Колеги,моля за упътване и помощ със скорости и кутия
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- pepo_kn
- Потребител
-
- Кара: 320 cabrio e36
- Мечтае да кара: CSL; tii
Колеги,моля за упътване и помощ със скорости и кутия
Като млад шофьор и собственик на БМВ все още не съм много навътре в артомобилизма.Преди 2-3 месеца си купих 320i кабрио `94 6 цилиндров двигател на 250 000 км.Месец след това дадох купища пари за ремонт на "управление на бутала" ( немската терминология ми е много далечна и това разбирам ) и ми стана много мъчно за колицата.Сега мога да кажа ,че вече карам спокойно тук в Германия , макар че в началото беше доста трудно.И преди една седмица бях излязал една вечер да си се повозкам и ми направи впечатление ,че скоростите са ми невероятно къси.Замислих се , защото в България съм карал коли с двигатели не повече от 100 коня и на 2ра предавка съм развивал 90, макс 100 и ми направи впечатление , че на моето 150 коняво возило на втора преди прекъсвач съм със 70 , 75 км/ч.Първото което ми дойде на главата е дали пък не се ми дали 320ка със скоростна кутия от 316 , или пък да има проблем в кутията , но няма проблем нито с превклиучване нито нищо.Кажете ми бъркам ли някъде , внушавам ли си или наистина имам проблем.
Ето някои стойности които засекох днес:
1-ва скорост- 6 000 оборота - 30км/ч
2-ра -6 000 - 70км/ч
а при 3-та в 3 000 карам с 50 км/ч
4-та при 3 000 - 70км/ч
до 5-та не смея да се пробвам по улиците ,зашото още незнам как да се оправям с полицай тук.А за аутобани много рядко излизам.
Колеги помагайте !! Благодаря предварително !
Ето някои стойности които засекох днес:
1-ва скорост- 6 000 оборота - 30км/ч
2-ра -6 000 - 70км/ч
а при 3-та в 3 000 карам с 50 км/ч
4-та при 3 000 - 70км/ч
до 5-та не смея да се пробвам по улиците ,зашото още незнам как да се оправям с полицай тук.А за аутобани много рядко излизам.
Колеги помагайте !! Благодаря предварително !
Да пишеш с латински букви на кирилица е като да пишеш с лайна по стена! Гадно е но пак се чете!

- Evelin Cotsev
- старши ентусиаст
-
колега темата ти е за раздел е36 , иначе добре дошъл във форума . сигурно е сменяна скоростната кутия , нещо и има на колата , тва не е нормално.
It`s party time !
- pepo_kn
- Потребител
-
извинявам се , но и във форума съм начинаещ, но ще се постарая другия път.и да ти кажа , като че ли това исках да чуя . не е абсолиутно нормално това а съм сигурен ,че да сменя скоростна кутия със сигурност не е хич евтино...
всякакви съвети ще ми дойдат от полза

всякакви съвети ще ми дойдат от полза
Да пишеш с латински букви на кирилица е като да пишеш с лайна по стена! Гадно е но пак се чете!

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...

По-скоро мисля ,че диференциала е сменян с по-къс

Аз не разбрах този ефект след ремонта ли се е получил(което от своя страна няма никаква връзка),или така си купил колата ,а чак сега си се замислил по въпроса?

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
И кво му е ненормалното бе момчета ? Тва да не са ви М3ки ? На 2ра колко 200 ли искате да дигнете. Мисля, че при 6700 се вдигат 80-90 някъде като изключи 2ра, 3та е до към 130-140 ама при прекъсвач. Не съм гледал точно при мене колко са ама са там някъде. от 16ка до 20ка дифа е еднакъв.
- plradev
- старши ентусиаст
-
zBoost написа:И кво му е ненормалното бе момчета ? Тва да не са ви М3ки ? На 2ра колко 200 ли искате да дигнете. Мисля, че при 6700 се вдигат 80-90 някъде като изключи 2ра, 3та е до към 130-140 ама при прекъсвач. Не съм гледал точно при мене колко са ама са там някъде. от 16ка до 20ка дифа е еднакъв.
Да бе май си прав всъщност,защото аз сега се загледах,че скоростите са при 6000об/мин.

Ами значи колегата да изреди всички скорости до прекъсвач и да сподели данните

При мен са:
При превключване на 6500-6600об/мин
1-ва около 50км/ч
2-ра 80-85км/ч
3-та 135-140км/ч
4-та 185+ км/ч
5-та колкото може

Това което написах е за ориентир на колегата.....с гуми 17",но отклонението е минимално

- pepo_kn
- Потребител
-
plradev всичко полезно си записвам и у дома всичко ще влезне в употреба.колкото до ремонта , и преди него и след него си беше така , просто като се оттърсих от мисълта за парите дето дадох ,чак тогава помислих върху това.
колега zBoost просто останах с впечатлението , че моята кола ,която е с 50 коня повече от колата за която говорех в бг , не мисля че е логично да прави по-малко км/ч на тази предавка.да скоростните кутии са различни .всеки двигател работи като хората с кутията която са му я направили в завода.мисля че там си знаят работата, но ме притеснява и това , че и другите предавки показваха същото нещо.колкото до колата аз съм сигурен , че и на самия мен ми е рано за двигател като моя, за големи скорости и т.н. Practice makes perfect!
колега zBoost просто останах с впечатлението , че моята кола ,която е с 50 коня повече от колата за която говорех в бг , не мисля че е логично да прави по-малко км/ч на тази предавка.да скоростните кутии са различни .всеки двигател работи като хората с кутията която са му я направили в завода.мисля че там си знаят работата, но ме притеснява и това , че и другите предавки показваха същото нещо.колкото до колата аз съм сигурен , че и на самия мен ми е рано за двигател като моя, за големи скорости и т.н. Practice makes perfect!

- pepo_kn
- Потребител
-
утре , рано сутринта качвам един навигатор, тип тахограф ,в колата да следи и отпрашваме да развиваме скорости ,та да сравниме като хората после.

- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
- Zaho
-
-
- Детайли за колата: mnoo fast ;)
Виж си числото на "дифа" може да е сложен къс диференцял щото ако е 3.45 или дори надоло значи определено приплъзва сеъденителя
Не ме питаите от каде знам
Не ме питаите от каде знам

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
sobiss написа:За мен най логично, е преплъзващ съеденител
Абе и на мене май ми се приплъзва съединителя отвреме-навреме

И друг сериозен проблем гледам се заформя при мен около педалите. Запиране и Ожулване да го наречем. Тия остри върхове заминават за една седмица

Та колеги /и колежки/, споделете, ако имате подобни проблеми. Решението с преобуването го пробвахме. Една седмица с едни гуменки. Голямо дупене падаше пред багажника насред Центъра. А пък за варианта за смяна на стила и имиджа изобщо забравете

Айде нашарихме безмислено и тая тама

- plradev
- старши ентусиаст
-
Apassionata написа:sobiss написа:За мен най логично, е преплъзващ съеденител
Абе и на мене май ми се приплъзва съединителя отвреме-навреме![]()
![]()
Кат ми се отплесе някое от тия токчета таково приплъзване ставааа
![]()
И друг сериозен проблем гледам се заформя при мен около педалите. Запиране и Ожулване да го наречем. Тия остри върхове заминават за една седмица![]()
![]()
А се чудех преди време в един магазин една мацка защо не искаше да си вземе едни супер готини ботуши с остър връх... и ниско токче. Карам, вика
Е, аз пък карам с такива и не мисля да ги сменям. Въпреки изброените по-горе технически и... финансови проблеми
Та колеги /и колежки/, споделете, ако имате подобни проблеми. Решението с преобуването го пробвахме. Една седмица с едни гуменки. Голямо дупене падаше пред багажника насред Центъра. А пък за варианта за смяна на стила и имиджа изобщо забравете![]()
Айде нашарихме безмислено и тая тама![]()
![]()
![]()
Ще ми бъде простено навярно
Tи внимавай с колко самтиметра токчета караш,да не ти улепат некой акт

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
така е в една кръчма като влезе жена и ..... особенно пък красива
ако те спрат ченгетата да знаеш,че наистина могат да ти чукнат едно актче .... а и като следа по постовете ти колко си опърничава,ще ти го пишат на драго сърце хихихихихи но ако те викнат до патрулката да знаеш че има един тънък вариянт,събуваш обувките вътре във колата преди да излезеш (защото това е момента във който ще забележат токчетата)
а инак ти си знаеш,но помисли пак ..... красива си,имаш вкус,няма начин да няма (хахах баси как се получи)удачен стил за твоя вкус или поне някаква промяна при обувките .... пък и една жена която си сменя обувките на паркинга,изобщо не е за подценяване
п.п.а ве от край време се каня да те питам нещо,ако искаш не отговаряй ..... но не мога да преценя по снимките какъв ти е цвета на очите
на всяка изглеждат различно

ако те спрат ченгетата да знаеш,че наистина могат да ти чукнат едно актче .... а и като следа по постовете ти колко си опърничава,ще ти го пишат на драго сърце хихихихихи но ако те викнат до патрулката да знаеш че има един тънък вариянт,събуваш обувките вътре във колата преди да излезеш (защото това е момента във който ще забележат токчетата)
а инак ти си знаеш,но помисли пак ..... красива си,имаш вкус,няма начин да няма (хахах баси как се получи)удачен стил за твоя вкус или поне някаква промяна при обувките .... пък и една жена която си сменя обувките на паркинга,изобщо не е за подценяване

п.п.а ве от край време се каня да те питам нещо,ако искаш не отговаряй ..... но не мога да преценя по снимките какъв ти е цвета на очите

- pepo_kn
- Потребител
-
колеги мисля ,че не е тая темата за тея мнения 

30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2