Молба за коментар на този двигател ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
Молба за коментар на този двигател ?
Здравейте,
Имам една молба - понеже не съм от най-големите разбирачи, може ли да ми дадете най-общо мнение на база снимките на този двигател:
Снимките са от 320i М52 с Vanus, което обмислям да купувам:

Знам, че по снимка не може да му се "бае" и трябва да се чуе на място и мине на преглед, но все пак - има ли нещо фрапиращо, което с по-набитите си очи виждате и което аз не виждам ?
И още - замърсения двигател дава ли основание за притеснения (лошо поддържане) ? Казано честно съм виждал много лъснати двигатели на 320-ки (имам предвид пак на стари над 10 години коли), но пък съм чувал и че не винаги "лъснатият" двигател е критерий са редовна поддръжка и/или качество. Казано честно всичко останало по колата е запазено и очевидно поддържано, но се чудя за двигателя ?
Благодаря много на всички отзовали се !
Наистина ще съм благодарен за всички мнения, защото не съм наясно. Пак казвам - наясно съм че само по снимка не става, но все пак най-вероятно много хора тук могат да кажат повече по тези снимки, отколкото аз като гледам наживо.
Имам една молба - понеже не съм от най-големите разбирачи, може ли да ми дадете най-общо мнение на база снимките на този двигател:
Снимките са от 320i М52 с Vanus, което обмислям да купувам:

Знам, че по снимка не може да му се "бае" и трябва да се чуе на място и мине на преглед, но все пак - има ли нещо фрапиращо, което с по-набитите си очи виждате и което аз не виждам ?
И още - замърсения двигател дава ли основание за притеснения (лошо поддържане) ? Казано честно съм виждал много лъснати двигатели на 320-ки (имам предвид пак на стари над 10 години коли), но пък съм чувал и че не винаги "лъснатият" двигател е критерий са редовна поддръжка и/или качество. Казано честно всичко останало по колата е запазено и очевидно поддържано, но се чудя за двигателя ?
Благодаря много на всички отзовали се !
Наистина ще съм благодарен за всички мнения, защото не съм наясно. Пак казвам - наясно съм че само по снимка не става, но все пак най-вероятно много хора тук могат да кажат повече по тези снимки, отколкото аз като гледам наживо.
Последна промяна BMW Addiction на 13 Ное 2008, 20:59, променена общо 5 пъти
- Kregec
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е34 М50Б20
- Мечтае да кара: М....power
- betona
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 320 96g.
- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
Kregec написа:Колега снимкта нещо не се отваря!
Забелязах... пробвах и с линкове отдолу, но май и при тях не става... не знам да не би хостинг сайта да има някакъв проблем в момента / или когато ги качвах ?
- King^of^Darknes
- Потребител
-
- Кара: Е61 525i 2004
BMW Addiction написа:Kregec написа:Колега снимкта нещо не се отваря!
Забелязах... пробвах и с линкове отдолу, но май и при тях не става... не знам да не би хостинг сайта да има някакъв проблем в момента / или когато ги качвах ?
и при мен не се отварят колега но имаи в предвид че понякога излъсканият двигател е така за да не можеш да видиш евентуални течове на масло и какво ли още не покараи колата 10 тина километра то ако е текло пак ще протече а ако имаш възможност иди с колата в сервиз да и направиш диагностика все пак по добре е иначе аз когато купувах парвата си кола Bmw 323 ti двигателят беше потънал в пепел и какви ли не боклуци листа и така на татак собственичката беше една мадама двигателят се оказа че е от самолет не от кола в смисал нямах проблем с него а вървеше толкова яко че се едно беше нов

- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
BMW Addiction написа:Kregec написа:Колега снимкта нещо не се отваря!
Здравейте отново,
не знам какво стана с хостинга на снимките тази сутрин... нямах време да ги ъплоадвам отново тъй като трябваше да излизам за работа.
Сега обаче сложих снимките на друг хостинг сайт. Извинявам се за тъпата ситуация с молбата ми за коментар и реално липсата на снимки.
Ето ги и тука:

Благодаря отново предварително на всички които споделят мнение !
- King^of^Darknes
- Потребител
-
Във форумите се пише задължително на кирилица! В противен случай мненията ви ще бъдат изтрити без предупреждение!
на мен ми изглежда добре още повече че мръсното е прах което е по хубаво от каквото и да е било друго това говори обаче за немарливост и не отваряне на капака колега ако ти харесва колата и според теб работи добре и цената и е изгодна а бе ако ти легне на сърцето я взимаи и да си я караш със здраве аз само искам да попитам колегите какво по дояволите е това от дясно на въздушният филтар и от ляво на тубичката за вода на чистачките някаква кутия която прелича на голям сплитер за кабелна да не е нещо за алармата или музика защото за първи път виждам такова нещо
на мен ми изглежда добре още повече че мръсното е прах което е по хубаво от каквото и да е било друго това говори обаче за немарливост и не отваряне на капака колега ако ти харесва колата и според теб работи добре и цената и е изгодна а бе ако ти легне на сърцето я взимаи и да си я караш със здраве аз само искам да попитам колегите какво по дояволите е това от дясно на въздушният филтар и от ляво на тубичката за вода на чистачките някаква кутия която прелича на голям сплитер за кабелна да не е нещо за алармата или музика защото за първи път виждам такова нещо

- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
баластите на ксенон система
иначе, не виждам какъв коменар може да се прави по снимка. Тъ то това е всичкото пласмаса отгоре, кво да и се гледа ...
иначе, не виждам какъв коменар може да се прави по снимка. Тъ то това е всичкото пласмаса отгоре, кво да и се гледа ...
- luizov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 323ci M52tuB25
- Мечтае да кара: ///M3 e30
На снимки двигателя изглевда добре, но ако питаш мен най-важното е дали е карана в българия или е скоро внесена ако е скоро внесена земай я, ако ли не една диагностика и направи, защото ние българите малко душмански си караме колите, а ако питаш мен и ако не те бъркат 10 коня разлика си земи една 318ис-ка М42, от това по издръжлив и здрав двигател посто няма да намериш, но това си е лично мое мнение. УСПЕХ!!!
- HF4WD
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: lancia delta, bmw e46
Re: Молба за коментар на този двигател ?
BMW Addiction написа:И още - замърсения двигател дава ли основание за притеснения (лошо поддържане) ?
ами то зависи с какво е замърсен , ако е с прах , с листа хубаво . ама съм виждал и такива с дебел слой масло + прах, все едно е взривен двг

А ти карал ли си м52 Luizov ?
Към автора на темата: закарай го на една диагностика, но гледай да е в специализиран сервиз за БМВ, за да не вземат да те заблудят и те.
Малкото прах по мотора е последното нещо което трябва да те притеснява. Тези двигатели не се мият, по-лошо щеше да е да е прекалено чист. Видя ли лъснат двигател последното нещо за което се сещам е "добра поддръжка".
Към автора на темата: закарай го на една диагностика, но гледай да е в специализиран сервиз за БМВ, за да не вземат да те заблудят и те.
Малкото прах по мотора е последното нещо което трябва да те притеснява. Тези двигатели не се мият, по-лошо щеше да е да е прекалено чист. Видя ли лъснат двигател последното нещо за което се сещам е "добра поддръжка".
- King^of^Darknes
- Потребител
-
PeReZ написа:А ти карал ли си м52 Luizov ?
че аз моита смятам че си я яодържам добре и се старая нищо да не и липсва ако случаино нещо се прецака и нямам кинти в момента не я карам докато не отстраня проблема а двигателя си го чистя всяка седмица с мокро парцалче и препарат обичам да ми е чист пък и плиус това ако нещо протече от някаде винаги ще го забележа така че според мен лъснатия двигател е двозначе или собственика е маняк като мен и обича всичко да му лъщи или се старае да прекрие нещо аз го казах и по горе
- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
luizov написа:На снимки двигателя изглевда добре, но ако питаш мен най-важното е дали е карана в българия или е скоро внесена ако е скоро внесена земай я, ако ли не една диагностика и направи, защото ние българите малко душмански си караме колите, а ако питаш мен и ако не те бъркат 10 коня разлика си земи една 318ис-ка М42, от това по издръжлив и здрав двигател посто няма да намериш, но това си е лично мое мнение. УСПЕХ!!!
Колата е карана в България... не знам дали е добре или зле, но казано честно повечето от вноса, които гледах бяха доста зле.
Колкото до вида на двигателя - казано честно 10 коня изобщо не ме бъркат... даже в интерес на истината си търсех 318-ка заради по-малката консумация на гориво и доколкото разбрах по-евтиния за поддръжка двигател (а за IS-ka - много малко има с 4 врати, а си търся такава...).
Само че не си намерих досега читава 318, така че както е тръгнало ще се принудя да си взема 320-ка, а пък че ще ме удари в джоба повече е ясно - да си стягам портфейла...
Все пак се надявам да огранича по-високите разходи само до разхода на гориво, така че се надявам да случа добър двигател, та затова питам тука...
14 мнения
• Страница 1 от 1