Май трябва да се похваля :(

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Май трябва да се похваля :(

Мнение от s087 » 22 Ное 2008, 18:23

Здрасти на всички колеги!
От понеделник съм ЩАСТЛИВ собственик на BMW 318is - E36, M44B19, 97г. Предполагам, че всички сте изпитали тази радост когато сте си купували вашите машини.

До тук добре!
Не знам, защото не се похвалих ли с него тук във форума и не ми пожелахте безаварийна, до днес си почупих нервичките с него.
Първо парното ми спря. Оказа се, че е от четките на моторчето и след като ги смених сега е шест+. Доста нервички почупих докато го сваля и сложа ама важното е, че стана.
На третия ден колата започна да не може да се изфорсира, да губи мощност и да гърми през аспуха. Отидох на елкон, оказа се, че няма версията за мен, като през това време дойде баджанака да го види. Видя, че маркучето на сервото се е пукнало. Оправи го. С това и колата се оправи. Отидох на друг елкон като той ми каза, че показва грешка в дебитомера и, че ще трябва да го сменям. Ама нали колата пак върви, викам ще я карам така.
Вчера трябваше да патувам до В. Търново. Тръгвам аз и до нас на Лукойл-а пълня резервоара до горе. Плащам. Влизам в колата, паля, тряссссс през аспуха ----- всички от Лукойл на вън да видят какво става. Колата вече не ще да запали. Слизам и о дааааааааааа - имам теч на гориво. От някъде подлизва и си капи ли, капи бензин. Опитахме се да го източим през капачката - не стана. И пак баджанака маха задната седалка, ще точим от бензиновата помпа. Развива един капак с 4 винта, а отдолу помпата не е завита и се мърда както си иска( майстора който я е развил много по - здрави от мен). Завихме я. Качвам се, паля - колата се държи нормално. Спуках и ..... уж добре.
Днес сутринта тръгвам вече за В.Търново като на два пъти при превключване 3 - та на 4 - та, колата заби за секунда и се оправи. През целия път колата загряваше до средата на показателя и се връщаше до синьото и така през целия път. За 260км това бяха проблемите.
А да честитя на всички първия сняг - аз съм с гуми за мъгла :).
Моля ако някой колега има мнение дали съм за смяна на дебитомер или каквото и да било друго да пише.
Също така ако може някой да ме насочи някъде във Варна или В.Търново, където могат да го видят дали е наред или е за смяна да отида. Разбрах, че цената му е около 800лв. На него пише:
BOSCH
Durchflub
0 280 217 110
1 736 224
И въпреки всичко всеки път като я видя онемявам, а като се кача ......
Лека и безаварийна на всички.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E36 320 Coupe

Мнение от Totogada » 22 Ное 2008, 18:30

Здравей колега.
Честита ти Ис-ка :)
Проблема с дебитомера...вземи от някой колега и ги разменете.
Ако проблема е в него,намер си втора употреба!
Обезателно си виж проблема с теч на гориво!Не е шега работа там :!:
Това с "тряс" през ауспуха ми прилича на проблем с тоците(свещ,кабел)
Изображение
R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 22 Ное 2008, 18:34

Тея М44 не беха ли с МАП ли МАФ ли сензор или там квото беше :roll:
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 22 Ное 2008, 18:36

Честито, стига се оплаква, то за да върви, трябва да се поддържа. Като оправиш нещата, които никога не са били погледнати в тази кола, всичко ще си дойде на мястото
През целия път колата загряваше до средата на показателя и се връщаше до синьото и така през целия път

Директно, ама директно отивай си купувай един истински термостат от Дару/Камор или там някой истински.
Ако имаш пари си смени и водната помпа, барабар с целия антифриз.

Трай сега с дебитомера, малко ми е трудно да повярвам че дава грешка в дебитомер... звучи ми много странно. Остави го за последно него, освен ако наистина не се увериш, че не е проблемен и ти пречи да си караш.

Оправи си като хората всички грижи по горивната система, сложи едни хубави свещи, покарай още малко да видиш дали има проблеми... Ти ако знаеш колко нерви съм скъсал с Компакта... А си беше перфектен като го купих. Просто малки нещица... ако си перфекционист, си ги оправяш.

Тея М44 не беха ли с МАП ли МАФ ли сензор или там квото беше Rolling Eyes

Mдам, Mass Airflow Sensor - 13621736224, само около 650лв. му искат ново в ДаруКар. Добрата новина е, че са по 150$ в ebay ;)
Аз си мисля, че е по-добре с този сензор, сравнено с нашите кофтета на М42, би трябвало да е доста по-прецизно...
Последна промяна kdl на 22 Ное 2008, 18:46, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330d. E90 LCI 325d

Мнение от kilima » 22 Ное 2008, 18:44

Колегите те посъветваха правилно,аз само мога да ти пожелая безаварийно оттук на татък и само да те радва :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 22 Ное 2008, 18:59

1.Не знам как имаш проблем с дебитомера ,защото ако е вярно че си с М44 трябва да си с МАS сензор???Я виш да не си купил някоя кола 93-та с първа регистрация 98-ма!
2.Не знам ти какво очакваш от тази 12-годишна кошница???Да врятнеш ключа и да нямаш проблеми 4-5 години???Моята например ми стопи нервите с дребните неща прозорци,темостатчета,реленца, иначе по-двигат и ходова част всичко 6,мой много добър приятел с А4 пък проблеми с двигателя и ходовата част реве на умряло всичко друго мигачи реленца и прозорчета 6 :mhihi: !
3.Аз като по-некадърен шофьор гледам винаги да карам с макс хубави гуми и зимните и летните ми са чисто нови с дот 0608 и 2008!Не мога да разбера на какво се дължи така безотговорно маса хора да тръгват на път с летни или стари гуми за боклука??
3.Като се хвалиш с количката пусни и някоя снимка да и се порадваме!
И винаги е нормално като копуваш стара кола да изникват проблемчета в началото все пак е ясно че стария собственик като е решил да я сменя я е позамарил!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NetWar » 22 Ное 2008, 20:23

Честито колега . Аз Е36-цата тъкмо я стегнах перфектно след много нерви и пари и я продадох ,взехх си Е39-ката и всичко започна отначало , сега ми липсва много 320-ката .Според мен НИКОГА няма да се свършат нервите по колите ни , само хора на които не им пука в какво състояние е колата им не се ядосват .

Карай си колата и я подържай и няма да имаш проблеми , на няколко пъти ми идва да я продам тая кошница , но като се кача вътре и се разтапям. успех
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от s087 » 22 Ное 2008, 20:32

Благодаря на всички отзовали се!

Май ще трябва да почета малко за този Mass Airflow Sensor, да видя какво ще изкочи.
Колеги не се оплаквам - въпреки всичко нямате си напредстава как й се радвам, ако ще и в гаража да седи докато всичко стане наред не се отказвам от нея.
Нещата който ми казахте ще бъдат сменени веднага. Моля препоръчайте сервиз във Варна или В.Търново, за термостат, горивна система, свещи и т.н.
За дебитомера, които явно нямам :) ще си трая.
Относно годината VIN - a е : WBABE71060ES41871. Проверявал съм го уж не е 93г. а 97г.
Тук е мястото да благодаря на колегата turboto за допълнителната информация по VIN.
Снимки ще направя, за да си кажете и Вие тежката дума:)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 22 Ное 2008, 21:01

Да, точно с MAS сензора си, кат.номер ти е по-горе. Изчакай с него.

Като за начало си смени термостата, струва 97лв. в Дарукар: 11531743017. Също има и някаква гарнитура странна: 11531743179 за 10лв.

Купи си истинските части, че няколко души вече си патим от "прехвалени" термостати на "реномирани" производители. От там нататък, всеки майстор може да ти го смени. И сам можеш. Термостата е елементарен за смяна.

Никакво отказване. Караме високия клас автомобили от преди 10-12 години. За мен е по-добре от ново Пунто примерно ;) Успех с ремонтите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 22 Ное 2008, 21:23

Честито колега.И аз съм отскоро с Е36 и в момента я правя да стане моя кола-реших проблема с термостата-виж в подписа ми,имах и теч на бензин от капака на бензиновата помпа и това оправих,сложих си парктроник,сега е ред на голям борд. ;) Колеги ,тия коли имали невероятно парно,не ,че в Е34-та мръзнех,но тия тропица ,които са в Е36 ,ако обичаш топлото са невероятни. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39

Мнение от Mitaka85 » 25 Ное 2008, 18:29

Колегите те посъветваха правилно,аз само мога да ти пожелая безаварийно и да нямаш повече проблеми!

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530i Touring
Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
Детайли за колата: току що излязла от завода! :)

Мнение от turboto » 25 Ное 2008, 18:41

Номенклатурен номер : 13621736224
Описание : ИЗМЕРИТЕЛ ДЕБИТ
Ед.цена (с ДДС) : 620.76 BGL
Няма наличност

Около или малко под 560 лева щи стъпи с отстъпката

Т'ва за 800 левовия дебитомер дето са ти казали

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ozir1S » 25 Ное 2008, 19:31

Бате нищо ти нема аз на старата сменявах 2 пъти съединител 4 пъти стартер и 1 път маховик :mhihi:
Изображение
Деба тия дърти кочини!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: баба си да му прави мекици

Мнение от tonito » 25 Ное 2008, 21:53

купи си нова кола,аз това направих :mhihi:
може да не е бмв,но съм адски доволен ;)
продадох кошера..е36
може да е е много добра кола,но не е по добра от новата!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Мнение от dinkomg » 26 Ное 2008, 0:42

Колега честито!
Но не пипнем ли добрите стари Е36 не става, и другия път д се похвалиш навреме, та да ти сме на късмет. Това дето ти казва колегата, че по-добре нова не BMW, отколкото BMW на старо - не съм съгласен. Карал съм нови коли, когато се качих на BMW се почуствах различно. Това си е друг клас кола, в сранение с новите евтини модели, които ги сглобяват колкото да не е без хич и лъхат на евтиния и на спестени неща
Има много коли и ....BMW
Изображение

Следваща

Назад към E36