Подмяна на ел стъкла на огледала с отопляеми?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Подмяна на ел стъкла на огледала с отопляеми?
Колеги,
В точно тоз батак изпаднах. Първоначално мислех да сменям огледалата, в последствие се спряхме само на стъклата.
Огледалата ми са обикновенните за седан, ел.
Интересува ме, има ли някой някаква схема, как става целият процес?
И можете ли да ме светнете относно необходимите неща? Трябват ли ми щипки за огледалото - ще се счупи ли старите при вадене? Какви кабели ми трябват? Такива неща.
Благодарности на Ицо, който ми даде идеята за това и ми обясни ,че работата може да стане с връзване на отоплениято към синята и бялата жичка на ела, без да се прокарва нова инсалация... Поради него се реших да рискувам без да сменям огледалата, но още съм несигурен и търся повече информация за случаи, проблеми и инструкции.
Поздрави!
В точно тоз батак изпаднах. Първоначално мислех да сменям огледалата, в последствие се спряхме само на стъклата.
Огледалата ми са обикновенните за седан, ел.
Интересува ме, има ли някой някаква схема, как става целият процес?
И можете ли да ме светнете относно необходимите неща? Трябват ли ми щипки за огледалото - ще се счупи ли старите при вадене? Какви кабели ми трябват? Такива неща.
Благодарности на Ицо, който ми даде идеята за това и ми обясни ,че работата може да стане с връзване на отоплениято към синята и бялата жичка на ела, без да се прокарва нова инсалация... Поради него се реших да рискувам без да сменям огледалата, но още съм несигурен и търся повече информация за случаи, проблеми и инструкции.
Поздрави!
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
каква схема-слагаш 2 кабелчета от тия дето влизат в моторчето и си готов- ел стъклото няма + и -
Дърпаш стъклото с пръсти по средата отгоре примерно, после махаш моторчето,което е на болтчета,вадиш кабелите които са в едни канали-правиш си мост, после обратната процедура-като слагаш новото стъкло позиционираш стъклото добре на моторчето и го натискаш в центъра с длан/следваи ми мисълта да не купуваш друго стъкло после/-и си готов!!!!!!!
ВОАЛЛА-

Дърпаш стъклото с пръсти по средата отгоре примерно, после махаш моторчето,което е на болтчета,вадиш кабелите които са в едни канали-правиш си мост, после обратната процедура-като слагаш новото стъкло позиционираш стъклото добре на моторчето и го натискаш в центъра с длан/следваи ми мисълта да не купуваш друго стъкло после/-и си готов!!!!!!!
ВОАЛЛА-

Последна промяна laviatan на 31 Окт 2008, 10:21, променена общо 1 път
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- svetoslavned
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 83 /2.0d /2006
- Мечтае да кара: M 3
- Детайли за колата: Тайна
Ако извадиш внимателно огледалото от адаптора всичко ще си е наред, има 4 щипки на които се държи, пробвай да го позиционираш в някакво крайно положение и тогава измъкни най отворената част...успех 

свн
- Zaho
-
-
- Детайли за колата: mnoo fast ;)
Колеги нямам идея колко му е консумацията на отоплението но ми се струва безмислено да си работи нон стоп!
За мен наи удачния вариянт е да се върже към релето(или бушона) за отоплението на задното стъкло и да си се пуска с бутона до климата (съответно врътките на парното)
щото ще се пуснат неколко кабелчета не е голяма философия
Аз си взех такива огледала от колега в форума (което ме подсеща да отида да си ги взема от еконт) и тея дни ще я правя процедурата и ще споделя впечетления.
Успех
За мен наи удачния вариянт е да се върже към релето(или бушона) за отоплението на задното стъкло и да си се пуска с бутона до климата (съответно врътките на парното)
щото ще се пуснат неколко кабелчета не е голяма философия
Аз си взех такива огледала от колега в форума (което ме подсеща да отида да си ги взема от еконт) и тея дни ще я правя процедурата и ще споделя впечетления.
Успех

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
огледала
Колега и мен силно ме вълнува тази "интервенция" ако може някой със снимки да ни улесни няма да е зле. Може после да я преместят като Важна. Кажете какви пари вървят само стъклата с подгрев и мъртва точка - да знам ако някъде ме менкат за цената.
огледала
Сега последно - огледалата постоянно ли топлят или само ако е натиснат бутона за задното стъкло (подгрева)?
Да знам как да ги вързвам.
Че по-лесно ще ми е да взема ток от моторчето и да греят постоянно.
Да знам как да ги вързвам.
Че по-лесно ще ми е да взема ток от моторчето и да греят постоянно.
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Здравейте, на колега от бачкането направих този хардуерен ъпдейт, човека е много доволен. Но за съжаление, нямаше с какво да се снима в бачкането.
Ще Ви помоля, ако има желаещ от София, Перник, Радомир за тази интервенция по колите Ви, да го направим заедно, но да има някой да снима. Не е кой знае каква работа, но си е врътня и може да счупите нещо непоправимо.
Ще Ви помоля, ако има желаещ от София, Перник, Радомир за тази интервенция по колите Ви, да го направим заедно, но да има някой да снима. Не е кой знае каква работа, но си е врътня и може да счупите нещо непоправимо.
- Zaho
-
-
- Детайли за колата: mnoo fast ;)
NikiNikolov написа:Здравейте, на колега от бачкането направих този хардуерен ъпдейт, човека е много доволен. Но за съжаление, нямаше с какво да се снима в бачкането.
Колега каде свърза отоплението и ограничи ли тока с резистор и какъв ?
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Здравей, нищо не съм ограничавал. Колегата си беше купил огледала с подгрев 2-ра ръка фабрични предварително, само менках стъклата. Доста бавно загряват, като албански реотан са. Преди да влезе 12 волта в тях минават през 15 А бушон, а кабела няма и 1 кв.мм., въобще не грее и няма проблем. Бутона му изрязахме една дупка в кората под волана, пада се около дясно коляно, едно бутонче с позиции: включено и изключено, подобно като за бутона на газовиците. Има идея да се до монтира едно реле-време.
- turboto
- ентусиаст
-
- Кара: E39 530i Touring
- Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
- Детайли за колата: току що излязла от завода! :)
Имам ги огледалата разглобени и готови за снимки но са на вилата и ще мога чак края на седмицата да ги кача.
- a4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 318TDS Touring `96 г.
Колеги, Как вървят стъклата с подгрев като цени втора ръка? Благодаря! Със здраве.
Не е важно дали вървиш, важното е да не спираш!
12 мнения
• Страница 1 от 1