Проблем с датчика за износване на накладките

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с датчика за износване на накладките

Мнение от Emil Braykov » 24 Ное 2008, 19:48

Здравеите нов съм във форума от скоро си купих 94 Bmw 318 I и въпроса ми е следния : Значи още като го купих ми светеше на таблото датчика за смяна на накладките . След което първо погледнах дали има спирачна течност в казанчето и нивото на течноста беше нормално днес смених и накладките ( само предните)
но индикаторчето на таблото пак свети и много ме изнервя . Моля ви за някакав съвет от какво може да е дали датчика се е прецакал и ако е така каде трябва да го оправя :help:
Capo di tyti capi

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 24 Ное 2008, 20:07

Когато накладките ти се изтъркат достатъчно,има един датчик с кабел,който свършва в накладката...та тоя датчик,като се изтърка светва индикатора на таблото...проблема се решава с купуването на накладки се купува и въпросния и се сменят комплект :)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 24 Ное 2008, 20:12

Колега, тоя датчик струва 15-16лв.!

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 24 Ное 2008, 20:12

Гледай сега,колега:1-за нивото на спирачната течност в казанчето имаш отделна лампа.Тя е червен удивителен знак.Намира се до тази за накладките и светва за секунди,заедно с тази на ръчната и някои други лампи всеки път,когато дадеш на "контакт"!На мен също ми светеше постоянно лампата на накладките.Опитах да я оправя,но уви-не става.Свети,независимо дали двата кабела са разединени,или са накъсо.Реших този проблем,като махнах лампата(въпреки,че не съм привърженик на този тип решения).Опитай да замениш датчика с нов,но преди това виж,дали ще реагира,ако направиш моите опити!Успех!

Потребител
Аватар

Мнение от Emil Braykov » 24 Ное 2008, 21:57

Значи колеги доколкото разбрах аз сам сменил накладките без да сам купил и сминил такъв датчек сеге трябва да ида в магазина и да купя такъв датчик и да ги отварят наново наклаките и да го добавят тоя датчик Надявам се че правилно сам разбрал колеги искренно ви благодаря за отговорите
Capo di tyti capi

Аватар

Мнение от ///MapTo » 24 Ное 2008, 22:10

Не се налага отваряне..то на самата накладка си има легло за въпросния датчик ;)просто ще свалиш гумата и супорта и ще го сложиш в накладката...датчици има на предно ляво и задно дясно колело. Успех
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

Потребител
Аватар

Мнение от Emil Braykov » 24 Ное 2008, 22:14

Колега Нед ще бъдеш ли така добър да ми кажеш някои танкости по премахването на въпросната лампа ако не успея да се спревя с датчика :D

Аватар

Мнение от ///MapTo » 24 Ное 2008, 22:16

Повярвай ми,по-трудно ще ти е да свалиш таблото и лампата за накладките от колкото да сложиш датчика...айде стига българщини!!!!
Ако трябва аз ще ти го сложа ебаси за една бира време става цялата галимация :confused:
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Emil Braykov » 24 Ное 2008, 22:18

ОК Разбрах каква е процедурата Благодаря :yes:
Capo di tyti capi

ентусиаст
Аватар

Мнение от [Georgi] » 24 Ное 2008, 22:19

2 са датчиците по принцип (ако си сменял 4-те накладки)

ентусиаст
Аватар

Мнение от ned_gm28 » 24 Ное 2008, 23:56

Emil Braykov написа:Колега Нед ще бъдеш ли така добър да ми кажеш някои танкости по премахването на въпросната лампа ако не успея да се спревя с датчика :D

Надявам се твоята лампа да си угасне след смяната на датчика.Ако не, и се наложи да махаш лампата,колегата Марто (макар и с някаква ирония спрямо мен) е вметнал,че се сваля волана.След това развиваш двата винта,държащи таблото.Развиваш също двата винта,които държат кората под таблото.Този отляво и този отдясно на волана.Тя леко увисва,просто за да има от къде да бръкнеш,та да избуташ таблото с ръка към себе си.Не е нужно да я махаш-за тая цел требе да развиеш и винта отдолу в дясно(съжалявам,че в момента не мога да ти кача и снимка).Успех!

ентусиаст
Аватар

Мнение от ned_gm28 » 25 Ное 2008, 0:04

///MapTo написа:Не се налага отваряне..то на самата накладка си има легло за въпросния датчик ;)просто ще свалиш гумата и супорта и ще го сложиш в накладката...датчици има на предно ляво и задно дясно колело. Успех

При мен датчика излиза и без да свалям супорта.Просто извивам волана на пълен десен-да е по-удобно.Освен това,ако отзад е с барабани,датчик има само на предно ляво!

Аватар

Мнение от ///MapTo » 25 Ное 2008, 0:49

ned_gm28 написа:...

Независимо от това с какъв волан е колата,таблото може да бъде свалено,без да бъде махан въпросния,от личен опит ти казвам,дори не е нужно да е регулируем по височина ;)
Относно угасването на таблото след смяната на датчика..ти колко време го изчака?
Всяко нещо си има фатка в тоя живот,въпроса е да знаеш кое и как,не да стигаш до прибързани решения... ;)
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Emil Braykov » 25 Ное 2008, 10:43

Да колега НЕД отзат е с барабани значи само отпред имам датчик тогава Тия дни ште го пробвам да го сменя като сам по свободен и ще пиша какво става Благодаря ви за инф. на късмет на всички и много безаварийно каране
Capo di tyti capi

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ///M Sport Edition

Мнение от deemov » 25 Ное 2008, 12:05

И при мен го имаше този проблем. Смени датчика и натисни няколко пъти спирачката и ще угасне :mhihi:

Следваща

Назад към E36