E36 COMPACT
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
E36 COMPACT
Здравейте,колеги!Изскочи следният проблем:парното на колата си работи нормално,но след изключването му се чува едно чукане в продължение на 10-15 сек.Ако двигателят все още не е изгасен и изчакам 10-15 сек. чукането спира,но ако изгася двигателя,при последващо даване на контакт ,то си довършва.
Сигурен съм,че съм чел подобна тема във форума,но нещо не я намирам с търсачката.Ако някой има линк,моля да помага.
Сигурен съм,че съм чел подобна тема във форума,но нещо не я намирам с търсачката.Ако някой има линк,моля да помага.

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: E36 COMPACT
Не е необходимо да я търсиш тази тема. Не му обръщай мнимание на чукането. Това си е в реда на нещата.
Същия случай си като при мен значи. Италианска Диавия с филтър от Опел Корса.
Отпред има 2 клапи от страната на двигателя с цвят на мед. Те спират външния приток на въздух. По едно време почнаха да вдигат шум и моторчето не знае дали са затворили плътни и продължава да си върти. Предполагам някое зъбче се е износило, но мястото е трудно за достигане и ще е играчка.
Ти пробвал ли си да разглобяваш нещо около клапите?
Засега, понеже е студено мисля само да му спра тока към моторчето с някакво ключе, което просто да спира веригата, за да не върти. Не е най-доброто решение, но поне няма да вдига шум.
Отпред има 2 клапи от страната на двигателя с цвят на мед. Те спират външния приток на въздух. По едно време почнаха да вдигат шум и моторчето не знае дали са затворили плътни и продължава да си върти. Предполагам някое зъбче се е износило, но мястото е трудно за достигане и ще е играчка.
Ти пробвал ли си да разглобяваш нещо около клапите?
Засега, понеже е студено мисля само да му спра тока към моторчето с някакво ключе, което просто да спира веригата, за да не върти. Не е най-доброто решение, но поне няма да вдига шум.
Toчно те, да! Би трябвало да се намират под кората на чистачките. Филтъра при нас се намира вътре в купето, ако не знаеш къде е, ще ти намерим една тема да си го смениш, че после и снимки да направиш. Няма във форума хубави снимки от Диавия клима на Компакт.
На мястото на оригиналните филтри при нас се намират въпросните клапи и въпреки че са извън купето, звукът се чува "все едно на 10см от теб някъде"
Ако никога не си сменял филтъра, е възможно от прекалено запушване да имаш въпросния проблем. Давай първо с него.
На мястото на оригиналните филтри при нас се намират въпросните клапи и въпреки че са извън купето, звукът се чува "все едно на 10см от теб някъде"
Ако никога не си сменял филтъра, е възможно от прекалено запушване да имаш въпросния проблем. Давай първо с него.
Sorry,че те питам,но сигурен ли си че имаме филтър?Защото освен под чистачките ми търсиха филтъра и под жабката,но не намериха нищо.Иначе всичко друго е така,както го описваш.Незнам клапите дали не се затваряха с едни пружини.Може ли да е от тях?Иначе ще отида и на майстор да ги види.Съмнява ме да е от филтъра проблема.Благодаря ти за отговорите 

10000000000%
Виж тази тема
Също и тази намерих, че съм сложил единствените снимки, които имам на филтъра в нея.
Даже ако не си го сменял никога, вероятно е от там проблема, но ще се налага сам да го правиш. За твое добро, не я води на майстор за това

Виж тази тема
Също и тази намерих, че съм сложил единствените снимки, които имам на филтъра в нея.
Даже ако не си го сменял никога, вероятно е от там проблема, но ще се налага сам да го правиш. За твое добро, не я води на майстор за това

Ок,колега -предавам се
Ще пробвам да сменя филтъра.А как си обясняваш следното нещо-при ВСЯКО включване на контакт при изключено парно това чукане се чува.Ако докато чука пусна парното на която и да е степен ,то спира (чукането).След спиране на парното пак започва.Вадя ключа от таблото и чукането спира.Не означава ли това,че става въпрос за моторче или нещо подобно,тъй като става въпрос за ток?Съжалявам,че задавам толкова въпроси,но проблемът не е от тези,които се установяват примерно с диагностика.

13 мнения
• Страница 1 от 1