Проблем с педала на газта
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с педала на газта
Здравейте колеги!
Днес монтирах едни алуминиеви педали и нещо е станало с педала на газта. КАто подам газ и я пусна и педала не се връща до края, а някаде 1-2 см по-надолу остава и държи колата в обороти и се налага да го връщам с крака. Едва ли е от новите алуминиеви планки, з-то не опират никаде, но забелязах, че една пружина в горната част на рамото което натиска педала е или счупена или е изпуснала някаде, з-то си се върти както си иска. Та въпросът ми е дали тази пружина връща педала, ако да някой дали знае как да я оправя и каде се държи или ако не, кое връща педала в стартова позиция. Прилагам и снимка, която снимах с телефона и не е добра, но мисля че дава представа.
Мерси предварително

Днес монтирах едни алуминиеви педали и нещо е станало с педала на газта. КАто подам газ и я пусна и педала не се връща до края, а някаде 1-2 см по-надолу остава и държи колата в обороти и се налага да го връщам с крака. Едва ли е от новите алуминиеви планки, з-то не опират никаде, но забелязах, че една пружина в горната част на рамото което натиска педала е или счупена или е изпуснала някаде, з-то си се върти както си иска. Та въпросът ми е дали тази пружина връща педала, ако да някой дали знае как да я оправя и каде се държи или ако не, кое връща педала в стартова позиция. Прилагам и снимка, която снимах с телефона и не е добра, но мисля че дава представа.
Мерси предварително

- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Колега че е от пружината е ясно,сваляш кората и оглеждаш добре пружината дали е счупена или откачена.И като остановиш кои от двата варианта е,продължаваш сам.Или закачаш или нова пружина.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- PaRaBoliC
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30 туряга
- Детайли за колата: мнооо бърза
баахти модерното, на е30 се вратя от пружината на пеперудата на дросела, и се 4упи една щипка и ти омекжа педала ...хахахха. колега, предполагам не си сложил пружината правилно, или пък ако си ,самото рамо на педала е различно и затова се държи странно.лично за мен вариантът със счупената пружина отпада понеже ако речеш да я сметнеш ще разбереш.. 

- Mitaka85
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
Свалих кората и направих малко снимки, но все още немога да реазбера счупена ли е пружината. Доколкото видях няма място каде да я закача в моментното и състояние и си се върти както си иска! Бихте ли ми казали как се сменя тази пущина(кое ка се сваля, разглобява), от къде мога да я взема в Пловдив... ще съм Ви много благодарен за помощта...

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Превърти я и я закачи от задната страна на педала,очевидно е че така в момента тя не си върши работата 

- vld
- Старши ентусиаст
-
_JIM_ написа:vld написа:Превърти я и я закачи от задната страна на педала,очевидно е че така в момента тя не си върши работата
Закачам я, но превърта от лявата страна
Значи е счупена и просто трябва да си купиш нова.

- vld
- Старши ентусиаст
-
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2