Какво означава тази сигнална лампа на таблото ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
- skate
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 318IS
- Мечтае да кара: BMW E60
- Детайли за колата: BMW E36 318IS
- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
vladye написа:Накладките са ти за смяна. Или са били сменени, без датчика.
http://bmw.newbg.net/BMW3XXManual.rar
Благодаря.
Колата по принцип не е моя (обмислям полупката й) - доколко сериозна е тази индикация с лампичката.
Имам предвид дали е от типа - "Трябва веднага да се спре и да се отстранява проблема, за да не стане по-зле" ?
А ако са сменяни накладките - хм, тогава какво значи - че има технически проблем с датчика ? Той също трябва да се сменя при смяната им, или нещо трябва да се пренастройва ?
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
BMW Addiction написа:vladye написа:Накладките са ти за смяна. Или са били сменени, без датчика.
Благодаря.
Колата по принцип не е моя (обмислям полупката й) - доколко сериозна е тази индикация с лампичката.
Имам предвид дали е от типа - "Трябва веднага да се спре и да се отстранява проблема, за да не стане по-зле" ?
А ако са сменяни накладките - хм, тогава какво значи - че има технически проблем с датчика ? Той също трябва да се сменя при смяната им, или нещо трябва да се пренастройва ?
Той датчика си е в комплект с новите накладки.Купуваш сменяш и караш спокойно,нищо не се пренастройва

Ако са износени прекомерно е хубаво веднага да ги смениш преди да са почнали да правят канали в диска.

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
plradev написа:BMW Addiction написа:vladye написа:Накладките са ти за смяна. Или са били сменени, без датчика.
Благодаря.
Той датчика си е в комплект с новите накладки.Купуваш сменяш и караш спокойно,нищо не се пренастройва![]()
Ако са износени прекомерно е хубаво веднага да ги смениш преди да са почнали да правят канали в диска.
На моята кола накладките се сменят без да са в комплект с датчика за износването. Само се разкача стария датчик от старите накладки и се закача на новите. И друго извън темата. Като гледам оборотите на празен ход, които отчита оборотомера са много ниски. Някъде около 650 в минута. Ако си решил да я купуваш тази кола опитай да разбереш защо е така.
Не само на твоята, на всички се сменя и без датчика. Колегата имаше предвид, че ако ги сменяш професионално се сменя и датчика.
Към автора на темата: Това е възможно най-безобидната лампичка, която може да ти светне на таблото, изобщо не се притеснявай от тази лампичка, както разбра - едни накладки + датчик.
Накладки: от 30 до 100 лв.
Датчик: от 9 до 15 лв.
Към автора на темата: Това е възможно най-безобидната лампичка, която може да ти светне на таблото, изобщо не се притеснявай от тази лампичка, както разбра - едни накладки + датчик.

- nthnl
- младши ентусиаст
-
- Кара: Renault Megan E-Tech, Kia Sorento
- Мечтае да кара: По пистите :)
в интерес на истината - оборотите и при мен са такива, че понякога и се залепват на чертичката точно. Колата ми е Е36 320 М52. Доколкото разбрах от форума било нормално да са толкова. Двигателя работи равномерно и няма никакви странични шумове (поне за моето ухо де
)

- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
ивчо3 написа: Като гледам оборотите на празен ход, които отчита оборотомера са много ниски. Някъде около 650 в минута. Ако си решил да я купуваш тази кола опитай да разбереш защо е така.
Ако е 320-ка са и нормални оборотите

- Plamenavramov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ...
- Мечтае да кара: годзила
nthnl написа:в интерес на истината - оборотите и при мен са такива, че понякога и се залепват на чертичката точно. Колата ми е Е36 320 М52. Доколкото разбрах от форума било нормално да са толкова. Двигателя работи равномерно и няма никакви странични шумове (поне за моето ухо де)
Ама какви въпроси само!

- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
Коя грешка? Сменяш датчик + накладки и таблото изгасва. Не се записва никаква грешка и няма нужда от изтриване. Ако не ти изгасва лампичката от таблото след смяната на накладки + датчик значи имаш друг проблем (кабели или дефектен датчик). Хора проверявайте в търсачката преди да питате нещо. Същите въпроси и отговорите им ги има в десетина теми из форума.
- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
PeReZ написа:Не само на твоята, на всички се сменя и без датчика. Колегата имаше предвид, че ако ги сменяш професионално се сменя и датчика.
Ами добре, ще приема че нещата не са толкова страшни... доколкото разбрах наистина е имало смяна на накладки, може би наистина трябва да се сменя този датчик...
PhilAnselmo написа:ивчо3 написа: Като гледам оборотите на празен ход, които отчита оборотомера са много ниски. Някъде около 650 в минута. Ако си решил да я купуваш тази кола опитай да разбереш защо е така.
Ако е 320-ка са и нормални оборотите
Хм, без да искам да разводнявам питането си, но това все пак ме притесни...
Наистина ли са проблемни оборотите ?
И да колата е 320-ка...
По принцип си поддържа оборотите и не чух проблемни звуци от двигателя и казано честно си мислех че е ОК... шашнахте ме с тези обороти... проблемни ли са наистина ?
- torbalan5560
- кандидат ентусиаст
-
Колега коя година ти е колата. Аз доколкото знам на 320-те километражите са им до 260, а на снимката която си сложил е до 250 да не би да е 1.8 мотора
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2