Въпрос за лак...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- 4a4i
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39
- Мечтае да кара: лагерница
- Детайли за колата: touring
Въпрос за лак...
Та ситуацията е следната : оставих колата за пребоядисване на врата и калник.....8 дни по късно си взех компакта,мисля че наистина са достатъчни за тази операция,всичко е ок. но намерих няколко маааалки капчици лак,леко разтечени по вратата.Естествено като вече знам къде са,дразнят много
въпроса е може ли с нещо...някаква водна шкурка ли какво, леко да ги изтъркам,но да не остане белег или да нараня боята?

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Въпрос за лак...
4a4i написа:Та ситуацията е следната : оставих колата за пребоядисване на врата и калник.....8 дни по късно си взех компакта,мисля че наистина са достатъчни за тази операция,всичко е ок. но намерих няколко маааалки капчици лак,леко разтечени по вратата.Естествено като вече знам къде са,дразнят многовъпроса е може ли с нещо...някаква водна шкурка ли какво, леко да ги изтъркам,но да не остане белег или да нараня боята?
Аз лично не съм го правил ,но съм чувал ,че за да стане както трябва колата се нанасят седем слоя боя ,от които с шкурка 3000 се смъкват 4.
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Колега и за твойта болка има лек.
Остави боята да ти исъхне поне 15-20дни,до колкото ми стана ясно скоро си я изкарал от бояджията.
Ще те светна аз как се управям с този проблем,взимаш водна шкурка 2000 и много внимателно започваш да обработваш този стекъл се лак,като същевремено обилно обливаш това място със топла вода.
Просто вземи едно пластмасово шише и му пробии капачката за да получиш малък кръгъл отвор(използвай отверка).
Може да използваш и коркова подложка,просто увий около нея шкурката и с леки кръгови движения търкай върху улятото,докато стане идеална гладка повърхност(проверявай постоянно с ръката).
Внимавай само да не проттъркаш лака.Гореспоменатата коркова подложка си вземи от Бриколаж или който и да е желазарски магазин,струва към 1,30лв.
След като получиш идеално гладка повърхност подсуши това място,то ще побелее и там лака ще си изгуби гланца но това изобщо да не те притеснява.
Купи си паста на "3М" и започни да обработваш същото място като вземеш някой стар потник
с него става страхотно.
Аз използвам специални абрилони под номерации но на теб не са ти необходими,тогава ще ти трябва и машина за пастиране и мн.опит.
Предполагам,че за две капки ще се справиш и сам.
Вземи по 50гр.паста шлайф полир и 50гр.полир.
След като си подсушил това място,сложи малко от първата паста и започни да търкаш пак с кръгови движения.
Ще видиш как след две-три намазвания блясъка и гланца ще се върнат като с магическа пръчка
Като за капак мини и с последната паста(полир) за да запазиш за дълго постигнатия разултат.
Ако имаш нещо неясно,просто ми се обади и ще ти дам съвети направо по тел,успех с начинанието
Остави боята да ти исъхне поне 15-20дни,до колкото ми стана ясно скоро си я изкарал от бояджията.
Ще те светна аз как се управям с този проблем,взимаш водна шкурка 2000 и много внимателно започваш да обработваш този стекъл се лак,като същевремено обилно обливаш това място със топла вода.
Просто вземи едно пластмасово шише и му пробии капачката за да получиш малък кръгъл отвор(използвай отверка).
Може да използваш и коркова подложка,просто увий около нея шкурката и с леки кръгови движения търкай върху улятото,докато стане идеална гладка повърхност(проверявай постоянно с ръката).
Внимавай само да не проттъркаш лака.Гореспоменатата коркова подложка си вземи от Бриколаж или който и да е желазарски магазин,струва към 1,30лв.
След като получиш идеално гладка повърхност подсуши това място,то ще побелее и там лака ще си изгуби гланца но това изобщо да не те притеснява.
Купи си паста на "3М" и започни да обработваш същото място като вземеш някой стар потник

Аз използвам специални абрилони под номерации но на теб не са ти необходими,тогава ще ти трябва и машина за пастиране и мн.опит.
Предполагам,че за две капки ще се справиш и сам.
Вземи по 50гр.паста шлайф полир и 50гр.полир.
След като си подсушил това място,сложи малко от първата паста и започни да търкаш пак с кръгови движения.
Ще видиш как след две-три намазвания блясъка и гланца ще се върнат като с магическа пръчка

Като за капак мини и с последната паста(полир) за да запазиш за дълго постигнатия разултат.

Ако имаш нещо неясно,просто ми се обади и ще ти дам съвети направо по тел,успех с начинанието

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
точно това е решението, оставяш лака да втвърди хубаво и после със водна шкура 2000 търкаш обливайки постоянно с вода, след което паста 1-ви 2-ри и 3-ти номер

- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
- Kambe
- старши ентусиаст
-
biogame написа:айде пробвай колега и да кажеш дали става че и аз имам да търкам по моята кола!
колега направо я почвай, няма как да не стане, това е метода който ползват всички автотенекеджий

- slep
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бангия
- Мечтае да кара: много кончета под капака
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
след малко имам излизане из града ще си купя каквото е необходимо и започвам да търкам,по късно ще пиша какво е станало
- Kambe
- старши ентусиаст
-
biogame написа:след малко имам излизане из града ще си купя каквото е необходимо и започвам да търкам,по късно ще пиша какво е станало
и не забравяй да обливаш нонстоп с вода по време на търкането

- 4a4i
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39
- Мечтае да кара: лагерница
- Детайли за колата: touring
14 мнения
• Страница 1 от 1