Табло-възможно ли е?!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Табло-възможно ли е?!

Мнение от svetlaka_rs » 03 Ное 2008, 20:44

Значи въпроса е следния. Отидох да ми слагат аларма на Е36 320ка 92г. и момчето "майстор" 5 часа и половина не може да я нагласи. Все пак с триста клизми успя по някакъв начин. Това се случва четвъртък вечерта- с колата само се прибрах и на другия ден отидох и се върнах от работа. В събота щастлив си се качвам в колата и какво да видя- ни борд комп, ни теста ни един уред от таблото бачка, смъквам ляв прозорец три пръста и след това викам да го дигна като спрях,но ко да видя, ни ляв ни десен джам мърда в която и да е посока.... Отивам днеска и им викам на гъзетата еди си кво стана и онея " е ми то си е нормално,тъй ставало с Е36ките,не сме ние"...Гледа прави нещо по джамовете и ко напраи ся левия ми прозорец се вдига и смъква на по 1см на интервали, викам им кво става и те пак "Ма то си беще така"...Сега вече се чудя какво да правя..Ако някои иам някакво мнение по въпроса чакам да го чуя с интерес. Сорка за дължината...
Живей...мечтай...карай мечтата си...BMW..:)

--- BMW - марка немски автомобили, които не са пригодени за движение в дясната лента.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 03 Ное 2008, 20:51

Незнам дали си битка или спокоен човек ама в такива ситуации има една приказка "Шута ми мавашикери в главата те намери"
I'm slowly drifting
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от savski » 03 Ное 2008, 20:52

Аман от "разбиращи алармаджии", дето са сложили 3 аларми в живота си, две от които на Рено 5 и Пасат `84-та. Ако си от София кажи и ще ти дам адреса на един мой познат, който цял живот се занимава с аларми и аудиосистеми - признал съм го отвсякъде и залагам, че той може да свърши работа и да оправи каквото прецакано имаш.
Последна промяна savski на 03 Ное 2008, 20:56, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 03 Ное 2008, 20:54

От русе е момчето
I'm slowly drifting
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от savski » 03 Ное 2008, 20:55

Дам, сега видях. Жалко, че не мога да бъда в помощ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от svetlaka_rs » 03 Ное 2008, 21:11

От Русе съм колега. Направо се побърках тея дни с колата. Тоя сервиз уж сериозен се пише ема доста странно ми се струва след като базика близо 6 часа по токовете и след ден да станат тея неща...Сега се чудя вече какво да правя-табло ли да сменям що ли..?А за нервите дето ме пита по принцип не съм от най-спокойните ема по принцип гледам нещата да се уреждат като между същества с изявена говорителна система ебаси... Поздрави на всички щото за пореден път се убеждавам че сме както се казва голямо щастливо семейство :)

--- BMW - марка немски автомобили, които не са пригодени за движение в дясната лента.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 03 Ное 2008, 21:38

Sorry man. Идея си нямам при твоя случай. Според мен имаш една шепа изгоряли бушони отпред.

Не го слушай майстора кво били БМВ-тата, че на мен ми изгърмя мотора и механизма от "кадърен" монтаж. Направо вдигай пожар в целия град да им съсипеш бизнеса така, че нормален човек да не отиде при тея повече. Ако можеш и ненормалните да спреш още по-добре.

Да не са ти заминали водачите на стъклата, че затова да ги качва по малко само.?

На Компакта таблото спира от изгорял бушон, така че седни утре на светло и виж всички бушони дали са здрави. 100% имаш заминали. После ако продължава да ги гори, ти давам едни схеми и сядате с някой и почвате да проследявате кабели.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 03 Ное 2008, 22:01

Да и според мен са омазали алармата и е окъсило на няколко места ;)
Виж кои бушони са изгорели и после виж как е вързана алармата.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от svetlaka_rs » 03 Ное 2008, 22:25

Еми не са бушоните щото с двама приятели ги гледахме и замерихме и показва че всичко е наред...За стъклата и аз нз какво става обаче най-големия ми проблем е таблото понеже сега нито знам с каква скорост карам и по-лошото е че незнам дали и колко бензин имам пък много тъпо ще е да увисна на някои светофар и да са налага да бутам...Хах мале тогава вече ще се побъркам Май остава да купя едно табло за 60лв и да видя дали няма да с еоправят нещата. Туй е което ми идва на акъла. Иначе голямо благодарско за схемите които ми предложи и ако се стигне дотоам ще приказваме как да направим:) Айде безаварийно шофиране! :П

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от torbalan5560 » 03 Ное 2008, 22:27

Колега и при мене имаше подобен случай. Сложиха ми алармата и уж всичко точно, ама не. Още на следващият ден и хоп борд компютъра не бачка и някой работи по таблото не светеха. Отидох и му казах да не да е объркал нещо като е поставял алармата да не я е свързал както трябва щот имам проблем с компа и таблото и той ми вика колата ти се е прецакала нещо от самосебе си. Теглих му една майна и си заминах. Сега трябва да ходя при други да ми оправят колата. Аман от майстори уж разбирачи

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от savski » 03 Ное 2008, 22:28

Ммм не мисля, че в таблото ти е проблема. Оня смотаняк - "алармаджията" така нарекъл се, е объркал нещо, обзалагам се!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 03 Ное 2008, 22:30

Aз продължавам да мисля, че са бушоните ти на първо време. Бях в същата ситуация по едно време. Нищо в колата не светеше, нямах мигачи, нямах светкавица на дългите... Провери първо да изолираш къде е проблема, че и ново табло да сложиш, същото ще стане, ако са ти омацани кабеляците.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от svetlaka_rs » 04 Ное 2008, 0:24

torbalan5560 написа:Колега и при мене имаше подобен случай. Сложиха ми алармата и уж всичко точно, ама не. Още на следващият ден и хоп борд компютъра не бачка и някой работи по таблото не светеха. Отидох и му казах да не да е объркал нещо като е поставял алармата да не я е свързал както трябва щот имам проблем с компа и таблото и той ми вика колата ти се е прецакала нещо от самосебе си. Теглих му една майна и си заминах. Сега трябва да ходя при други да ми оправят колата. Аман от майстори уж разбирачи

Какъв беше развоя на нещата след това? Същото искам да попитам и Liloff, за да си направя изводите. Между другото сега се сетих че "башмайстора" вика "абе туй че се е случило ден след като ти сложихме алармата е просто много лошо съвпадение". Хахаха правилно - лошо съвпадение е. Утре ще ходя пак да се разправям и ако не стане нищо по-различно вземам едно табло и да видим как ще се развият нещата

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 04 Ное 2008, 1:31

При мен таблото не беше свързано с проблемите с алармата. Просто дадох накъсо стоповете (или мигача, не помня) за секунда и изгоря бушона за половината интериор. Така че си мисля, че е свързано. Не знам къде точно закачат сигнала за мигачите, но ако са окъсили за малко или лошо изолирали някоя връзка няма никакъв проблем да е блъснал маса кабела и бум на бушончето. След като си блъсках главата малко, отидох и си проверих бушоните (с уред, не на око) и имах един изгорял и се оправи.

При мен бяха вързали грешно алармата и ми бяха заминали моторчето и механизма. Т.е. заминаха за около седмица след това. Бяха прекъснали кабела на вратата за заключване и много време си заключвах колата с ключа. Грозна картинка. После виках неволята малко, тя не дойде и аз хванах да си оправя поразиите им сам.

Преди това минах през много други майстори, носейки схемите и ги убеждавах да хванат да го направят (че не ми се занимаваше), аз само ще им казвам кое къде какво и накрая ще им платя. Получих няколко отговора "Аз схеми не разбирам, аз си знам какво да правя!" и се отказах и го направих сам.

Половината прехвалени софийски алармаджии вдигаха рамене и казваха не знам, не ми се занимава, въпреки че бях склонен да им дам до 100лв. само и само да не се занимавам аз. Прави си изводите.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от torbalan5560 » 04 Ное 2008, 9:41

Значи аз отидох при друг алармаджия обясних му каква е работата и му оставих колата да я погледне когато се освободи понеже имаше други ангажименти. След няколко часа като отидох човекът ми обясни, че така нареченият "алармаджия" сигурно се е учил тепърва да слага аларми понеже е объркал скачването и оттам проблем с компа. Значи компа ми работеше както преди, а за вътре за таблото имах изгоряли бушони. Явно когато е скачвал алармата е прецакал и това. Човекът ме попита кой ти е слагал алармата и като му казах се позасмя понеже не бях първият който е имал проблем с неправилно поставена аларма. Колега провери си добре бушоните да не да има някой изгорял бушон

Назад към E36