318 ис
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- advokata25
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39/525DA/03
318 ис
Здравейте колеги! Имам ново 318 ис и ме интересува дали гуми с размер 195 са малки. Мерси
- advokata25
- кандидат ентусиаст
-
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
- stef4o_BMW
- ентусиаст
-
- Кара: настрани
- Мечтае да кара: M3 Power
- Детайли за колата: BMW E36 320 coupe
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
- advokata25
- кандидат ентусиаст
-
Мерси! Ами смятам засега да не ги сменям. Колата е стабилна с тях и ще си взема 195 зимни даже. Но на пролет ще гледам да взема едни 205! 

- svetoslavned
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 83 /2.0d /2006
- Мечтае да кара: M 3
- Детайли за колата: Тайна
- advokata25
- кандидат ентусиаст
-
Интересно ми е дали моята версия има блокаж на диференциала и как мога да разбера. И също така трудно завърта гуми. На какво се дължи това?
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
Колега имаш ли ASC? Ако имаш значи не си със шпер диф. А пък ако нямаш, пробвай някъде на по широко да направиш обратен завой от място, ако има шпер веднага ше разберешadvokata25 написа:Интересно ми е дали моята версия има блокаж на диференциала и как мога да разбера. И също така трудно завърта гуми. На какво се дължи това?

Има доста теми по въпроса как се разбира дали си с шпер (в смисъл напиши шпер в търсачката и ще намериш, че аз нямам време сега да ти намеря темата в която пише). Общо взето начините по които можеш да разбереш са 2.
1. По ВИН, но само ако намериш някой да ти даде пълния списък с екстрите на колата ти. Ако имаш екстра Limited Slip Differencial 25 % значи си с шпер.
2. Качваш колата на канал. Виждаш табелката монтирана върху диференциала. Ако започва с буквата S - значи си с шпер.
Има и други начини за разбиране, но с тях се установява на ОКО, а това не е добър вариант при положение, че нямаш много опит в тези неща.
Отстрани на (на гредата) на шофьорската врата имаш табелка с препоръчителните гуми за този модел. Във форума също има подробен списък с допустимите размери гуми за всички модели БМВ. 195 е напълно допустим размер. Повечето ги караме с 205, но 195 е в нормата спокойно можеш да си караш с тях. Дори за зимата както ти казаха останалите колеги е препоръчително да бъдеш с подобен размер гуми. Тоест карай си с тях
ако не ти се дават пари сега за гуми. А "лятоска" си купи 205-ци. Това е .
Моята кола е с шпер, но понеже досега не съм имал кола с шпер не можах по този начин (с обратния завой) да определя имам ли нямам ли. Чак като си видях екстрите по ВИН, разбрах че е с шпер. В NicyCar в Пловдив, когато смених маслата се потвърди въпросната екстра. (понеже дори по ВИН да ти излиза, нищо не пречи някой алчен италианец да ти е присвоил шперчето за да го продаде на друг алчен италианец). (не казвам немец понеже те не правят така, те са задръстени, стриктни)
1. По ВИН, но само ако намериш някой да ти даде пълния списък с екстрите на колата ти. Ако имаш екстра Limited Slip Differencial 25 % значи си с шпер.
2. Качваш колата на канал. Виждаш табелката монтирана върху диференциала. Ако започва с буквата S - значи си с шпер.
Има и други начини за разбиране, но с тях се установява на ОКО, а това не е добър вариант при положение, че нямаш много опит в тези неща.
Отстрани на (на гредата) на шофьорската врата имаш табелка с препоръчителните гуми за този модел. Във форума също има подробен списък с допустимите размери гуми за всички модели БМВ. 195 е напълно допустим размер. Повечето ги караме с 205, но 195 е в нормата спокойно можеш да си караш с тях. Дори за зимата както ти казаха останалите колеги е препоръчително да бъдеш с подобен размер гуми. Тоест карай си с тях

Nikito_nn написа:Колега имаш ли ASC? Ако имаш значи не си със шпер диф. А пък ако нямаш, пробвай някъде на по широко да направиш обратен завой от място, ако има шпер веднага ше разберешadvokata25 написа:Интересно ми е дали моята версия има блокаж на диференциала и как мога да разбера. И също така трудно завърта гуми. На какво се дължи това?
Моята кола е с шпер, но понеже досега не съм имал кола с шпер не можах по този начин (с обратния завой) да определя имам ли нямам ли. Чак като си видях екстрите по ВИН, разбрах че е с шпер. В NicyCar в Пловдив, когато смених маслата се потвърди въпросната екстра. (понеже дори по ВИН да ти излиза, нищо не пречи някой алчен италианец да ти е присвоил шперчето за да го продаде на друг алчен италианец). (не казвам немец понеже те не правят така, те са задръстени, стриктни)
- advokata25
- кандидат ентусиаст
-
Знам. че е смешен въпросът, но какво прави точно шперът? Направих едни обратен колата тругна на една страна и после нещо я блъсна на другата. Това какво значи
- advokata25
- кандидат ентусиаст
-
Знам. че е смешен въпросът, но какво прави точно шперът? Направих едни обратен колата тругна на една страна и после нещо я блъсна на другата. Това какво значи
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2