Спукан радиатор
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Спукан радиатор
Радиатора на колата започна малко по малко да изтича.ходих на майстор и се оказа че точно до пробката за обезвъздушаване се е спукал мн лекичко.ако някои може да каже дали може да се оправи по някакъв начин ще съм мн благодарен.майстора каза че тая пластмаса няма никакъв шанс да се оправи освен със смяна на радиатора.
- remaka
- пияния майстор
-
- Кара: на мастика с айрян
- Мечтае да кара: е30 М3
има колега не го препоръчвам но на лукойл бензиностанцийте има добявка за радиатори и охладителни с-ми Holts/z Hot нещо си се казваше и е 10-тина лева може би да помогне къде ли не дал 10 лв мисълта ми е че е безвредно но има 1 страничен ефект остава по капачката следи че меша антифриза и масло а всъщност е пяна от реакцията на добавката с антифриза (ако запродаваш колата е кофти навеждаш потенциялния купувач на грешни мисли) в повечето случай помага.Сипва се при загрял мотор и отворен термостат и колата да работи с нея поне 10-тина минути!!Тва е моя евтин вариант за помощ успехи от мене!!! 

Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!
Което не става с акъл,става с мощност

Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи

Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Всички така разправят.На моя радиатор явно са му счупили тръбата,за която се захваща горният мъркуч и са му залепили стругован алуминиев накрайник(не знам с какво лепило-прилича на "Покси пол".Беше започнало да ми капе от там.Подлепих го отново с Покси и теча спря!Пробвай!
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
има колега не го препоръчвам но на лукойл бензиностанцийте има добявка за радиатори и охладителни с-ми Holts/z Hot нещо си се казваше и е 10-тина лева може би да помогне къде ли не дал 10 лв мисълта ми е че е безвредно но има 1 страничен ефект остава по капачката следи че меша антифриза и масло а всъщност е пяна от реакцията на добавката с антифриза (ако запродаваш колата е кофти навеждаш потенциялния купувач на грешни мисли) в повечето случай помага.Сипва се при загрял мотор и отворен термостат и колата да работи с нея поне 10-тина минути!!Тва е моя евтин вариант за помощ успехи от мене!!! Wink
И според мен пробвай така и ако не стане тогава вече ще трябва нов.
НОВ!
Така колега е най-сигурно, но все пак всеки е с различен баланс на дебитната карта

И както идват празници .............
"The Beast" (звяра).
- kyna
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i E36 M43 '95
- Мечтае да кара: Ново ...
По добре нов - пластмасата старее и днес ще оправиш едно утре друго ще се появи - нормално на тези години да го смениш - ако успееш да го закърпиш ще е до време пка да имаш ядове.
- thunderl
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 99' Е39 520i M52B20TU
Моя майстор разправяше, че има точно две места на които протича - при пробката и на връзката метал, пластмаса.
Някъде мъчат да ги лепят, но до колкото знам не е много успешна процедура. Иначе с прахчета аз не смея да правя нищо, защото мисля, че ще си докарам по-голяма беля на главата.
Аз лично смених стария с нов - по-голям, защото съм със слаган климатик. И въпреки, че не е Behr или оригинален, а някакъв италиански, който взех с намаления за 180 лв, мисля, че направих по-добрия избор и се надявам да съм си спестил главоболия.
Някъде мъчат да ги лепят, но до колкото знам не е много успешна процедура. Иначе с прахчета аз не смея да правя нищо, защото мисля, че ще си докарам по-голяма беля на главата.
Аз лично смених стария с нов - по-голям, защото съм със слаган климатик. И въпреки, че не е Behr или оригинален, а някакъв италиански, който взех с намаления за 180 лв, мисля, че направих по-добрия избор и се надявам да съм си спестил главоболия.
- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
- i--v--o
- кандидат ентусиаст
-
remaka написа:има колега не го препоръчвам но на лукойл бензиностанцийте има добявка за радиатори и охладителни с-ми Holts/z Hot нещо си се казваше и е 10-тина лева може би да помогне къде ли не дал 10 лв мисълта ми е че е безвредно но има 1 страничен ефект остава по капачката следи че меша антифриза и масло а всъщност е пяна от реакцията на добавката с антифриза (ако запродаваш колата е кофти навеждаш потенциялния купувач на грешни мисли) в повечето случай помага.Сипва се при загрял мотор и отворен термостат и колата да работи с нея поне 10-тина минути!!Тва е моя евтин вариант за помощ успехи от мене!!!
Има и на OMV такива добавки, обаче тази, която взех аз се сипва на студен вдигател и след това се чака. На мен ми капеше леко от едната страна, не бях сигурен дали е от незатегнато уплатнение, ама сложих такава добавка и всичко се оправи, вече 3 дена не е капнала и капка. Предполагам, че е временно решение, въпреки че един познат е карал така две години и е нямал проблем.

- kamika
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е 30 хавтомат
Имах подобни проблеми как ли не го мъчих и накрая нов
а тия добавки за охладителната течност имат лошия навик да сасипват радиаторчето на парното,ако можеш направо си вземаи нов 

MADTEAM
- stann69
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Rover Mini Mayfair,1.3,53cc
И аз се сбласках с този проблем,и аз като повечето хора реших че може да се оправи с това-онова,но след много трошене на нерви и аз като повечето си купих НОВ 

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2