Какво означава тази сигнална лампа на таблото ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Какво означава тази сигнална лампа на таблото ?

Мнение от BMW Addiction » 10 Ное 2008, 9:09

Здравейте,

може ли някой да ми помогне с идентификация на проблема в тази червена лампичка, която свети на таблото ?

Виж снимката:
Изображение

Какъв е проблема и колко е сериозен ?

Благодаря предварително !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 318IS
Мечтае да кара: BMW E60
Детайли за колата: BMW E36 318IS

Мнение от skate » 10 Ное 2008, 9:21

Накладки

.ninja { visibility: hidden; }
Аватар

Мнение от vladye » 10 Ное 2008, 9:22

Накладките са ти за смяна. Или са били сменени, без датчика.

http://bmw.newbg.net/BMW3XXManual.rar

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 10 Ное 2008, 9:47

vladye написа:Накладките са ти за смяна. Или са били сменени, без датчика.

Благодаря.

Колата по принцип не е моя (обмислям полупката й) - доколко сериозна е тази индикация с лампичката.

Имам предвид дали е от типа - "Трябва веднага да се спре и да се отстранява проблема, за да не стане по-зле" ?

А ако са сменяни накладките - хм, тогава какво значи - че има технически проблем с датчика ? Той също трябва да се сменя при смяната им, или нещо трябва да се пренастройва ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 10 Ное 2008, 9:57

BMW Addiction написа:

Благодаря.

Колата по принцип не е моя (обмислям полупката й) - доколко сериозна е тази индикация с лампичката.

Имам предвид дали е от типа - "Трябва веднага да се спре и да се отстранява проблема, за да не стане по-зле" ?

А ако са сменяни накладките - хм, тогава какво значи - че има технически проблем с датчика ? Той също трябва да се сменя при смяната им, или нещо трябва да се пренастройва ?

Той датчика си е в комплект с новите накладки.Купуваш сменяш и караш спокойно,нищо не се пренастройва ;)

Ако са износени прекомерно е хубаво веднага да ги смениш преди да са почнали да правят канали в диска.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 10 Ное 2008, 12:26

plradev написа:
BMW Addiction написа:

Благодаря.

Той датчика си е в комплект с новите накладки.Купуваш сменяш и караш спокойно,нищо не се пренастройва ;)

Ако са износени прекомерно е хубаво веднага да ги смениш преди да са почнали да правят канали в диска.

На моята кола накладките се сменят без да са в комплект с датчика за износването. Само се разкача стария датчик от старите накладки и се закача на новите. И друго извън темата. Като гледам оборотите на празен ход, които отчита оборотомера са много ниски. Някъде около 650 в минута. Ако си решил да я купуваш тази кола опитай да разбереш защо е така.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 10 Ное 2008, 12:49

Не само на твоята, на всички се сменя и без датчика. Колегата имаше предвид, че ако ги сменяш професионално се сменя и датчика.

Към автора на темата: Това е възможно най-безобидната лампичка, която може да ти светне на таблото, изобщо не се притеснявай от тази лампичка, както разбра - едни накладки + датчик.
Накладки: от 30 до 100 лв.
Датчик: от 9 до 15 лв. ;-)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Renault Megan E-Tech, Kia Sorento
Мечтае да кара: По пистите :)

Мнение от nthnl » 10 Ное 2008, 13:32

в интерес на истината - оборотите и при мен са такива, че понякога и се залепват на чертичката точно. Колата ми е Е36 320 М52. Доколкото разбрах от форума било нормално да са толкова. Двигателя работи равномерно и няма никакви странични шумове (поне за моето ухо де :D )

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 10 Ное 2008, 14:52

ивчо3 написа: Като гледам оборотите на празен ход, които отчита оборотомера са много ниски. Някъде около 650 в минута. Ако си решил да я купуваш тази кола опитай да разбереш защо е така.

Ако е 320-ка са и нормални оборотите ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...
Мечтае да кара: годзила

Мнение от Plamenavramov » 10 Ное 2008, 15:53

nthnl написа:в интерес на истината - оборотите и при мен са такива, че понякога и се залепват на чертичката точно. Колата ми е Е36 320 М52. Доколкото разбрах от форума било нормално да са толкова. Двигателя работи равномерно и няма никакви странични шумове (поне за моето ухо де :D )

Ама какви въпроси само! :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 10 Ное 2008, 15:54

а после как се чисти грешката?
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 10 Ное 2008, 20:13

Коя грешка? Сменяш датчик + накладки и таблото изгасва. Не се записва никаква грешка и няма нужда от изтриване. Ако не ти изгасва лампичката от таблото след смяната на накладки + датчик значи имаш друг проблем (кабели или дефектен датчик). Хора проверявайте в търсачката преди да питате нещо. Същите въпроси и отговорите им ги има в десетина теми из форума.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 11 Ное 2008, 9:48

PeReZ написа:Не само на твоята, на всички се сменя и без датчика. Колегата имаше предвид, че ако ги сменяш професионално се сменя и датчика.

Към автора на темата: Това е възможно най-безобидната лампичка, която може да ти светне на таблото, изобщо не се притеснявай от тази лампичка, както разбра - едни накладки + датчик.
Накладки: от 30 до 100 лв.
Датчик: от 9 до 15 лв. ;-)

Ами добре, ще приема че нещата не са толкова страшни... доколкото разбрах наистина е имало смяна на накладки, може би наистина трябва да се сменя този датчик...

PhilAnselmo написа:
ивчо3 написа: Като гледам оборотите на празен ход, които отчита оборотомера са много ниски. Някъде около 650 в минута. Ако си решил да я купуваш тази кола опитай да разбереш защо е така.

Ако е 320-ка са и нормални оборотите ;)

Хм, без да искам да разводнявам питането си, но това все пак ме притесни...

Наистина ли са проблемни оборотите ?

И да колата е 320-ка...

По принцип си поддържа оборотите и не чух проблемни звуци от двигателя и казано честно си мислех че е ОК... шашнахте ме с тези обороти... проблемни ли са наистина ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 11 Ное 2008, 10:07

Нема да плуашите колегата бре, ей!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от torbalan5560 » 11 Ное 2008, 10:22

Колега коя година ти е колата. Аз доколкото знам на 320-те километражите са им до 260, а на снимката която си сложил е до 250 да не би да е 1.8 мотора

Следваща

Назад към E36