Изтече ми маслото... Може ли да съм ударил пробката?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Rebel
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW
Изтече ми маслото... Може ли да съм ударил пробката?
Значи вчера не бях карал колата цял ден и привечер реших да проверя антифриза. Отивам на паркинга, отмествам колата метър назад, слизам и какво да видя - локва масло със сериозни размери.!
Светих с фенера не видях откъде тече, а няма как да се завра под колата да погледна...
Предната броня е на 8,5см от земята и на няколко пъти се е случвало да закача колата отдолу, но нищо фрапиращо, пък и скоро не беше ставало. Теча е твърде голям за да е гарнитура, и твърде малък за да е от спукан картер. Та въпроса ми е, понеже незнам къде се намира пробката - възможно ли е да съм я закачил нея някъде и от там да капе?? Не проверих маслото на пръчката , но на датчика в купето не беше паднало нивото, пък под колата имаше доста масло. Утре ще я карам на доктор със сигурност. Някакви идеи какво би могло да бъде освен да съм спукал картера и пак питам пробката вариант ли е ?
Мерси предварително

Предната броня е на 8,5см от земята и на няколко пъти се е случвало да закача колата отдолу, но нищо фрапиращо, пък и скоро не беше ставало. Теча е твърде голям за да е гарнитура, и твърде малък за да е от спукан картер. Та въпроса ми е, понеже незнам къде се намира пробката - възможно ли е да съм я закачил нея някъде и от там да капе?? Не проверих маслото на пръчката , но на датчика в купето не беше паднало нивото, пък под колата имаше доста масло. Утре ще я карам на доктор със сигурност. Някакви идеи какво би могло да бъде освен да съм спукал картера и пак питам пробката вариант ли е ?
Мерси предварително

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Не знам къв датчик на маслото на таблото гледаш, ма... Е36 няма такова нещо... освен контролната лампа... ходи на сервиз най-добре, няма сми да гадаем.. може да имаш и избила гарнитура на картер, както и едни уплатнения между помпата и филтъра (при мен го имаше тоя проблем и колата почна да "плюе" масло като за световно)...
- Rebel
- младши ентусиаст
-
Имах предвид, че лампата за маслото не беше светнала
Че няма да я оправям сам е ясно, просто си питам какво да очаквам, че до утре съм с вързани ръце, пък и не се знае кога и на кой може да му е полезна темата

Че няма да я оправям сам е ясно, просто си питам какво да очаквам, че до утре съм с вързани ръце, пък и не се знае кога и на кой може да му е полезна темата

- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Колега вдигни си щеката и виж нивото на маслото в двигателя,после отвиик капачката на хидралвилата и виж и там къкво е нивото.
Да не вземеш да се разкарваш без масло в двигателя по маистори,и да направиш беля.
Да не вземеш да се разкарваш без масло в двигателя по маистори,и да направиш беля.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- Rebel
- младши ентусиаст
-
Мерси за съвета, колега, приготвил съм си 1 литър масло. Майстора ми е на 2-3 км. от нас, мисля че няма да има ядове за това.
Никой ли не знае къде е тая пробка и защитена ли е по някакъв начин от удар.
П.П: Успоредно с решението на тоя проблем ще вдигна и колата с едни 3-4 см , че взе да става досадно
Никой ли не знае къде е тая пробка и защитена ли е по някакъв начин от удар.
П.П: Успоредно с решението на тоя проблем ще вдигна и колата с едни 3-4 см , че взе да става досадно

- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Пробката ти е от страната на картера и няма защита но е мн трудно да е удариш.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
pistata9889 написа:Колега вдигни си щеката и виж нивото на маслото в двигателя,после отвиик капачката на хидралвилата и виж и там къкво е нивото.

- Rebel
- младши ентусиаст
-
Ми тя колата за теглене не става (няма кука), на рапатрак няма да успее да се качи също - остава само варианта с паяк, та незнам... 

- Totogada
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E36 320 Coupe
Rebel написа:Ми тя колата за теглене не става (няма кука), на рапатрак няма да успее да се качи също - остава само варианта с паяк, та незнам...
Колега вземи от някой колега кука.Кукичката се "завинтва" отпред в дясно в бронята.Маха се лайсничката и си ти.
Ако все пак я караш на вход,задължително си виж щеката!
Махаш лайсничката № 4 от снимката.

R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae
9 мнения
• Страница 1 от 1