Аномалий При Студен Мотор(Гасне,дави се)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: пил

Аномалий При Студен Мотор(Гасне,дави се)

Мнение от EcLipSeR » 28 Ное 2008, 18:47

Колеги днес се потресах от колата си,от няколко дена от както стана много студено сутрин взе да прави малко проблеми преди да влезе в синия сектор (гаснене като е изключа от скорост) Но днес се изумих колко работи наведнъж ми се случиха.Преди да опиша точно проблемите.Искам да помоля мнения от сорта върви при майстор и т.н. да отпаднат ,защото преди да отида на майстор предпочитам да съм наясно какво може да е ,че вече съм се нагледал на майстори цитирам ( то 318is преди 94-та няма )
Та днес паля задържам си малко оборотите 2000 за 10-20 секунди да не ми гасне тръгвам колата си минава синия сектор,подавам си за всеки случай малко газ за да не загасне.Та почети загрява и си е обращам на газ,при което минавам 1-2 км вече е на 90градуса и изведнъж взема нещо да пърка хърка натискам педала на газта,няма никой.Загасвам посредата на едно крастовище.Обращам на бензин да паля паля паля пали след 5-10 секунди въртене.При което пак едно гърмене отдоло в аспуха са чува повече от 2 хиляди оборота неможе да качи.Изместих я там обрах 9341299 псувни .. И паля паля паля запали махнах си крака от газта гасни ,запалих още 1-2 пъти оправи се покарах малко всичко ток обарнах си я на газ и все едно нищо не е било както се давеше изведнъж се нормализира ,но взе да прегрява бая сериозно,а вънка е 1 градус.Пускам парното да отнеме топлината на мотора и за мое най голямо учудване няма парно.(а през това време като карам 1-2ра стрелката се дига като покарам на по дълго пада доста активно се местеше стрелката)Отворих капака и мотора наистена си беше прегрял при което 10 секунди немога да взема решение.Както и да е не беше влязло в червения сектор свърших си работата пребрах се и преди малко трябваше да изляза пак и абсолютно същите прболеми. Само дето преди да се задави колата като е изключа от скорост гасне.Задави се отново припалих е 3-4 пати и пак всичко 6,само дето взе да прегрява
П.С. нз как трябва да са оборотите но мойте седят при загрята кола 1000-1100,при студен мотор са от 500-800Значи какво го отписвам като варянт.Нямам катализатор,моторчето за празен хот мисля че ми работи защото като колата си е в режим и на светофари не ми играят оборотите и си ги задържа,Гуфрето съм си го сменял.Вода в бензина ме съмнява не зареждам само на 1 бензиностанция(а и на газ си го правеше това следователно и бензиновата помпа отпада която съм е сменял преди 3 месеца).Датчика на коляновия вал съм го проверявал преди 1 месец,а и нямам проблеми в оборотите изрязва са върви си нормално.Това което аз си мисля че е пробем е датчика за температурата,ламб сондата,дюзи,термостат ,свещи не са сменяни от както съм е купил но си бяха добре и до тук..
Направо съм объркан Гаснене със Давене с Прегряване и без Парно някак си не ми се връзват.
За диагностика нямам време,чак понеделник най рано.
Последна промяна EcLipSeR на 30 Ное 2008, 15:56, променена общо 1 път
Изображение
a b c d e f g h i j k l, but M is something Special ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от savski » 28 Ное 2008, 18:59

Не знам дали това ще ти помогне, но ще ти кажа какво ми се случи днес, след като бях дал колата за два дни на друг човек.
Паля пред нас- оборотите стоят на 2500 :shock: Стояха така поне 15 секунди и падаха до 1500 (пак високо). Тръгвам след 30-тина секунди (винаги изчаквам малко след като запаля). 50 метра по-нататък, давам предимство на дясностоящ по едни малки улички и колата загасна. Паля - работи на три цилиндъра. След малко обаче се оправи. Но... колата стигна 90 градуса много бързо, а няма никакво парно. Отварям капака - гледам течността в антифриза лед - само лед. Онзи е налял вода и е замръзнало. Сипах антифриз и малко вряла вода и всичко се оправи.
Иначе това, че нямаш парно, а колата загравя може да е и термостат. Но нека кажат по-компетентни от мен. Дано малко от малко съм бил полезен.

Аватар
Детайли за колата: mnoo fast ;)

Мнение от Zaho » 28 Ное 2008, 19:04

Ако няма парно или перката на помпата или въздух ;)

А иначе за давенето и губенето на мощност виж клапата на дебитометъра да не заяжда , или газта да гърми и да я праща в краино положение без да се връща обратно

На един приятел така като му кихне газта и после нема никои сваля филтъра с една отверка ръчне клапата да си слезне обратно и аиде пак газ :)

Но невиждам връзката с температурата да не е намешала нещо провери масло антифриз..

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Аномалий При Студен Мотор(Гасне,дави се и следва прегряв

Мнение от DaDa » 28 Ное 2008, 19:06

EcLipSeR написа:Колеги днес се потресах от колата си,от няколко дена от както стана много студено сутрин взе да прави малко проблеми преди да влезе в синия сектор (гаснене като е изключа от скорост) Но днес се изумих колко работи наведнъж ми се случиха.Преди да опиша точно проблемите.Искам да помоля мнения от сорта върви при майстор и т.н. да отпаднат ,защото преди да отида на майстор предпочитам да съм наясно какво може да е ,че вече съм се нагледал на майстори цитирам ( то 318is преди 94-та няма )
Та днес паля задържам си малко оборотите 2000 за 10-20 секунди да не ми гасне тръгвам колата си минава синия сектор,подавам си за всеки случай малко газ за да не загасне.Та почети загрява и си е обращам на газ,при което минавам 1-2 км вече е на 90градуса и изведнъж взема нещо да пърка хърка натискам педала на газта,няма никой.Загасвам посредата на едно крастовище.Обращам на бензин да паля паля паля пали след 5-10 секунди въртене.При което пак едно гърмене отдоло в аспуха са чува повече от 2 хиляди оборота неможе да качи.Изместих я там обрах 9341299 псувни .. И паля паля паля запали махнах си крака от газта гасни ,запалих още 1-2 пъти оправи се покарах малко всичко ток обарнах си я на газ и все едно нищо не е било както се давеше изведнъж се нормализира ,но взе да прегрява бая сериозно,а вънка е 1 градус.Пускам парното да отнеме топлината на мотора и за мое най голямо учудване няма парно.(а през това време като карам 1-2ра стрелката се дига като покарам на по дълго пада доста активно се местеше стрелката)Отворих капака и мотора наистена си беше прегрял при което 10 секунди немога да взема решение.Както и да е не беше влязло в червения сектор свърших си работата пребрах се и преди малко трябваше да изляза пак и абсолютно същите прболеми. Само дето преди да се задави колата като е изключа от скорост гасне.Задави се отново припалих е 3-4 пати и пак всичко 6,само дето взе да прегрява
П.С. нз как трябва да са оборотите но мойте седят при загрята кола 1000-1100,при студен мотор са от 500-800Значи какво го отписвам като варянт.Нямам катализатор,моторчето за празен хот мисля че ми работи защото като колата си е в режим и на светофари не ми играят оборотите и си ги задържа,Гуфрето съм си го сменял.Вода в бензина ме съмнява не зареждам само на 1 бензиностанция(а и на газ си го правеше това следователно и бензиновата помпа отпада която съм е сменял преди 3 месеца).Датчика на коляновия вал съм го проверявал преди 1 месец,а и нямам проблеми в оборотите изрязва са върви си нормално.Това което аз си мисля че е пробем е датчика за температурата,ламб сондата,дюзи,термостат ,свещи не са сменяни от както съм е купил но си бяха добре и до тук..
Направо съм объркан Гаснене със Давене с Прегряване и без Парно някак си не ми се връзват.
За диагностика нямам време,чак понеделник най рано.

А изпарителя замръзнал ли е ? ако да то тогава проблема е че ти е замръзналата охладителната течност и е направила тапа при изпарителя ! не ме питай от де знам :)
Последна промяна DaDa на 28 Ное 2008, 19:10, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от EcLipSeR » 28 Ное 2008, 19:09

Zaho написа:Ако няма парно или перката на помпата или въздух ;)

А иначе за давенето и губенето на мощност виж клапата на дебитометъра да не заяжда , или газта да гърми и да я праща в краино положение без да се връща обратно

На един приятел така като му кихне газта и после нема никои сваля филтъра с една отверка ръчне клапата да си слезне обратно и аиде пак газ :)

Но невиждам връзката с температурата да не е намешала нещо провери масло антифриз..

Нямам гърмежи от газовото.Дебитомера съм го преглеждал и него и си отваря и затваря.Вярно за антифриза не бях се сетил да погледна ,а маслото каква роля играй във целия филм ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от savski » 28 Ное 2008, 19:09

Явно и двамата с DaDa сме страдали от подобно нещо ;) Това ще да е ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 28 Ное 2008, 19:10

ще почна да го повтарям във всяка такава тема : сипвайте спирт за горене в бензина... 1/100 стига... и обезвъздушаване задължително... замръзването на антифриза не е за коментиране даже :!:

ентусиаст
Аватар
Кара: Touring

Re: Аномалий При Студен Мотор(Гасне,дави се и следва прегряв

Мнение от nakoone » 28 Ное 2008, 19:32

DaDa написа:
EcLipSeR написа:.................

А изпарителя замръзнал ли е ? ако да то тогава проблема е че ти е замръзналата охладителната течност и е направила тапа при изпарителя ! не ме питай от де знам :)

:yes:Точно от охладителната течност почни и след това по каналния ред термостат,вод.помпа и т.н.Успех.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e60ka

ew

Мнение от krasi_bmw » 28 Ное 2008, 20:14

мисля ,че нямаш вода в системата и затова е замръзнал испарителя на газовата и съответно се дави от газ и няма палене ,същото води и до загуба на парното.

ентусиаст
Аватар

Мнение от EcLipSeR » 28 Ное 2008, 20:39

Колеги сега запалих колата и отидах да си купя антифриз и нямаше абсолютно никакви проблеми :shock: :shock: .Нямам време да го сменям тъй като утре заминавам за Варна.Купих един концентрат 1 литър ще го налея докато го сменя и обезвъздуша явно това е проблема с даването това.Един колега споемна нещо за масло ???
А някой има ли наблюдения за това гаснене преди да загрее колата ?? Като се излючи от скорост!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ///M Sport Edition

Мнение от deemov » 28 Ное 2008, 20:51

Мисля че моя проблоем е сходен затова ще го споделя тук. От 3-4 дена ми се случва като запаля колата да гасне веднага. Въртя пак пали и няма прроблеми.Знам че не сте гадатели но на някой да се е случвало нещо такова :roll:

старши ентусиаст
Аватар
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 28 Ное 2008, 21:45

лед ви е проблема бе колеги... как да ви го напиша, не знам...

ентусиаст
Аватар

Мнение от EcLipSeR » 29 Ное 2008, 14:03

Колеги не е антифриза! Снощи като се връщах някак си от диско се сетих и отидах до колата да налея :mhihi: Днес паля пак и същото прекъсва като изключва от скорост гасне.И пак така карам 5мин и почва да се задавя и паля паля паля 3-4 пати и са оправя няма проблеми обаче този пат не прегря, обаче паарно пак няма :mhihi:
Идей маслото нещо свещи?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 29 Ное 2008, 14:41

:mhihi: леда е в бензинеца колега, не в антифриза... там не си струва да се коментира...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 29 Ное 2008, 15:02

*при обикновенна газ стъпковия мотор би трябвало да е изключен за нормална работа, твоя, ако работи не знам как да ти помогна

*малко охладителна течност --> изпарителя замръзва

*малко охладителна течност --> мотора загрява

*системата не е обезвъздушена --> нямаш парно

Общо взето, сложи антифриз до капачката и си го проверявай в седмицата по веднъж. Обезвъздуши системата и си карай.

*Провери и термостата.
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Следваща

Назад към E36