проблем с парното
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
проблем с парното
здравейте колеги, имам следния проблем, като пусна парно/климатик на най-високата степен (4) въздушната струя е мн слаба, смених филтъра и пак така, мн слабо духа. От къде може да идва проблема, за Е36 става дума с климатроника с врътките.
Прочети Често срещани проблеми при Е36
резистора за степените на парното - много просто ще познаете, че ви е изгорял: парното почва да духа само на четвърта степен, а на останалите 3 въобще не работи. получава се най-вече от нередовната смяна на филтъра на парното. смяната му не е сложна, цената му е около 80-100лв. ( не съм сигурен колко е точно ), но все пак на кой му е притрябвала една такава ненужна инвестиция, при положение, че може просто редовно да си сменяте филтъра.

Beautiful Mechanical Wonder
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
Ами чува ли се промяна в звука като сменяш степените? Може копчето да не включва 4-та степен( вадиш го и почистваш лесно е има си отвори за поочистване:) )
И другият вариант е да ти е счупена клапата за въздухга и да е останала затворена. Това става ясно ако като пуснеш вътрешната циркулация духа по силно.
И другият вариант е да ти е счупена клапата за въздухга и да е останала затворена. Това става ясно ако като пуснеш вътрешната циркулация духа по силно.

- insane_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW T-Roc Sport 2.0 TFSI
- Мечтае да кара: Всичко що започва с М
tonypk написа:а възможно ли е да ми е запушен радиатора на парното и затова да не ми духа силно.
Не. През радиатора преминава вода от мотора. Ако е запушен няма да духа топло, защото топлата вода не може да мине през него, но няма нищо общо с въздуха. Въздуха го обдухва около ребрата (тоест отвън).
Най-вероятно, както каза и колегата, някоя клапа е заяла в почти затворено положение или пък някоя тръба е запушена с нещо (листа или нещо от тоя род) ако си карал известно време без филтър.
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
insane_v написа:tonypk написа:а възможно ли е да ми е запушен радиатора на парното и затова да не ми духа силно.
Не. През радиатора преминава вода от мотора. Ако е запушен няма да духа топло, защото топлата вода не може да мине през него, но няма нищо общо с въздуха. Въздуха го обдухва около ребрата (тоест отвън).
Най-вероятно, както каза и колегата, някоя клапа е заяла в почти затворено положение или пък някоя тръба е запушена с нещо (листа или нещо от тоя род) ако си карал известно време без филтър.
Той това има впредвид, колата ако е карана без филтър, питата отвън ще да е яко мазало

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
tonypk написа:съжалявам че още ви занимавам , но къде е "питата" и какво представлява, и как да стигна до нея. Иначе МЕРСИ за помощта
Питата е пред филтъра, напипай я през кутията

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- Василев
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 316i
- Мечтае да кара: AC Schnitzer BMW M3
...
колега .. според мен е резистора защото от него се определя тока към моторчето което духа .. и от там силата с която духа
знам къде се намира този резистор но не знам дали не трябва да разглобиш цялото табло и прасето за да го смениш .. така че ако някой знае да казва
ако пък трябва да се маха всичко .. поне ще си го изчистиш ще сложиш филтър и няма да имаш проблеми
аз когато си купих климатик .. беше пълен с боклуци и начупени стъкла .. пуснах прахосмуча и всичко си излезна наяве

знам къде се намира този резистор но не знам дали не трябва да разглобиш цялото табло и прасето за да го смениш .. така че ако някой знае да казва

ако пък трябва да се маха всичко .. поне ще си го изчистиш ще сложиш филтър и няма да имаш проблеми

аз когато си купих климатик .. беше пълен с боклуци и начупени стъкла .. пуснах прахосмуча и всичко си излезна наяве

- Mitaka85
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
13 мнения
• Страница 1 от 1