Убийствен разход и зачудване в ниските обороти! 325i
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Убийствен разход и зачудване в ниските обороти! 325i
От както съм я взел тази кола немога да разбера какво и има,а майсторите.......какво ли не и смених,накрая стигнах до извода че е от ламбда сондата,някой ми казват че можело да е и от гърнето тъй като не е оригиналното,води се там некво хубаво ама незнам,така я вземах!Та за ламбда сондата вдигнахме да я сменяме и се оказа че тя няма,аз знам че има модели без ламбда сонда,ама май трябва да има некъв путенциометър на дебитомера а тя няма!Другото което си мисля че може да е станало е че тази кола е била автоматик и са преправяли нещо генерацията,проверих в РЕАЛОМ за това бмв тази година параметри сичко и ми излезе че има лмабда сонда ето тук http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=18&fg=10 незнам колеги помагайте!
Човече когато си купих мойта,имах подобен проблем(да не кажа същия)бях за смяна на гърнето,хачеше към 18,и ми казаха на диагностиката че сондата не ми работи(а се оказа че въобще я нямам). Като ми слагаха гънето ми сложиха и сондата и разхода ми падна на 14.5(но я карам основно на прекасвач).Така че потърси си буксата на сондата и при първия сервиз за гърнета да ти го монтират!
Последна промяна IPI78 на 17 Ное 2008, 21:29, променена общо 1 път
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Kris написа:била е автомат според REALOEM-а
ако е така мисля, че трябва да отидеш в някой оторизиран сервиз най-добре и там те трябва да ти направят едно препрограмиране на компа и би тряяло работата да заспи, поне с едно М60 съм виждал подобно нещо, просто компа си търси някво инфо от скоростите, които вече не са там, най-добре иди до някой оторизиран сервиз на БМВ и питай там !
Успех !
сонда
В realom може да си избираш каква е колата автомат или ръ4ка аз съм избрал автомат каквато си е била,ама после ги разглеждах и тая на ръ4ната е същата
СОНДА
Колега а на 20ката като е нямало сонда имало ли е кабел и стойка,или са ти разпробивали нова дупка,на мойта няма стойка,за кабел несъм гледъл.Зна4и ще е от това викаш,дано защото ве4е ми писна да сменям това онова и все 20/100 и аз я карам здраво де ама леко здраво под толкова неможе да падне само на дълго.IPI78 написа:Човече когато си купих мойта,имах подобен проблем(да не кажа същия)бях за смяна на гърнето,хачеше към 18,и ми казаха на диагностиката че сондата не ми работи(а се оказа че въобще я нямам). Като ми слагаха гънето ми сложиха и сондата и разхода ми падна на 14.5(но я карам основно на прекасвач).Така че потърси си буксата на сондата и при първия сервиз за гърнета да ти го монтират!
Колега и аз си купих мойта ИС-ка и карам супер икономично разход 16.....Смених си ламбо сондата защото неработила ми казаха на Диагностиката и после яка рачка с климатика барабар към 11-12 ми даде....ама определено тая ламбо сонда ми намали разходат
България е единствената държава в която докано изпреварваш в насрещното някой може да те блъсне отзад.
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
моята е36-ца като си я купих и на следващия ден когато щях да ходя да я регистрирам отказа да запали,а като запали започна да прекасва,да гори като ламя отидох на диагностика и се оказа че там кадето трябва да е ламбда сондата има завита най обикновенна свещ за кола.За 180 лв купих нова сонда сложиха я и колата направо заспа,двигателя си марка и разхода падна значително.Успех колега дано я оправиш
- Zaho
-
-
- Детайли за колата: mnoo fast ;)
BiTurbo написа:Kris написа:била е автомат според REALOEM-а
ако е така мисля, че трябва да отидеш в някой оторизиран сервиз най-добре и там те трябва да ти направят едно препрограмиране на компа и би тряяло работата да заспи, поне с едно М60 съм виждал подобно нещо, просто компа си търси някво инфо от скоростите, които вече не са там, най-добре иди до някой оторизиран сервиз на БМВ и питай там !
Успех !
За това не бях помислял и моята е от автоматик мотора
Каква връзка може да има скоростите с работата на мотора ?
11 мнения
• Страница 1 от 1