава по капачката следи че меша антифриза и масло а всъщност е пяна от реакцията на добавката с антифриза (ако запродаваш колата е кофти навеждаш потенциялния купувач на грешни мисли) в повечето случай помага.Сипва се при загрял мотор и отворен термостат и колата да работи с нея поне 10-тина минути!!Тва е моя евтин вариант за помощ успехи от мене!!! ;)
Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност :)
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи :)
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 06 Дек 2008, 23:35

Всички така разправят.На моя радиатор явно са му счупили тръбата,за която се захваща горният мъркуч и са му залепили стругован алуминиев накрайник(не знам с какво лепило-прилича на "Покси пол".Беше започнало да ми капе от там.Подлепих го отново с Покси и теча спря!Пробвай!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 06 Дек 2008, 23:59

НОВ!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: kola
Мечтае да кара: Stelt
Детайли за колата: BMW

отг

Мнение от yulian4o » 06 Дек 2008, 23:59

веднъж тръгне ли ти радятора рано или късно ще трябва нов каквото и да го правиш

дано е късно но...
BMW e kolata
Blondinka e jenata
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DencheSso » 07 Дек 2008, 0:15

има колега не го препоръчвам но на лукойл бензиностанцийте има добявка за радиатори и охладителни с-ми Holts/z Hot нещо си се казваше и е 10-тина лева може би да помогне къде ли не дал 10 лв мисълта ми е че е безвредно но има 1 страничен ефект остава по капачката следи че меша антифриза и масло а всъщност е пяна от реакцията на добавката с антифриза (ако запродаваш колата е кофти навеждаш потенциялния купувач на грешни мисли) в повечето случай помага.Сипва се при загрял мотор и отворен термостат и колата да работи с нея поне 10-тина минути!!Тва е моя евтин вариант за помощ успехи от мене!!! Wink

И според мен пробвай така и ако не стане тогава вече ще трябва нов.

НОВ!

Така колега е най-сигурно, но все пак всеки е с различен баланс на дебитната карта :D
И както идват празници .............
"The Beast" (звяра).

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i E36 M43 '95
Мечтае да кара: Ново ...

Мнение от kyna » 07 Дек 2008, 0:50

По добре нов - пластмасата старее и днес ще оправиш едно утре друго ще се появи - нормално на тези години да го смениш - ако успееш да го закърпиш ще е до време пка да имаш ядове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 99' Е39 520i M52B20TU

Мнение от thunderl » 07 Дек 2008, 12:15

Моя майстор разправяше, че има точно две места на които протича - при пробката и на връзката метал, пластмаса.

Някъде мъчат да ги лепят, но до колкото знам не е много успешна процедура. Иначе с прахчета аз не смея да правя нищо, защото мисля, че ще си докарам по-голяма беля на главата.

Аз лично смених стария с нов - по-голям, защото съм със слаган климатик. И въпреки, че не е Behr или оригинален, а някакъв италиански, който взех с намаления за 180 лв, мисля, че направих по-добрия избор и се надявам да съм си спестил главоболия.

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Мнение от dinkomg » 07 Дек 2008, 18:00

Щом тече няма спиране каквито и добавки да слагаш - НОВ е решението
Има много коли и ....BMW
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kobrata_3 » 07 Дек 2008, 22:40

брато пробваи да го залепиш :roll: пък ако е отгоре до пробката за обезваздушаване пласмасата над казан4ето се сменя

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от i--v--o » 08 Дек 2008, 0:21

remaka написа:има колега не го препоръчвам но на лукойл бензиностанцийте има добявка за радиатори и охладителни с-ми Holts/z Hot нещо си се казваше и е 10-тина лева може би да помогне къде ли не дал 10 лв мисълта ми е че е безвредно но има 1 страничен ефект остава по капачката следи че меша антифриза и масло а всъщност е пяна от реакцията на добавката с антифриза (ако запродаваш колата е кофти навеждаш потенциялния купувач на грешни мисли) в повечето случай помага.Сипва се при загрял мотор и отворен термостат и колата да работи с нея поне 10-тина минути!!Тва е моя евтин вариант за помощ успехи от мене!!! ;)

Има и на OMV такива добавки, обаче тази, която взех аз се сипва на студен вдигател и след това се чака. На мен ми капеше леко от едната страна, не бях сигурен дали е от незатегнато уплатнение, ама сложих такава добавка и всичко се оправи, вече 3 дена не е капнала и капка. Предполагам, че е временно решение, въпреки че един познат е карал така две години и е нямал проблем.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от IPI78 » 08 Дек 2008, 12:22

Имах абсолютно същия проблем,спукване на пластмасата в която се завива болта за обезвъздушаването,с какво ли не пробвах да го лепя,но нищо не става!Пластмасата не се и сменя!Пробваи да го залепиш,но си носи туба с вода и си следи температурата!А за да нямаш ядове НОВ!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е 30 хавтомат

Мнение от kamika » 08 Дек 2008, 16:51

Имах подобни проблеми как ли не го мъчих и накрая нов :mhihi: а тия добавки за охладителната течност имат лошия навик да сасипват радиаторчето на парното,ако можеш направо си вземаи нов :yes:
MADTEAM

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Rover Mini Mayfair,1.3,53cc

Мнение от stann69 » 08 Дек 2008, 19:52

И аз се сбласках с този проблем,и аз като повечето хора реших че може да се оправи с това-онова,но след много трошене на нерви и аз като повечето си купих НОВ :mhihi:

Следваща

Назад към E36