Подгряващи свещи - за охладителната течност.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Подгряващи свещи - за охладителната течност.
Здравейте колеги. Снощи докато говорихме с един фриенд на неговото ауди а4 1.9 дизелче си има някъкви подгревни свещи на охладителната система. Тоест колата по бързо загрява смисъл такъв, че те подгряват водата/антифриза/ и е гот когато се качиш и след няма и 1 минута парното вече е доста на ниво. При наще баварци тия неща има ли ги няма ли ги ? Замислих се за това тъй като мойта бангия с сменени термостат виско водна помпа и загрява до 92 градуса след доста престой или 3-4 минути каране
Това нещо представлява алумиево блокче с 3 свещи от горе такива малко по къси от тия подгревните за нафтата и се намира малко след клапите за парното. То си е с датчик при тоя колега с аудито и температурата на двг-то като достигне до 90 градуса и му се изключва тая "джаджа" Благодаря за отделеното време .... 

при следващите ни модели цели печки слагат , и при е36 сигорно има печка като екстра
иначе това което го обясняваш на мен ми се подмята едно - алуминиев колектор с 3 боя подгревни свещи , мисля от една алфа дето заклахме ми остана. Е36 със сигорност нямат такова нещо оригинално - със свещи за подгрев

- shengi
- ентусиаст
-
....
За печка питах ... то по добре калорифера да си опъвам да се топля
от колкото да давам близо 1500 лева за такава глезотийка. Аз питам дали някой го е правил тъй като съм сигурен, че почти всеки тук които е на по на ти с колите я знае тая екстра при други модели.
снимай го това което го имаш да го видим има ли релета датчици и прочие около него ? 

- shengi
- ентусиаст
-
....
Нещо съм се позапалил от снощи както обсъждахме темата. Искам колкото се може по бързо да става лято в количката ми
Че рядко обличам яке или нещо такова забравям
А някой има ли кола с такова нещо и да не е БМВ да го видим да видим какъв е ефекта и прочие. 

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
печките бавно загряват и затова имат нужда от помощ
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
- shengi
- ентусиаст
-
Nikinikolov .... Благодаря за израза но ела 1 път на моя смяна на работа да видиш какъв е студ и пак ще говорим. Пък и защо трябва примерно всеки път като се качиш в колата си да чакаш 10 мин да ти загрее колата ? Като може и за 1 минута ? Я го сметни 30 дена с по 2 качвания в колата на ден това са си 60x10 -600 минути приблизително +- обаче я ги сметнете в часове и незнам май нашите колички горяха по около 2 литра на място или литър и половина на час ....
Абе каквото и да говорите печката си е най яката екстра за зимата.Миналата година слизам да чиста колата от снега и да затопля за децата а до мен на комшията грозотията Г-класа си парпореше печката и беше стопила почти целия снег по нея,а аз търкам ли търкам джамците
И за капак съседа си слезна по костюмче намигна ми и се метна в съндъка на топло.

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
12 мнения
• Страница 1 от 1