монтаж ел. машинки на фарове

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

монтаж ел. машинки на фарове

Мнение от pioneeraudio » 19 Ное 2008, 22:26

колеги,сложих си фарове с angel eyes "depo" като тези на снимката и искам да им сложа ел.машинките от старите фарове.Някой правил ли го е със същите фарове и ако да,как става?Че фаровете си имат там дупките и вътре има винт някъв,ама ме е страх да напъна да не ги смеля нещо?! :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pioneeraudio » 19 Ное 2008, 22:32

нещо не иска да качи снимки http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=102613 тука са фаровете,първите за е36

Аватар

Re: монтаж ел. машинки на фарове

Мнение от mariqn_m » 20 Ное 2008, 0:32

pioneeraudio написа:колеги,сложих си фарове с angel eyes "depo" като тези на снимката и искам да им сложа ел.машинките от старите фарове.Някой правил ли го е със същите фарове и ако да,как става?Че фаровете си имат там дупките и вътре има винт някъв,ама ме е страх да напъна да не ги смеля нещо?! :confused:

Нямаш никакви проблеми развиваш болтовете които са отзад на фара където ще сложиш ел машинките и започваш леко да буташ нагоре надолу --север--юг и като усетиш че уткопчеят дърпаш нагоре те представляват болт накрая с кръгло топче което топче влиза в улеи точно от този улеи трябва да се откопчае. С същите фарове се чудех и аз но неволята учи :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pioneeraudio » 20 Ное 2008, 1:01

:bowdown: мерси батка,още сутринта ще го свърша,че така ме дразни :mhihi: Нещо недовършено ми се струва. А ти да не си направил беля първия път,та намесваш тая пуста неволя :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е 30 хавтомат

Мнение от kamika » 20 Ное 2008, 10:32

Минах през тази операция преди две седмици,проблема не е само в смяната на машинките.Лошото е че заради гелето депото е по плитко и ел. машинката не може да си пасне.Аз реших проблема като я намалих с около сантиметар,ако не можеш да се оправиш пиши ще ти кажа как става но като начало я свали за да видиш каде е проблема.Относно свалянето аз не сам развартал болтове,заварташ цялата машинка тя потдава само в едната посока.А вапросното топче ще го видиш как е хванато като свалиш капаците за крушките. :yes:
MADTEAM

Аватар

Мнение от mariqn_m » 20 Ное 2008, 10:46

pioneeraudio написа::bowdown: мерси батка,още сутринта ще го свърша,че така ме дразни :mhihi: Нещо недовършено ми се струва. А ти да не си направил беля първия път,та намесваш тая пуста неволя :mhihi:

Не не съм направил беля просто търсих навсякаде из нета за смяна на тея фарове за ел машинките но никъде не пишеше.А относно напасването на ябалковидните болтове за ел машинките да така е както казва колегата тея щипки на депото които са по малки от оргиналните на фаровете и невлиза нормално ябалковидният болт на ел машинките аз реших тоя проблем като позашкурих самият ябълковиден кръг с брусче малко... и шкурка и така оспях да ги вкарам машинките.Успех :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kamika » 20 Ное 2008, 10:56

Аз ползвах друг вариант но в случея важното е че си ги нагласил :D А я да ви питам как ви светят дългите че моите нещо ми се виждат много слаби.
MADTEAM

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pioneeraudio » 20 Ное 2008, 15:59

Абе и аз тва се чуда бе колега?!?!?!Тия дълги направо по-къси от късите идват :mhihi: Сериозно.И не виждам никъде болт за регулиране Относно машинките,ще пиша утре ква съм я свършил :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kamika » 20 Ное 2008, 22:02

За тия пари толкова :mhihi: тия дни ще ги тествам с по-силни крушки ега стане
MADTEAM

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pioneeraudio » 21 Ное 2008, 15:43

мисля в сервиза на стенда да ги регулират,може и дългите да оправят.Вие правили ли сте го и ако да резултата какъв беше?

Потребител
Аватар

Мнение от tapata77 » 21 Ное 2008, 17:08

Аз на моите реших проблема така: :mhihi: Отваряш капаците на крушките -така имаш достъп до отвора в който влиза ябълката на машинката и повдигаш с пръстче рефлектора. Откачаш болта който върви с ДЕПО-то и закачаш машинката. При мен беше: Машинки BOSCH на фарове ДЕПО.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pioneeraudio » 23 Ное 2008, 1:18

най-после :mhihi: от обяд се занимавах с тия машинки(Като на колегата горе BOSCH са) и ги монтирах вече.Та така и на мен ми идваха дълги и ги скъсих но лепенето нещо не се получи,шлайфах главичките,не стана :( Накрая разглобих машинките,махнах тия пластмаски с главиките и на тяхно място сложих болтовете,които са от Depo-to и се получи просто перфектно. Благодаря на колегите за съветите

Назад към E36