Моторчето на фара бръмчи!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...
Мечтае да кара: годзила

Моторчето на фара бръмчи!

Мнение от Plamenavramov » 25 Ное 2008, 16:41

Привет на всички! Извинявам се за повторението на темата,защото проверих и видях,че е имало такава,но не е обяснено и дискутирано отстраняването на дефекта!
Като вкл.на габарит или на къси,започва едно "бръмчене" във левия фар-ясно е ,че машинката се е скапала,но не знам какво да правя освен,това да я сменям с нова! Дразни ме шума,който издава! Търсих да и дръпна буксата,но не я виждам! :help:
Благодаря предварително на всички,който се отзоват!

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 25 Ное 2008, 17:46

Сигурен ли си, че ти е от машинката? Щото аз не знам тя да работи освен ако не я "накараш" чрез врътката в купето... нито има автоматично регулиране на височина, нито е динамично активна при включване на фаровете...

А буксата стърчи от самата машинка... няма как да я сгрешиш... нито машинката, нито буксата...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Plamenavramov » 25 Ное 2008, 17:52

Mollov написа:Сигурен ли си, че ти е от машинката? Щото аз не знам тя да работи освен ако не я "накараш" чрез врътката в купето... нито има автоматично регулиране на височина, нито е динамично активна при включване на фаровете...

А буксата стърчи от самата машинка... няма как да я сгрешиш... нито машинката, нито буксата...

Да,в момента в ,който ги огася и спира. И обратното а чукането е така все едно се върти нещо,че чак фара вибрира ! :help: не знам какво е но от врътката вътре сега се мести само десния фар!

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 25 Ное 2008, 17:54

Еми или си намери нова машинка, или просто изключи тази... лесно ще видиш между двете светлини на фара къде стърчи машинката... изскубни й буксата и айде...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Plamenavramov » 25 Ное 2008, 18:03

Mollov написа:Еми или си намери нова машинка, или просто изключи тази... лесно ще видиш между двете светлини на фара къде стърчи машинката... изскубни й буксата и айде...

Ясно колега ама тя нали е едно кръгло цилиндрично такова :mhihi: като го дръпна и гасне сичко на левия фар :(
Аз си мислех дали да не дръпна бушона :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 25 Ное 2008, 19:29

Plamenavramov написа:Ясно колега ама тя нали е едно кръгло цилиндрично такова :mhihi: като го дръпна и гасне сичко на левия фар :(

май бъркаш буксите :mhihi: тази за машинката е само три кабела а тази кръглата с повечеко ;) и е за захранване на фара,габарити-къси-дълги.
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 25 Ное 2008, 19:37

Борис_Малинов написа:
Plamenavramov написа:Ясно колега ама тя нали е едно кръгло цилиндрично такова :mhihi: като го дръпна и гасне сичко на левия фар :(

май бъркаш буксите :mhihi: тази за машинката е само три кабела а тази кръглата с повечеко ;) и е за захранване на фара,габарити-къси-дълги.

:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 25 Ное 2008, 21:32

Това моторче се разглобява и поправя-обикновено се е загубила връзката между зъбните колела. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Plamenavramov » 26 Ное 2008, 9:27

Благодаря на вс.колеги,снощи отсраних въпросната букса! Не съм я видял заради "удобното и орактично мясно кадето се намира" :mhihi: :mhihi: сега ще чакам един майстор тука да я погледне и да си каже как ще е !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 15 Апр 2009, 9:33

zvetiko написа:Това моторче се разглобява и поправя-обикновено се е загубила връзката между зъбните колела. ;)

И аз имам същия проблем, вчера сменях крушка и явно съм натиснал по-силно, защото сега рефлектора мърда лекичко, а като се опитам да си настроя фаровете се чува бръмчене. Лесно ли се ремонтира това или трябва да ходя на сервиз (принципно съм сръчен така че ако не е ядрена физика мога да го оправя и сам)
Отделно, ми е счупена пластинката, която придържа/защипва крушката. Някой знае ли от къде мога да си намеря нова или втора употреба че сега съм побългарявал и не надежно?
Мерси предварително.

Mollov :
Не изравяйте стари теми*. Ако искате да добавите нещо важно и съществено по такава тема, отворете нова с препратка към старата. Същото важи и за изчерпани теми, които по правило трябва да са заключени от модератора, не му напомняйте за пропуска, като продължавате безсмисленото й развитие.

* Стара тема – тема, която се намира на втора страница в дадена секция или тема, чийто последен постинг е отпреди повече от месец (изключение са темите със статут „важна тема” или „съобщение”).
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

Назад към E36