Нещо стана... ама какво...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E65 730d

Нещо стана... ама какво...

Мнение от soreman » 12 Сеп 2004, 18:02

Хора нещо ми се скапа, ама не знам какво е точно и не разбирам от коли. Затова ще ви опиша какво стана и нека специалистите да кажат:

Значи преди около седмица колата почна да работи странно, а именно при тръгване започваше да пърпори едно такова като вартбург и не може да набере хубаво. Чуваше се и леко пукане като гърмене на на газове в гърнето. По принцип този проблем го имах от известно време, но преди около седмица просто стана много зле положението. Колата нямаше мощност на ниски обороти, особенно когато не беше загряла и и дам газ и направо замираше като същевременно се чуваше как двигателя дига обороти, но не ускорояваше както трябва. След което при достигане на 2800 оборота и изведнъж все едно се отпушваше и тръгваше да ускорява супер бързо както е нормално да ускорява след 2800 оборота.

Закарах я при един майстор, който по принцип много разбира от БМВ-та (в момента е главен механик в сервиза на Порше в България) и той каза че това е от дебитомера. Докато нещо го ръчкал дебитомера той сега се държи много странно. Когато запаля колата и тя започва сама да се форсира, ама много здраво. Примерно паля и тя се форсира сама на 3000 оборота, изчаква да падне до 1000 и пак се форсира но да кажем до 2900 и така непрекъснато. Когато се откачи буксата на дебитомера започва да работи ептен гадно. Интересното е че ако му подам газ докато му падат оборотите след като се е форсирал и той съвсем се сбърква и се форсира още повече следващият път - да кажем до 4000 оборота.

Отидох на Симеон и намерих 2 дебитомера които пробвах, резултатите бяха странни:
1-ви дебитомер (за него не ми гарантираха дали е добър) - работеше както и мойта кола преди, т.е. пърпореше, ама този направо пърпореше като за световно, направо звучеше като трабантче.
2-ри дебитормер (за него ми гарантираха че е изпрвен и работи) - с него колата работеше по абсолютно идентичен начин както моят в момента, т.е. двигателят сам си се форсира първо на 3000, после по-малко и така.

Вече започвам да си мисля че проблема не е в дебитомера, защото този вторият който се очакваше да работи се държи по същият начин като моят. Казаха ми че може да е датчика за празният ход - аз преди време имах проблем с него защото ми играеха оборотите сами, но в последствие го почистиха и няколко месеца вече си работеше както трябва. Казаха ми че след почистване обикновенно работел точно няколко месеца и сдавал съвсем багажа. Възможно е това да е моят случай. Друго което ми казаха е че може някакви седиментни не знам си какво си да било проблема в двигателя и да се впръсквало масло по тръбата, което да отива в дебитомера и той да се скапва. Възможно е и това да е моят случай защото майстора ми каза че като свалял дебитомера имало малко масло в него.

И направо че не знам какво да правя. Дайте акъл! Колата от 5 дни стои в гаража и не я карам докато не измисля какво да правя. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем или да знае от какво може да е?

Назад към E36