Проблем с антифриза!!! 318 тдс

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 318tds

Проблем с антифриза!!! 318 тдс

Мнение от Cholakov » 03 Дек 2008, 3:13

Колеги, ако можете да помогнете, ще съм адски благодарен! От пролетта започна да губи антифриз, доливам и за малко разстояние пак изчезва. Случи се така че трябваше да долея вода веднъж, отбелязах нивото и от тогава- 4-5 хил.км нямаше проблем. Миналата седмица пътуваш повече и при проверката се оказа че пак няма никой в резервоара- долях 2л дист. вода. За 60км ги нямаше. Мисля че не е гарнитура или глава, защото не пуши бяло отзад, а и бързо го губи, предполагам тече отнякъде, долу на кората има следи от охладителна течност ама не можах да открия от къде е това. Казаха ми че може да е водната помпа..помогнете със съвет, моля. Колатя е 318ТДС, М41 мотор..

ентусиаст
Аватар
Кара: Само компоти:)

Мнение от santo_bansko » 03 Дек 2008, 3:55

Ми брад вдигаш колата на подемника един вътре и газ,докато не прокапе
видиш ли от каде капе,и кажеш доло горе каде се намира мястото колегите ше ти кажат!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: kola
Мечтае да кара: Stelt
Детайли за колата: BMW

отг

Мнение от yulian4o » 05 Дек 2008, 21:47

и аз бях така колега колата беше карана с вода и водната помпа беше заминала смених е но пак малко губеше докато не намерих един майстор който си имаше некви таблици с налягане и ги надува и гледа къде е проблема оказаха се някви тръбички запои ги и е ок
но ми казаха че БМВ изобщо не трябва да се кара с вода дори и дестилирана зашото двигателя поддържа висока температура а а водата завирала на тази температура и трябвало да се кара само с антифриз и то чист концентрат .
ма както ти е казал колегата гледай от къде ще тръгне да сълзи ма при всички ситуации си или за майстор или за нов
BMW e kolata
Blondinka e jenata
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Само компоти:)

Мнение от santo_bansko » 05 Дек 2008, 22:58

Тва за антифриза не съм съгласен колега:)
Значи по патя на логиката,ако сложиш само концентрат тои е много по гаст и тогава се получава натоварване на водната помпа;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: kola
Мечтае да кара: Stelt
Детайли за колата: BMW

Мнение от yulian4o » 05 Дек 2008, 23:55

santo_bansko написа:Тва за антифриза не съм съгласен колега:)
Значи по патя на логиката,ако сложиш само концентрат тои е много по гаст и тогава се получава натоварване на водната помпа;)

ми мен такак ми казаха и така си карам ма от тогава неам проблеми нинам как требе да е :dunno:
BMW e kolata
Blondinka e jenata
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW Е36 318 М40
Е36 325 М50
Е30 320 М50

Re: отг

Мнение от BOOKER » 06 Дек 2008, 0:46

yulian4o написа:но ми казаха че БМВ изобщо не трябва да се кара с вода дори и дестилирана зашото двигателя поддържа висока температура а а водата завирала на тази температура и трябвало да се кара само с антифриз и то чист концентрат

:mhihi: и пикоч да и налееш пак няма да заври!
Поразпитай малко как работи охладителната система и защо налягането вътре в системата е по високо от атмосферното!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 06 Дек 2008, 17:43

Cholakov, ако в антифриза ти няма масло и по капачката за доливане на масло в двг.няма отлагания значи гарнитурата ти е ОК. Огледай пластмасовите връзки на охл.система към цилиндровата или маркучите(особено където са затегнати със скоби)!

Потребител
Аватар
Кара: 318tds

Мнение от Cholakov » 07 Дек 2008, 2:52

Blagodarq mom4eta, wsi4ki vryzki sa pregledani, ama ot nikyde ne te4e. Shte q sledq, vse nqkyde trqbwa da otiva tazi te4nost..

Назад към E36