обезвъздушаване

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

обезвъздушаване

Мнение от bavare_ca » 05 Ное 2008, 12:40

здравеите. Абе скоро сменях водна помпа, и при смяната са ми наляли само чиста водица, обаче колата почва да нагрява и се оказва
че не са я обезвъздушили както трябва, накрая е направиха обаче ми казаха че станало много ТРУДНО. вчера си купих антифриз и нали се сещате какво трябва да направя ПАК :help: трябва да сменя водата и да сложа антифриз. НЯКАКВИ СЪВЕТИ????

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW M5

Мнение от Acceleration » 05 Ное 2008, 12:45

обезвъздушава се от едно болтче точно до капачката дето наливаш антифриза като го развъртиш и нали ваш то само си изкарва въздуха от там , наливаш до макс и после завърташ болтчето а то после ако има нещо ще си го изкара през капачката ;)

Потребител
Аватар

Мнение от bavare_ca » 05 Ное 2008, 12:55

казаха ми нещо от рода че са я държали на 4000 оборота ,абе трудна работа било, сам дали ще се справя, защото ми казаха че трябват повече от един човек

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е34 М50Б20
Мечтае да кара: М....power

Мнение от Kregec » 05 Ное 2008, 12:57

Бате ако си от София, се свържи с колегата Ремъка и отиди при него за 20 кинта ще ти я направят. Това е варянт ако наистина не разбираш и неси сигурен как ще стане това. Успех

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mileitiii » 05 Ное 2008, 13:50

Обезвъздушаването е едно от най-трудните неща, необходими са около десетина човека. Как става: един работи друите го гледати и му светят :mhihi: :mhihi: :mhihi: . Да не си помислиш, че е истина. Става мн.лесно и сам можеш, не ти трябва помощ. Потърси има много написани теми и обяснения, прочети повечко ако има нещо дет не си зацепил да го разбереш. Мисля, че 20 за смяна на охл. течност и обезвъздушаване са малко множко при положение, че ти трябват отверкаи и ключ ако си решил да точиж и от блока или само отверката ако точиш само от радиатора и около половин един час, ама час е много.
Успех и друкпът използвай търсачката

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mileitiii » 05 Ное 2008, 13:51

Забравих, купи си хубав антифриз не такъв от метро например. В Дару има и е евтин

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 05 Ное 2008, 14:45

Неволята учи. При мен се объркаха малко нещата и после сам си я обезвъздушавах. Прочетох всички теми, които извади търсачката по въпроса, паркирах колата на един баир до офиса и всяка вечер преди да си тръгна (2-3 вечери по ред), надувах с уста през голямата тапа, за да извади въздуха от обезвуздушителя, докато накрая не ми хареса резултата.

Защо този начин? Защото е много прост, защото не може да се обезвъздуши добре при гореш двигател, защото като изстива антифриза се свива и като муцуната е вирната се събира под тапата за обезвъздушаване като най-горна точка на охладителната система. На 2ри, 3ти път си сигурен, че е ОК. Само че трябва да си караш тези 2-3 дни на отворен клапан на парното, за да излезе от там каквото има да излиза.

След като разлях хубавия антифриз на околовръстното, отидох и си купих 2 туби на Петрол, едни бели шишета големи, и те свършиха също отлична работа ;)

Първо отвори тапата за наливане на антифриз, после онази за обезвъздушаване. ;) Иначе ще смукне въздух от разликата в налягането ;)

Назад към E36