Аномалий При Студен Мотор(Гасне,дави се)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- EcLipSeR
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: пил
Аномалий При Студен Мотор(Гасне,дави се)
Колеги днес се потресах от колата си,от няколко дена от както стана много студено сутрин взе да прави малко проблеми преди да влезе в синия сектор (гаснене като е изключа от скорост) Но днес се изумих колко работи наведнъж ми се случиха.Преди да опиша точно проблемите.Искам да помоля мнения от сорта върви при майстор и т.н. да отпаднат ,защото преди да отида на майстор предпочитам да съм наясно какво може да е ,че вече съм се нагледал на майстори цитирам ( то 318is преди 94-та няма )
Та днес паля задържам си малко оборотите 2000 за 10-20 секунди да не ми гасне тръгвам колата си минава синия сектор,подавам си за всеки случай малко газ за да не загасне.Та почети загрява и си е обращам на газ,при което минавам 1-2 км вече е на 90градуса и изведнъж взема нещо да пърка хърка натискам педала на газта,няма никой.Загасвам посредата на едно крастовище.Обращам на бензин да паля паля паля пали след 5-10 секунди въртене.При което пак едно гърмене отдоло в аспуха са чува повече от 2 хиляди оборота неможе да качи.Изместих я там обрах 9341299 псувни .. И паля паля паля запали махнах си крака от газта гасни ,запалих още 1-2 пъти оправи се покарах малко всичко ток обарнах си я на газ и все едно нищо не е било както се давеше изведнъж се нормализира ,но взе да прегрява бая сериозно,а вънка е 1 градус.Пускам парното да отнеме топлината на мотора и за мое най голямо учудване няма парно.(а през това време като карам 1-2ра стрелката се дига като покарам на по дълго пада доста активно се местеше стрелката)Отворих капака и мотора наистена си беше прегрял при което 10 секунди немога да взема решение.Както и да е не беше влязло в червения сектор свърших си работата пребрах се и преди малко трябваше да изляза пак и абсолютно същите прболеми. Само дето преди да се задави колата като е изключа от скорост гасне.Задави се отново припалих е 3-4 пати и пак всичко 6,само дето взе да прегрява
П.С. нз как трябва да са оборотите но мойте седят при загрята кола 1000-1100,при студен мотор са от 500-800Значи какво го отписвам като варянт.Нямам катализатор,моторчето за празен хот мисля че ми работи защото като колата си е в режим и на светофари не ми играят оборотите и си ги задържа,Гуфрето съм си го сменял.Вода в бензина ме съмнява не зареждам само на 1 бензиностанция(а и на газ си го правеше това следователно и бензиновата помпа отпада която съм е сменял преди 3 месеца).Датчика на коляновия вал съм го проверявал преди 1 месец,а и нямам проблеми в оборотите изрязва са върви си нормално.Това което аз си мисля че е пробем е датчика за температурата,ламб сондата,дюзи,термостат ,свещи не са сменяни от както съм е купил но си бяха добре и до тук..
Направо съм объркан Гаснене със Давене с Прегряване и без Парно някак си не ми се връзват.
За диагностика нямам време,чак понеделник най рано.
Та днес паля задържам си малко оборотите 2000 за 10-20 секунди да не ми гасне тръгвам колата си минава синия сектор,подавам си за всеки случай малко газ за да не загасне.Та почети загрява и си е обращам на газ,при което минавам 1-2 км вече е на 90градуса и изведнъж взема нещо да пърка хърка натискам педала на газта,няма никой.Загасвам посредата на едно крастовище.Обращам на бензин да паля паля паля пали след 5-10 секунди въртене.При което пак едно гърмене отдоло в аспуха са чува повече от 2 хиляди оборота неможе да качи.Изместих я там обрах 9341299 псувни .. И паля паля паля запали махнах си крака от газта гасни ,запалих още 1-2 пъти оправи се покарах малко всичко ток обарнах си я на газ и все едно нищо не е било както се давеше изведнъж се нормализира ,но взе да прегрява бая сериозно,а вънка е 1 градус.Пускам парното да отнеме топлината на мотора и за мое най голямо учудване няма парно.(а през това време като карам 1-2ра стрелката се дига като покарам на по дълго пада доста активно се местеше стрелката)Отворих капака и мотора наистена си беше прегрял при което 10 секунди немога да взема решение.Както и да е не беше влязло в червения сектор свърших си работата пребрах се и преди малко трябваше да изляза пак и абсолютно същите прболеми. Само дето преди да се задави колата като е изключа от скорост гасне.Задави се отново припалих е 3-4 пати и пак всичко 6,само дето взе да прегрява
П.С. нз как трябва да са оборотите но мойте седят при загрята кола 1000-1100,при студен мотор са от 500-800Значи какво го отписвам като варянт.Нямам катализатор,моторчето за празен хот мисля че ми работи защото като колата си е в режим и на светофари не ми играят оборотите и си ги задържа,Гуфрето съм си го сменял.Вода в бензина ме съмнява не зареждам само на 1 бензиностанция(а и на газ си го правеше това следователно и бензиновата помпа отпада която съм е сменял преди 3 месеца).Датчика на коляновия вал съм го проверявал преди 1 месец,а и нямам проблеми в оборотите изрязва са върви си нормално.Това което аз си мисля че е пробем е датчика за температурата,ламб сондата,дюзи,термостат ,свещи не са сменяни от както съм е купил но си бяха добре и до тук..
Направо съм объркан Гаснене със Давене с Прегряване и без Парно някак си не ми се връзват.
Последна промяна EcLipSeR на 30 Ное 2008, 15:56, променена общо 1 път

a b c d e f g h i j k l, but M is something Special ...
Не знам дали това ще ти помогне, но ще ти кажа какво ми се случи днес, след като бях дал колата за два дни на друг човек.
Паля пред нас- оборотите стоят на 2500
Стояха така поне 15 секунди и падаха до 1500 (пак високо). Тръгвам след 30-тина секунди (винаги изчаквам малко след като запаля). 50 метра по-нататък, давам предимство на дясностоящ по едни малки улички и колата загасна. Паля - работи на три цилиндъра. След малко обаче се оправи. Но... колата стигна 90 градуса много бързо, а няма никакво парно. Отварям капака - гледам течността в антифриза лед - само лед. Онзи е налял вода и е замръзнало. Сипах антифриз и малко вряла вода и всичко се оправи.
Иначе това, че нямаш парно, а колата загравя може да е и термостат. Но нека кажат по-компетентни от мен. Дано малко от малко съм бил полезен.
Паля пред нас- оборотите стоят на 2500

Иначе това, че нямаш парно, а колата загравя може да е и термостат. Но нека кажат по-компетентни от мен. Дано малко от малко съм бил полезен.
- Zaho
-
-
- Детайли за колата: mnoo fast ;)
Ако няма парно или перката на помпата или въздух
А иначе за давенето и губенето на мощност виж клапата на дебитометъра да не заяжда , или газта да гърми и да я праща в краино положение без да се връща обратно
На един приятел така като му кихне газта и после нема никои сваля филтъра с една отверка ръчне клапата да си слезне обратно и аиде пак газ
Но невиждам връзката с температурата да не е намешала нещо провери масло антифриз..

А иначе за давенето и губенето на мощност виж клапата на дебитометъра да не заяжда , или газта да гърми и да я праща в краино положение без да се връща обратно
На един приятел така като му кихне газта и после нема никои сваля филтъра с една отверка ръчне клапата да си слезне обратно и аиде пак газ

Но невиждам връзката с температурата да не е намешала нещо провери масло антифриз..
Re: Аномалий При Студен Мотор(Гасне,дави се и следва прегряв
EcLipSeR написа:Колеги днес се потресах от колата си,от няколко дена от както стана много студено сутрин взе да прави малко проблеми преди да влезе в синия сектор (гаснене като е изключа от скорост) Но днес се изумих колко работи наведнъж ми се случиха.Преди да опиша точно проблемите.Искам да помоля мнения от сорта върви при майстор и т.н. да отпаднат ,защото преди да отида на майстор предпочитам да съм наясно какво може да е ,че вече съм се нагледал на майстори цитирам ( то 318is преди 94-та няма )
А изпарителя замръзнал ли е ? ако да то тогава проблема е че ти е замръзналата охладителната течност и е направила тапа при изпарителя ! не ме питай от де знам

Последна промяна DaDa на 28 Ное 2008, 19:10, променена общо 1 път
- EcLipSeR
- ентусиаст
-
Zaho написа:Ако няма парно или перката на помпата или въздух![]()
Нямам гърмежи от газовото.Дебитомера съм го преглеждал и него и си отваря и затваря.Вярно за антифриза не бях се сетил да погледна ,а маслото каква роля играй във целия филм ?

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
ще почна да го повтарям във всяка такава тема : сипвайте спирт за горене в бензина... 1/100 стига... и обезвъздушаване задължително... замръзването на антифриза не е за коментиране даже 

- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
Re: Аномалий При Студен Мотор(Гасне,дави се и следва прегряв
DaDa написа:EcLipSeR написа:.................
А изпарителя замръзнал ли е ? ако да то тогава проблема е че ти е замръзналата охладителната течност и е направила тапа при изпарителя ! не ме питай от де знам

ew
мисля ,че нямаш вода в системата и затова е замръзнал испарителя на газовата и съответно се дави от газ и няма палене ,същото води и до загуба на парното.
- EcLipSeR
- ентусиаст
-
Колеги сега запалих колата и отидах да си купя антифриз и нямаше абсолютно никакви проблеми
.Нямам време да го сменям тъй като утре заминавам за Варна.Купих един концентрат 1 литър ще го налея докато го сменя и обезвъздуша явно това е проблема с даването това.Един колега споемна нещо за масло ???
А някой има ли наблюдения за това гаснене преди да загрее колата ?? Като се излючи от скорост!

А някой има ли наблюдения за това гаснене преди да загрее колата ?? Като се излючи от скорост!

- deemov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ///M Sport Edition
Мисля че моя проблоем е сходен затова ще го споделя тук. От 3-4 дена ми се случва като запаля колата да гасне веднага. Въртя пак пали и няма прроблеми.Знам че не сте гадатели но на някой да се е случвало нещо такова 

- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
- EcLipSeR
- ентусиаст
-
Колеги не е антифриза! Снощи като се връщах някак си от диско се сетих и отидах до колата да налея
Днес паля пак и същото прекъсва като изключва от скорост гасне.И пак така карам 5мин и почва да се задавя и паля паля паля 3-4 пати и са оправя няма проблеми обаче този пат не прегря, обаче паарно пак няма
Идей маслото нещо свещи?

Идей маслото нещо свещи?

- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
*при обикновенна газ стъпковия мотор би трябвало да е изключен за нормална работа, твоя, ако работи не знам как да ти помогна
*малко охладителна течност --> изпарителя замръзва
*малко охладителна течност --> мотора загрява
*системата не е обезвъздушена --> нямаш парно
Общо взето, сложи антифриз до капачката и си го проверявай в седмицата по веднъж. Обезвъздуши системата и си карай.
*Провери и термостата.
*малко охладителна течност --> изпарителя замръзва
*малко охладителна течност --> мотора загрява
*системата не е обезвъздушена --> нямаш парно
Общо взето, сложи антифриз до капачката и си го проверявай в седмицата по веднъж. Обезвъздуши системата и си карай.
*Провери и термостата.
You said: "Time will change!" What if it changes you?
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2