стрелка бензин??

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар
Кара: M5,X5,328iR,e30 330i,
Мечтае да кара: м6

стрелка бензин??

Мнение от BMWm5 » 18 Ное 2008, 1:51

превъртях ве4е играта с тая стрелка .. какво да я правя

стрелката е между лампата и 15 сипвам 20 лв отива на 30л или на 12 4еса без 1 2 мин минавам 10 км и стрелката отива на 2мм след 15

колата гори средно 9 10 на 100 имам резервна помпа с поплавак ако е сменя дали 6те из4езне проблема?

по принцип винаги когато стигна 15л си зареждам бензин не 4акам да ми светват лампи 30л ли трябва да ми е минимума за да мери то4но?

според мен няма смисъл винаги да разкарвам о6те 30 кила в багажника дежурно с мен

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Мнение от pistata9889 » 18 Ное 2008, 9:04

Колега всичко си работи нормално,сипваш бензина и първоначално отчита повече,след малко каране горивото се разпределя от двете страни на резервоара,и започва да отчита реално.И ако си обърнал внимание как е разграфен датчика на помпата доло в резервоара ще ти стане ясно,че при сипване на горивото в твоя случей си бил точно на границата между двете деления и първоначално е отчел датчика по-голямата стоиност,и след потегляне всичко си е дошло по местото и стрелката е застанала на местото си.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 18 Ное 2008, 9:17

Нали заради това след феиса махнаха разграфяването!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

Аватар
Кара: M5,X5,328iR,e30 330i,
Мечтае да кара: м6

Мнение от BMWm5 » 19 Ное 2008, 0:56

Nukem написа:Нали заради това след феиса махнаха разграфяването!

ц пак го има но не е с цифри поблема според мен е 4е сигорно другия дат4ик се ебава те са свързани последователно и разли4ното им съпротивление става 3-то което стрелката трябва да от4ете.. кавото и да е коли4еството бензин

или ина4е казано R1+R2=R3

някои сблъсквал ли се е с това да се базика с левия дат4ик?

съ6то .. обратния бензин които се връ6та от двигателя се сти4а в левия дат4ик а от десния тръгва бензина.. се пак нали там е помпата

Потребител
Аватар

Мнение от Niki_se_smee » 19 Ное 2008, 15:09

и аз имам следния проблем стрелката за бензина е в крайно ляво положение сипвам бензин и продължава да стои така не помръдва след дизвестно време се дига точно преди да светна лампата и пак пада и постоянно незнам колко бензим имам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 19 Ное 2008, 16:24

BMWm5 написа:някои сблъсквал ли се е с това да се базика с левия датчик?

По принцип по лесно дефектира десния,който си е комлект с помпата.

При мен се наложи да сменям помпата,и си е взех с все багаж,поплавък,уплътнение абе всички пластмаси.След като е монтирах и си напълних резервоара,стрелката си отиде на мястото а именно крайно дясно положение.После карам си аз а тази стрелка не пада :shock: викам си с новата помпа тази кола почна да не гори бензин :mhihi: минавам 100км. и нагоре а тя едвам е паднала...последва сваляна на целия поплавък и леко раздвижване от крайно долна позиция в крайно горна при включен контакт и закачени букси(без тази на помпата,че....ще замерише на бензин :mhihi: )
И стрелката си се движеше безупречно,но поплавака просто леко задираше в реостата(смисъл повече от нужното за да прави контакт),раздвижих с възвратно-постъпателни движения :mhihi: (някой да не си помисли нещо)и сега всички си е ок.

Та така,най добре разглоби въпросни датчик и направи тази интервенция за да си сигорен...
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

Назад към E36