Тече бензин
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Тече бензин
Напълних резервоара до горе-не ,не ме мразете,това е еднократен акт за да засека разхода на колата и след това ще си го пълня нормално
,влизам в бензиностанцията да платя,и като се връщам под колата огромна локва бензин-от дясната страна,горе-долу започваше от отвора за крика,покарах малко спирам ,след половин час пак локва,покарах около половин час и като спрях локвата не се появи,днес вдигнах колата на крик от лявата страна и пак потече бензин,погледнах под колата-тече около една пластмасова кора в предният десен ъгъл на резервоара.Колеги,може ли да кажете откъде тече според вас и как да оправя проблема,ако трябва да се сваля резервоара как се прави. 

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Stanchev написа:в какво се забърка, бе човек
Като я взимах колата ,човека ми каза ,че имало някакъв проблем с резервоара като се напълни до горе,но понеже тази дейност не я извършвам

Значи проблема изниква горе-долу над 50-55литра.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Hellrider написа:тече от капака на бензиновата помпа.
сваляй седалката и огледай положението.
може да не е затегнат хубаво обръча или уплътнението да е заминало или разместено
Благодаря ,колега утре ще погледна.
- joreto_88
- младши ентусиаст
-
- Кара: '01 E46 318Ci
И аз го имам същия проблем. Карам - спирам и след малко протича пак. Карах я 10-тина км на яка ръчка и спря да тече. За хлабав капак на помпата неможе и да говорим, 1-во защото не миришеше вътре на бензин и не беше мокро, 2-ро че като се опитах да го развия не можех да го помръдна. Според мене е връзката м/у отвора з апълнене и резервоара. Когато надигнах колата с крика отдясно, за да погледна откъде тече - теча спря. Решението на проблема при мен беше следното - спрях да пълня до горе. Горе долу успях да си я засека, извън градско 9, градско беше 12-13, ама сега май лабдата ми е заминала щото скочи на 18-20.
- dennistd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318is
- Мечтае да кара: с цена на бензина от 1,20 лв
Момчета, а не се ли замисляте ,че един резервоар като не се пални догоре от парите може да изгние в горната си част?Давам идея само не ме хранете.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
joreto_88 написа:И аз го имам същия проблем. Карам - спирам и след малко протича пак. Карах я 10-тина км на яка ръчка и спря да тече. За хлабав капак на помпата неможе и да говорим, 1-во защото не миришеше вътре на бензин и не беше мокро, 2-ро че като се опитах да го развия не можех да го помръдна. Според мене е връзката м/у отвора з апълнене и резервоара. Когато надигнах колата с крика отдясно, за да погледна откъде тече - теча спря. Решението на проблема при мен беше следното - спрях да пълня до горе. Горе долу успях да си я засека, извън градско 9, градско беше 12-13, ама сега май лабдата ми е заминала щото скочи на 18-20.
И на мен ми направи впечатление,че не мирише вътре на бензин,но като гледам на схемата на резервоара ,тръбата за пълнене влиза в задният край на резервоара,а при мен тече в предният.
Момчета, а не се ли замисляте ,че един резервоар като не се пални догоре от парите може да изгние в горната си част?Давам идея само не ме хранете.
Резервоарите на BMW не бяха ли пластмасови.

- dennistd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318is
- Мечтае да кара: с цена на бензина от 1,20 лв
- aisikterix
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: самолет с педали
- Детайли за колата: BMW E 36 coupe 316i M43
При мене причината беше следната:маркуча дето влиза в пластмасовия накрайник от помпата .Скъсал се точно в самото начало и пълнеше "легенчето" на капака на помпата и хем смърдеше хем течеше от долу.Смених го и се оправи.Има един дуг маркуч който е между двата поплавъка той е малко по шибан за смяна щото посредата е метален а от двете страни си е маркуч(така е оригинално).
Свали си седалката и ше стане ясно ,Има един грозен вариант да ти е пробит резервоара в горната част и като се напълни да ти тече огледай го добре от към седалката после отдолу на некой канал и ше разбереш за кво иде реч.
пожелавам ти да е най малия дерт
Свали си седалката и ше стане ясно ,Има един грозен вариант да ти е пробит резервоара в горната част и като се напълни да ти тече огледай го добре от към седалката после отдолу на некой канал и ше разбереш за кво иде реч.
пожелавам ти да е най малия дерт
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Hellrider написа:тече от капака на бензиновата помпа.
може да не е затегнат хубаво обръча или уплътнението да е заминало или разместено
Точно от капака на бидона

- BManoWar
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320Ci
- Мечтае да кара: MiG 29
zvetiko написа:Hellrider написа:тече от капака на бензиновата помпа.
Точно от капака на бидонатечеше-беше се разхлабил с половин оборот.Странното е ,че в купето не миришеше на бензин и затова мислех ,че е нещо друго ,освен това съм чувал за капак ,който трудно се развива ,но разхлабил се...Още един път благодаря.
Сигурно ти е сменяна помпата,на мене ми све бяха разкапали маркучите кьм нея,радвай се,4е те са голям зор!

Re: Тече бензин
Пепи не го пълни до капачката-отдушника си им е такъвzvetiko написа:Напълних резервоара до горе-не ,не ме мразете,това е еднократен акт за да засека разхода на колата и след това ще си го пълня нормално,влизам в бензиностанцията да платя,и като се връщам под колата огромна локва бензин-от дясната страна,горе-долу започваше от отвора за крика,покарах малко спирам ,след половин час пак локва,покарах около половин час и като спрях локвата не се появи,днес вдигнах колата на крик от лявата страна и пак потече бензин,погледнах под колата-тече около една пластмасова кора в предният десен ъгъл на резервоара.Колеги,може ли да кажете откъде тече според вас и как да оправя проблема,ако трябва да се сваля резервоара как се прави.
П.П. АЗ се чудя в кой подфорум се скри

by ''kompleksa''
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2