лелеее, как гръмна . . изкарах си акъла! помощ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 95 Compact, e46 touring, e61 525i

лелеее, как гръмна . . изкарах си акъла! помощ

Мнение от Ferdi_mruvkata » 15 Ное 2008, 22:47

здравейте.

Карам на газ. 316 е36.

днес на един светофар тъкмо тръгвам и някав страхотен гръм от към двигателя. загаснах. засмярдя на кофти. Паля . . . пали е веднага гасне. след извест време се стабилизира и запали на бензин, като си държеше и обороти и почти всичко беше наред. обадих се на тоз оня и ми обясниха да запуша едни дупки след въздушния филтър и един маркуч за свободен ход да го върна на място. сложих една капачка от аспирин :) запуших дупките по въздушния път. ама нещо не е добре. на бензин ако не подавам газ не ми държи оборотите и загасва. чува се отпред едно . . като засмукване на въздух. Подочух, че имало няква клапа след въздушния филтър дето може да е заяла.

някой да е патил по същия начин. дайте малко хелп, че положението не е добре така
мерси предварително

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 15 Ное 2008, 23:05

:banghead:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Мнение от pistata9889 » 15 Ное 2008, 23:11

Карам на газ... :help: :bcry: :banghead:
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ferdi_mruvkata » 15 Ное 2008, 23:13

:) а нещо в отговор на терзанията ми ?!

ентусиаст
Аватар

Мнение от pistata9889 » 15 Ное 2008, 23:17

Потърси в търсачка,има толкова изписано.Бас давам че си с обикновенна газова,има томове изписано,Потърси
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 15 Ное 2008, 23:17

Ferdi_mruvkata написа::) а нещо в отговор на терзанията ми ?!

Ти хал хабер си нямаш ,какво да ти обясняваме попрочети малко и сам ще рабереш защо е станало така и какво да направиш ;)

П.С.каквото и да направиш това никога няма да е истинско БМВ
Последна промяна vld на 15 Ное 2008, 23:20, променена общо 1 път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ferdi_mruvkata » 15 Ное 2008, 23:19

добре де, ще попрочета. ама търсих с търсачката и ми изкара 1 тон неща които нямат нищо общо с проблема.
кажете какво да чета :) та да ми се поизясни, че няма да мога да спя. .

ентусиаст
Аватар

Мнение от pistata9889 » 15 Ное 2008, 23:30

Почни с правилата и от там ще разбереш защо не намираш лесно търсеното в търсачка,нияо лично но след време и ти ще даваш този пример и тогава нещата дано седят по-по добър начин.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 16 Ное 2008, 0:18

Слушай сега колега.Както каза един друг колега - ти халхабер си нямаш.Такаче,който каквото и да ти обяснява ти няма да разбереш нищо.
Върви при някой газаджия да ти го оправи,после иди на диагностика да ти проверят дебитомера.
И ако съм ти разбрал правилно си се върнал с около 50-100 лева назад ако си срязал маншона от дебитомера към колекторите.
Просто когато не му чаткате идете при някой който му разбира.
Точно заради това не съм фен на газта - заради тези мизерии и набутвяации.
Карайте си на Бензин да ви е чиста работата.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ferdi_mruvkata » 16 Ное 2008, 0:46

Binev_OuT написа:Слушай сега колега.Както каза един друг колега - ти халхабер си нямаш.Такаче,който каквото и да ти обяснява ти няма да разбереш нищо.
Върви при някой газаджия да ти го оправи,после иди на диагностика да ти проверят дебитомера.
И ако съм ти разбрал правилно си се върнал с около 50-100 лева назад ако си срязал маншона от дебитомера към колекторите.

прав си че не е хубаво да се барника като не разбира човек. ама това като ти се случи на сред патя тряа да се занесеш някак до сервиз. още повече че беше доста късно вече. надявам се утре да намеря някаде работещ майстор.
иначе не съм рязал, късал и т.н. нищо. просто покрих едни дупчици с един гумен пръстен, щото се беше разместило. и набих една тапа в още един отвор. който е малко преди края на въдуховода от филтъра.
и толкова. друго не съм правил.

п.с. ако може да ме насочите към газаджия за утре, някаде из София за предпочитане някаде района на младост - студентски град

Потребител
Аватар
Кара: Е61 525i 2004

Мнение от King^of^Darknes » 16 Ное 2008, 0:57

Ferdi_mruvkata написа:
Binev_OuT написа:Слушай сега колега.Както каза един друг колега - ти халхабер си нямаш.Такаче,който каквото и да ти обяснява ти няма да разбереш нищо.

прав си че не е хубаво да се барника като не разбира човек. ама това като ти се случи на сред патя тряа да се занесеш някак до сервиз. още повече че беше доста късно вече. надявам се утре да намеря някаде работещ майстор.
иначе не съм рязал, късал и т.н. нищо. просто покрих едни дупчици с един гумен пръстен, щото се беше разместило. и набих една тапа в още един отвор. който е малко преди края на въдуховода от филтъра.
и толкова. друго не съм правил.

п.с. ако може да ме насочите към газаджия за утре, някаде из София за предпочитане някаде района на младост - студентски град

Аз ще кажа че може и хабер да си няма но пък човек все от някаде се учи никои не се е родил научен така че нека си барника човека то е за негова сметка ако прецака нещо после тои ще трябва да си го плати. И аз карам на този принцип ако не знам нещо питам и се опитвам сам не от икономия а просто обичам да си правя нещата сам доставя ми удоволствие а до колкото проблема на идея си нямам какво се е прецакало аз лично НИКОГА АБСОЛИУТНО НИКОГА няма да си сложа гас на колата освен ако не излизат така от завода като търсиш нисък разход на гориво винаги може да си вземеш една 318 дизелова и да ти е мирна главата знаеш че колата така е излязла от завода и доста по умни хора така са я проектирали и всичко е ок успех с отстраняването на проблема

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: пил

Re: лелеее, как гръмна . . изкарах си акъла! помощ

Мнение от EcLipSeR » 16 Ное 2008, 4:50

Ferdi_mruvkata написа:здравейте.

Карам на газ. 316 е36.

днес на един светофар тъкмо тръгвам и някав страхотен гръм от към двигателя. загаснах. засмярдя на кофти. Паля . . . пали е веднага гасне. след извест време се стабилизира и запали на бензин, като си държеше и обороти и почти всичко беше наред. обадих се на тоз оня и ми обясниха да запуша едни дупки след въздушния филтър и един маркуч за свободен ход да го върна на място. сложих една капачка от аспирин :) запуших дупките по въздушния път. ама нещо не е добре. на бензин ако не подавам газ не ми държи оборотите и загасва. чува се отпред едно . . като засмукване на въздух. Подочух, че имало няква клапа след въздушния филтър дето може да е заяла.

някой да е патил по същия начин. дайте малко хелп, че положението не е добре така
мерси предварително

Не се шашкай,най вероятно при гърмеже са ти откачили някой маркучи,който не виждаш и за това гасне,провери стъпковото моторче.Разгледай си добре колата! дали нещо не липсва.
Изображение
a b c d e f g h i j k l, but M is something Special ...

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 17 Ное 2008, 0:27

цъфнали матракучи , вече крив дебитомер , щом пита няма сам да си я оправи :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 17 Ное 2008, 15:19

Има един маркуч, който влиза в колектора отдолу зад дросела някаде, свързан е с моторчето за празния ход. Трябва да се бръкне под колекторите и да се намести, има си една букса която трябва да щракне. По-тънки ръце са от голямо предимство.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BF11&mospid=47427&btnr=11_1124&hg=11&fg=40
Номер 9 на схемата

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е34 М50Б20
Мечтае да кара: М....power

Мнение от Kregec » 17 Ное 2008, 15:37

Колега какво стана оправили колицата, и вземи тая газ е разкараи и си караи на бензин няма да имаш поне проблем......

Следваща

Назад към E36