Сериозен проблем-волана остана заключен
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- signala
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
Сериозен проблем-волана остана заключен
Колеги моля за спешна помощ относно сваляне на боша на Е36.Волана се заключи,ключа се върти но нито отключва нито дава на контакт и пали.Неможем да мръднем колата а е на кофти място
Ако някой знае как се сваля целия бош да каже защото се мъчим цяла сутрин
Благодаря предварително!

Последна промяна signala на 29 Ное 2008, 23:09, променена общо 1 път
- signala
- кандидат ентусиаст
-
И още нещо дали ще можем да счупим заключващия механизъм поне да изтеглим колата на някой паркинг? има ли опастност да строшим нещо ако напънем волана?
колега тва май си е някъква слабост на е 36 и с моя стана така на най оживеното кръстовище колата работеше волана заключен ни напред ни назад. Как го реших като свалиш волана след това пластмасовия къпак ключалката е цяла заедно с кожуха не знам да се разглобява самостоятелно болтовете са конусовидни с секач внимателно ще ги развиеш като свалиш часта ще видиш и къде е проблема в заключващич механизъм съвета ми е да намериш в нчкъква морга друга цяла ключалка
аз намерих за 5О лева успех
аз намерих за 5О лева успех
- signala
- кандидат ентусиаст
-
- dizle
- Дружба Дринк Тийм
-
- Кара: Само на БИРА !
signala написа:колега за кои конусовидни болтови става въпрос каде се намират по точно?
На самата ключалка... трябва да свалиш първо пластмасата зад волана, волана не е нужно да го сваляш.

Слабите се стремят към порядъка, силните владеят xаоса!

- signala
- кандидат ентусиаст
-
Значи свалили сме всичко което може да се свали волана,пластмасите,откачили сме келмореда отзад и от там вече запалихме колата но всичко друго изглежда капсоловано.
Ако са същите болтове които гледаме те са по скоро някакви нитове.Колегата по горе беше писал със секач че ги е отвил.но с секач по скоро мога да ги скъсам и после как ще сложим новата ключалка?
Ако са същите болтове които гледаме те са по скоро някакви нитове.Колегата по горе беше писал със секач че ги е отвил.но с секач по скоро мога да ги скъсам и после как ще сложим новата ключалка?
- King^of^Darknes
- Потребител
-
- Кара: Е61 525i 2004
cherepa83 написа:а след като имам подобен проблем,възможно ли е да се заключи волана в движение?????
е то това остава в движение да се заклиучи както често ми се случва да я карам с по 200 се убия като куче. ако някои е имал подобен проблем да каже за да си имам едно на ум ....
Чесно си казвам не съм компетентен по темата. Само искам да отбележа, че веднъж карах на чичо ми колата (РЕНО 19 дизел) и на един десен завой както си работеше колата ми се ЗАКЛЮЧИ волана карах с 50 и успях да спра, спрях аз колата си работи, но волана заключен. Изгасих я запалих готово всичко 6 точки пробвах на място няма ядове. НО имам да измина 40 километра докато се пребера
карал съм със 30 40 да не да се заключи пак. Казах на чичо за проблема, той отиде на сервиз сменили са му "ключалката" и му казали да не се притеснява вече. И все пак когато се кача на тази кола ми е едно страхливо токова
Незнам за BMW дали е възможно такова нещо, но да се надяваме че НЕ!!!

Незнам за BMW дали е възможно такова нещо, но да се надяваме че НЕ!!!
"The Beast" (звяра).
- signala
- кандидат ентусиаст
-
Оправихме се най накрая с тази ключалка,наи големия зор беше да се отвият тези болтове които ако не беше ми обяснил колегата Максим по телефона никога нямаше да разбера даже че това са болтове,незнам защо така са ги направили като нитове и само с секач става работата.Вътре се беше счупила една ос и волана беше останал в заключено положение,незнам дали може да се случи в движение но да се надяваме че не 

както писах по горе тези болтове се развиват внимателно само с секач аз си реших така моя проблем а колегата дето се притеснява че като кара с 200 може да му се заключи да бъде спокоен то проблема си е от самата ключалка където в кожуха е и тази метална скоба дето заключва волана
при мен се прецака като спрях исках да изгася колата като завъртях ключа и стана квото стана така че споко и газ до ламарина
Без да бараш ключа при каране няма как да стане
при мен се прецака като спрях исках да изгася колата като завъртях ключа и стана квото стана така че споко и газ до ламарина

- BorisMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: 92,318 sedan
Към пусналият темата.
Колега темата е много добра, с проблем,който сигурно не се случва много често,както и какво си направил за да го отстраниш.
Само би ли сменил заглавието й,за да може да има по-добра насока за какво ще иде реч в тоя проблем.
Благодаря.
Колега темата е много добра, с проблем,който сигурно не се случва много често,както и какво си направил за да го отстраниш.
Само би ли сменил заглавието й,за да може да има по-добра насока за какво ще иде реч в тоя проблем.
Благодаря.
Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
имах същия проблем ..отидох на ключар нави една рапитка в ключалката и за сега няма грижи .на които му превърта ключа ,да знае че ще се сбъска с тоя проблем

andro78 написа:както писах по горе тези болтове се развиват внимателно само с секач аз си реших така моя проблем а колегата дето се притеснява че като кара с 200 може да му се заключи да бъде спокоен то проблема си е от самата ключалка където в кожуха е и тази метална скоба дето заключва волана
а какво е обяснението тогава 4е на колегата с реното му се е заключила в движение??
Re: Сериозен проблем-волана остана заключен
вчера сестра ми ми се оплака, че волана и два пъти се е заключил в движение. На мен направо ми настръхна косата!!! Започна веднага едно разглобяване и купуване на инструменти... а кой да ми каже, че тия "нитове" не са нитове а прости болтове М8 с така направена глава. Хайде лек прорез с флекса и си ги отвих с отвертката. Махнах механизма за заключването на волана и сега спя спокоен, че няма да се изтряска някъде милата ми сестричка.
Между другото всичко по механизма си беше здраво и недоумявам как ще и се заключи волана в движение... луда работа!
Между другото всичко по механизма си беше здраво и недоумявам как ще и се заключи волана в движение... луда работа!
15 мнения
• Страница 1 от 1