Крадена или не ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Крадена или не ?

Мнение от r3s1s74nc3 » 16 Ное 2008, 12:34

Незнам кьде да пусна тази тема , та айде тука да е :mhihi: Та вьпроса ми е как може при покупка на автомобил да се разбере дали колата е крадена или не , преди да се мине през нотариус ?

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Мнение от pistata9889 » 16 Ное 2008, 13:52

взимаш номера на рамата и на мотора и в КАТ да е проверат.По път как правят проверки за по 5мин като продиктуват номера в централата.Или спираш при някои пътни и ги молиш да направят справка.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: 316

Мнение от dopestar » 16 Ное 2008, 16:23

дали е крадена никога не можеш да знаеш на 100%, но теб те интересува да не е пускана за издирване
:)

ентусиаст
Аватар
Кара: 'Е36'
Мечтае да кара: e92 m3

Мнение от Garribaldi » 16 Ное 2008, 16:38

:mhihi: Ето една моя случка ... харесах си кола .. видях се с момчето... вървеше всичко беше ок.. след 2-3 дни отидохме при нотариус и прехвърлихме .. но не отидох веднага в КАТ ... а работата беше че му дадох мойта 316 ии пари за неговата 320 купие... той веднага отиюъл и прехвърлил мойта .. сменил номерата .. всичко и се покрил некаде :mhihi: ... аз след 2 дни отивам в КАТ да я прехвърлям новата, подавам документи ала бала ии чакам да ме извикат.. викат ме ... отивам ... не можете да прехвърлите колата защото се издирва ала бала... и аз а!??! взех документите ... и бързо се изнесох :mhihi: преди да вземат да искат да я прибират... :confused: Прибрах се .. звъннах на стареца и му казах какво що .... около седмица го търсиха тоя .. накрая го намериха върна ми парите и колата .. и му дадох неговата... Таа се разминах .. разбира се с много нерви неприятности и пари... Наистина ако имаш познат полицай или нещо такова проверявай я там ала бала че може много яко да се насадиш ;)
rrrrryyyyyymmmmm...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39

Мнение от Mitaka85 » 16 Ное 2008, 23:44

дали е крадена никога не можеш да знаеш на 100%
Теб те интересува ДА НЕ Е ПУСНАТА ЗА ИЗДИРВАНЕ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 16 Ное 2008, 23:55

Garribaldi написа::mhihi: Ето една моя случка ... харесах си кола .. видях се с момчето... вървеше всичко беше ок.. след 2-3 дни отидохме при нотариус и прехвърлихме .. но не отидох веднага в КАТ ... а работата беше че му дадох мойта 316 ии пари за неговата 320 купие... той веднага отиюъл и прехвърлил мойта .. сменил номерата .. всичко и се покрил некаде :mhihi: ... аз след 2 дни отивам в КАТ да я прехвърлям новата, подавам документи ала бала ии чакам да ме извикат.. викат ме ... отивам ... не можете да прехвърлите колата защото се издирва ала бала... и аз а!??! взех документите ... и бързо се изнесох :mhihi: преди да вземат да искат да я прибират... :confused: Прибрах се .. звъннах на стареца и му казах какво що .... около седмица го търсиха тоя .. накрая го намериха върна ми парите и колата .. и му дадох неговата... Таа се разминах .. разбира се с много нерви неприятности и пари... Наистина ако имаш познат полицай или нещо такова проверявай я там ала бала че може много яко да се насадиш ;)

Добре де ,нали ти я е прехвърлил при нотариус и имаш договор за покупко-продажба ,че си я купил.Регистрирането в КАТ става до две седмици :?:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 17 Ное 2008, 0:21

И как така отиде в КАТ, те видяха че колата се издирва и нищо не ти направиха/казаха, а просто така те пуснаха да си ходиш и то с колата ?

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 17 Ное 2008, 0:37

zvetiko написа:Добре де ,нали ти я е прехвърлил при нотариус и имаш договор за покупко-продажба ,че си я купил.Регистрирането в КАТ става до две седмици :?:

ми май би трябвало да задържат колата , и да ходят при собственика който фигурира в договора , да искат и неговия договор и тнт до стигането на източника (фактура или декларация за новия внос). Но и италянците са пичове и има маса коли които са дошли в Бг , регистрирани са и след това са обявени за застраховка-кражба в италия . Та пускат а там за крадена - колата я няма , и в един прекрасен момент тука регистрирана на бг номера излиза в компа на полицията за издирване .. парадокс :D Последните акции имаха и такава насоченост - коли с копирани документи се третираха като коли без . При нас бяха конфискували 8 коли с копирани документи нищо че не се издирваха .. пак парадокс :D после ги върнаха :mhihi: тея измами ставаха лесно като идваха колите от морги демолизирани и с пресниман талон без реален талон , вече май не става системата

Назад към E36