До прекъсвач
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- slep
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бангия
- Мечтае да кара: много кончета под капака
До прекъсвач
Kолеги мотора ми е м40 Питането ми е следното
На
1ва и 2ра си достига до 6-6300к А на 3та до 5500к и не мърда
Карам колата на газ мислех че е от нея но и на бензин същото
Някакви идеи И моля ви се без коментари от сорта ( къде си тръгнал с тоя куц кон и тем подобни) Знам сега ще почнете с вала че ми е за смяна
Но все пак може някой да е имал подобен проблем и да не е вал
Иначе колата си ме слуша клапаните не щракат мотора си работи добре
На
1ва и 2ра си достига до 6-6300к А на 3та до 5500к и не мърда
Карам колата на газ мислех че е от нея но и на бензин същото
Някакви идеи И моля ви се без коментари от сорта ( къде си тръгнал с тоя куц кон и тем подобни) Знам сега ще почнете с вала че ми е за смяна
Но все пак може някой да е имал подобен проблем и да не е вал
Иначе колата си ме слуша клапаните не щракат мотора си работи добре
Не всичко което лети се яде
- slep
- кандидат ентусиаст
-
318 е
Аз пък не погледнах километража но май там някаде беше
На мен това ми беше идеята дали на по голяма скорост падат и оборотите до прекъсвач С две думи дали е нормално
На мен това ми беше идеята дали на по голяма скорост падат и оборотите до прекъсвач С две думи дали е нормално
- stef4o_BMW
- ентусиаст
-
- Кара: настрани
- Мечтае да кара: M3 Power
- Детайли за колата: BMW E36 320 coupe
Колега аз имах същия проблем с моя М40 преди.Смених вал с кобилици и се оправи,защото започна и на 1 и на 2,даже и на 5 да ми стига до 5500 оборота
,но след смяната стана стрела 

- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Признака е за вал,а като прекъсне и смениш скораотта зачудва ли се малко мотора какво да прави докато паднат оборотите,ако го прави със сигорност вал.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
На 3та - 5500 е доволно висока скорост. Не знам с каква газова си. Ако си с обикновена е възможно компа да се шашка и да си влиза в някакъв негов си авариен режим и да не позволява. Но са само предположения. Можеш да откачиш акумулатора за една нощ, да я покараш 10-20 мин. нормално, за да събере данни за нормална работа и да обгори сондата и после да пробваш как ще е.
Горното е при положение, че караш с обикновена газова. С ГИ няма връзка.
Горното е при положение, че караш с обикновена газова. С ГИ няма връзка.
- slep
- кандидат ентусиаст
-
С обикновена газова съм
Значи на газ като я изпомпам и като превключа на по голяма скорост се държи нормално А на бензин има леко зачудване но това го отдавам на дюзи ,щото нали знаете че като караш на газ на дюзите им се е..ва м....та
А и друго ако се опитам на газ да я задържа повече от 10секунди на 3та до 5500к кихалката влиза в употреба Иначе за 30 000км ми е кихнала само 1 път
Нали ви казвам колеги гледам си колата и иначе съм доволен от нея но сега това направо ме яде
Значи на газ като я изпомпам и като превключа на по голяма скорост се държи нормално А на бензин има леко зачудване но това го отдавам на дюзи ,щото нали знаете че като караш на газ на дюзите им се е..ва м....та
А и друго ако се опитам на газ да я задържа повече от 10секунди на 3та до 5500к кихалката влиза в употреба Иначе за 30 000км ми е кихнала само 1 път
Нали ви казвам колеги гледам си колата и иначе съм доволен от нея но сега това направо ме яде
Добре, тогава прочети тази тема от VW клуба внимателно и направи това, което съм ти написал в предния си пост. Не ти коства нищо и е добра отправна точка.
slep написа:318 е
е не е нормално колега, прекъсвача няма нищо общо със скоростта,и на 5-та да си с над 200 той пак трябва да удари на 6300

P.S. само да попитам как с тая обикновена газ ти е ударил прекъсвач???

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Дам ,при БМВ-тата ,дори и най слабите мотори когато са читави си достигат прекъсвача дори на 5-та .
Какво остава за малките скорости
Какво остава за малките скорости

- dopestar
- ентусиаст
-
- Кара: 316
zazomazo написа:slep написа:318 е
е не е нормално колега, прекъсвача няма нищо общо със скоростта,и на 5-та да си с над 200 той пак трябва да удари на 6300
P.S. само да попитам как с тая обикновена газ ти е ударил прекъсвач???
тва просто нема как да стане !!!

- slep
- кандидат ентусиаст
-
Знам че на обикновенната газова няма прекъсвач ,но мислех че така е настроена просто не и достига газ но и като видях че и на бензин го прави същото реших че вече е проблем
Затова и писах ако на газ и бензин имаше разлика за какво да пиша
Колега лилов полезна информация
Затова и писах ако на газ и бензин имаше разлика за какво да пиша
Колега лилов полезна информация

- slep
- кандидат ентусиаст
-
Днес пробвах едно м40 нещата са индентични с моето(говорим за на бензин)
Абе мисля си дали не може да се пусне тема За всеки модел на коя скорост с колко км стига до прекъсвач така доста колеги ще се ориентираме за какво иде реч
Абе мисля си дали не може да се пусне тема За всеки модел на коя скорост с колко км стига до прекъсвач така доста колеги ще се ориентираме за какво иде реч
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Абе не можеш да ме убедиш че така трябва да е, дори най-големия мъртвец 318тдс си достига ограничителя на 3-та
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
slep написа:Абе мисля си дали не може да се пусне тема За всеки модел на коя скорост с колко км стига до прекъсвач така доста колеги ще се ориентираме за какво иде реч
Аз си мисля да си закараш колата на чичо доктор,даже мога да ти препоръчам един... д-р Чирков...

п.с. става дума за ///М40
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2