Трябва ли да се сменя ИЗОБЩО НЯКОГА маслото на диференциала?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Трябва ли да се сменя ИЗОБЩО НЯКОГА маслото на диференциала?
защото вижте какъв надпис открих на моя диференциал:
LIFE-TIME-OIL
NO OIL CHANGE
BMW
та как да разбирам това?

LIFE-TIME-OIL
NO OIL CHANGE
BMW
та как да разбирам това?

- divna_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 - 320 Ci , Pajero - 3.2 DID
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
хубаво е все пак да отвиеш пробката на канали да се видиимали масло нямам ли ако трябва да долееш по добре си го смени , има два типа масла едното за щпер 30лв в дарукар другото за нормален 20лв
шпера събира 900милилитра а обикновения 1100
шпера събира 900милилитра а обикновения 1100
- Engi
-
Нощния ездач
-
- Кара: дългия по таван
интересен надпис...
според мен ВСЯКО едно масло трябва да се сменя.
аз сменям диф маслото на 20 хиляди.
без да сам компетентен какво е и защо пише, че не трябва да се сменя, мисля че и то, както всяко друго масло, работи в такава среда, която малко или много го захабява и износва. освен това тази среда е силно зависима от него, и това я прави оязвима ако маслото не е ок. просто размишления, не се обосновавам на никакви знания
според мен ВСЯКО едно масло трябва да се сменя.
аз сменям диф маслото на 20 хиляди.
без да сам компетентен какво е и защо пише, че не трябва да се сменя, мисля че и то, както всяко друго масло, работи в такава среда, която малко или много го захабява и износва. освен това тази среда е силно зависима от него, и това я прави оязвима ако маслото не е ок. просто размишления, не се обосновавам на никакви знания

- dr-who
- ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring 330xi
- Мечтае да кара: F10 M5
моя диф прокапва от време на време, затва си му доливам масло през 1-2 месеца и според мен няма смисъл от смяна в този случай, но само в този 

--
Powered by: Miller Performance
Revolutionary BMW Performance chips
--
Powered by: Miller Performance
Revolutionary BMW Performance chips
--
- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
От БМВ казват, че маслото на скоростната кутия и на диффа са доживотни. Много хора не им вярват и ги сменят на всеки 3-4 години. На кола на 10+ години, на която никога през живота не и е сменяно това масло, аз бих го сменил непременно. Нито е скъпо, нито е трудно. Ако използваш хубаво синтетично масло, може даже да спечелиш някое конче. Аргумента на производителите е, че за разлика от двигателното масло, което е в контакт с изгарянето на горивната смес и се замърсява бързо от кабронови продукти и се разпада постепенно от високата температура, другите масла не са подложени на такива натоварвания. Но повечето професионалисти препоръчват смяната им, защото триенето на елементите постепенно ги замърсява с фини метални стружки. Аз не съм чул за кола да се счупи от несменено масло на ск (говорим за ръчни) или дифф, но съм виждал какво масло изтича от тях след 10 години употреба и бих ти препоръчал горещо да ги смениш и 2те с нещо марково 

- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
BABATA написа:ще е доста полезно ако се съберат повечето регулярни смени и кога се правят в една тема.. като може да се съчетае с подготовка за зимния период и т.н. .. поне аз не видях такава тема:(
От няколко страници Haynes manual вече изчезна, но тук http://www.bmworg.ru/dl/index.php го има /все още

- Lunaticc 1
- младши ентусиаст
-
- Кара: 745i;740d;330xd;330i-Convertible
- Мечтае да кара: кока & цици
- Детайли за колата: с чип !!!
абе аз си мисля че такова джевотно нема-дето да не му се сменя маслото в дифа,на повечето автомобили мисля че беше нещо от порядъка на 80 000км и понеже това си е доста км повечето хора забравят за тази важна операция наште животни/все пак може и на повече км но регулярно 

Чеп Туринг !
Мантинела Тунинг !!!
Леген Пауър Рейсинг !!!!!
Перални,Тостери,Миксери, и Гипсокартонь на ЧАСТИ !!!

Мантинела Тунинг !!!
Леген Пауър Рейсинг !!!!!
Перални,Тостери,Миксери, и Гипсокартонь на ЧАСТИ !!!

- DIDO
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW X3 3.0d '04
Моята като я взех го смених и добре че го направих, защото от диф-а
изтече буквално вода с бели парцали
Сложих и Castrol SAF-XJ 75W-140 макар че не е с шпер и заспа.
Вече 60 000 км без забележки и шумове
изтече буквално вода с бели парцали

Сложих и Castrol SAF-XJ 75W-140 макар че не е с шпер и заспа.
Вече 60 000 км без забележки и шумове

BMW - Усещане за автомобил
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
щом не е с шпер произволно диференциално масло върши работа ,стига да не е менте .. аз от 20 к съм с наливен Кастрол нямам проблеми.. а за смяната - и аз мисля че трябва да се сменят ,макар че за кутията го дават само да се долива а дифа на 80 к ако не ме лъже паметта .. но при условие че събират само по 1 литър и не е много скъпо нищо не пречи да се сменят и по честичко ...
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2