Проблем с датчика за износване на накладките
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Emil Braykov
- Потребител
-
Проблем с датчика за износване на накладките
Здравеите нов съм във форума от скоро си купих 94 Bmw 318 I и въпроса ми е следния : Значи още като го купих ми светеше на таблото датчика за смяна на накладките . След което първо погледнах дали има спирачна течност в казанчето и нивото на течноста беше нормално днес смених и накладките ( само предните)
но индикаторчето на таблото пак свети и много ме изнервя . Моля ви за някакав съвет от какво може да е дали датчика се е прецакал и ако е така каде трябва да го оправя
но индикаторчето на таблото пак свети и много ме изнервя . Моля ви за някакав съвет от какво може да е дали датчика се е прецакал и ако е така каде трябва да го оправя

Capo di tyti capi
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Когато накладките ти се изтъркат достатъчно,има един датчик с кабел,който свършва в накладката...та тоя датчик,като се изтърка светва индикатора на таблото...проблема се решава с купуването на накладки се купува и въпросния и се сменят комплект 

- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Гледай сега,колега:1-за нивото на спирачната течност в казанчето имаш отделна лампа.Тя е червен удивителен знак.Намира се до тази за накладките и светва за секунди,заедно с тази на ръчната и някои други лампи всеки път,когато дадеш на "контакт"!На мен също ми светеше постоянно лампата на накладките.Опитах да я оправя,но уви-не става.Свети,независимо дали двата кабела са разединени,или са накъсо.Реших този проблем,като махнах лампата(въпреки,че не съм привърженик на този тип решения).Опитай да замениш датчика с нов,но преди това виж,дали ще реагира,ако направиш моите опити!Успех!
- Emil Braykov
- Потребител
-
Значи колеги доколкото разбрах аз сам сменил накладките без да сам купил и сминил такъв датчек сеге трябва да ида в магазина и да купя такъв датчик и да ги отварят наново наклаките и да го добавят тоя датчик Надявам се че правилно сам разбрал колеги искренно ви благодаря за отговорите
Capo di tyti capi
- ///MapTo
-
-
Не се налага отваряне..то на самата накладка си има легло за въпросния датчик
просто ще свалиш гумата и супорта и ще го сложиш в накладката...датчици има на предно ляво и задно дясно колело. Успех

- Emil Braykov
- Потребител
-
Колега Нед ще бъдеш ли така добър да ми кажеш някои танкости по премахването на въпросната лампа ако не успея да се спревя с датчика 

- ///MapTo
-
-
Повярвай ми,по-трудно ще ти е да свалиш таблото и лампата за накладките от колкото да сложиш датчика...айде стига българщини!!!!
Ако трябва аз ще ти го сложа ебаси за една бира време става цялата галимация
Ако трябва аз ще ти го сложа ебаси за една бира време става цялата галимация

- ned_gm28
- ентусиаст
-
Emil Braykov написа:Колега Нед ще бъдеш ли така добър да ми кажеш някои танкости по премахването на въпросната лампа ако не успея да се спревя с датчика
Надявам се твоята лампа да си угасне след смяната на датчика.Ако не, и се наложи да махаш лампата,колегата Марто (макар и с някаква ирония спрямо мен) е вметнал,че се сваля волана.След това развиваш двата винта,държащи таблото.Развиваш също двата винта,които държат кората под таблото.Този отляво и този отдясно на волана.Тя леко увисва,просто за да има от къде да бръкнеш,та да избуташ таблото с ръка към себе си.Не е нужно да я махаш-за тая цел требе да развиеш и винта отдолу в дясно(съжалявам,че в момента не мога да ти кача и снимка).Успех!
- ned_gm28
- ентусиаст
-
///MapTo написа:Не се налага отваряне..то на самата накладка си има легло за въпросния датчикпросто ще свалиш гумата и супорта и ще го сложиш в накладката...датчици има на предно ляво и задно дясно колело. Успех
При мен датчика излиза и без да свалям супорта.Просто извивам волана на пълен десен-да е по-удобно.Освен това,ако отзад е с барабани,датчик има само на предно ляво!
- ///MapTo
-
-
ned_gm28 написа:...
Независимо от това с какъв волан е колата,таблото може да бъде свалено,без да бъде махан въпросния,от личен опит ти казвам,дори не е нужно да е регулируем по височина

Относно угасването на таблото след смяната на датчика..ти колко време го изчака?
Всяко нещо си има фатка в тоя живот,въпроса е да знаеш кое и как,не да стигаш до прибързани решения...

- Emil Braykov
- Потребител
-
Да колега НЕД отзат е с барабани значи само отпред имам датчик тогава Тия дни ште го пробвам да го сменя като сам по свободен и ще пиша какво става Благодаря ви за инф. на късмет на всички и много безаварийно каране
Capo di tyti capi
- deemov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ///M Sport Edition
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2