Кори на вратите е36 купе
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- CarrollShelby
- младши ентусиаст
-
Кори на вратите е36 купе
Днес ми пристигнаха 2-те кори за вратите.Забележката им беше плата.Не кожата,а плата,този който стои до самата дръжка.Много е захабен и не ставаше.Реших да взема плата от старите си кори,но като начало трябваше да махна този от "новите"...Реших че всичко ще е супер лесно,но уви...Частта на която се държи плата е залепена за самата кора.Мъчих се повече от час само,за да го махна това нещо,а последствията за "часста" бяха катастрофални...Общо взето стана на 100-тина парчета.Та въпросът ми е:Опитвали ли сте да махнете тази част(незнам как да я нарека) и по-какъв начин го направихте?Остават ми още 3 кори,а на 2 от тях ми трябват запазени "части с плат
".Има ли някакъв химикал който да разяде това липило(което е като мъх)...Споделете че съм в безисходица... 

Колега, миналата седмица си играх с тия кори и успях да ги сваля с 300 зора. Номера е много деликатно да ги поразлепиш от краищата и след това с плоска дървена лъжица да подпъхваша а с друга да поддържаш луфта(на принципа на лост). Много внимавай че се пукат много лесно и след това трябва да се китват на тапицер. Успех ако съм ти бил от полза
П.С. Не съм сигурен че ще успееш да залепиш плата от старите на новите, тъй като плата не е разтегателен(до колкото разбрах заводски се залепя на преса
)освен това с времето дунапрена е станал на нищо.

П.С. Не съм сигурен че ще успееш да залепиш плата от старите на новите, тъй като плата не е разтегателен(до колкото разбрах заводски се залепя на преса

- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36
Тва е хванато на принципа на нитовете,влиза една пласмаса която е стопена в края(тва се вижда отзадната страна на кората)и се е получило като нит.С поялник леко стопяваш крайщата и я вадиш.После обаче не може да я сложиш както е била оригинално щото вече си стопли пластмасите.
Жалко че не направих снимки като си правих мойте кори на 318ката за да ме разбереш по добре за какво ти говоря
Жалко че не направих снимки като си правих мойте кори на 318ката за да ме разбереш по добре за какво ти говоря

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!
- CarrollShelby
- младши ентусиаст
-
MOGY написа:Тва е хванато на принципа на нитовете,влиза една пласмаса която е стопена в края(тва се вижда отзадната страна на кората)и се е получило като нит.С поялник леко стопяваш крайщата и я вадиш.После обаче не може да я сложиш както е била оригинално щото вече си стопли пластмасите.
Братле или говорим за съвсем различни неща,или аз не съм забелязал подобен "нит"...Иначе ще пробвам с лажиците.Искам не да взема сами плат,а плата заедно с плоскостта на която е поставен.Тоест вземам от едните и слагам на другите,без да си играя с тапицери и т.н.Възможно ли е това?

- nParMaTuK
- младши ентусиаст
-
Ми аз мойте ги отделих, като леко ги разтворих и после с макетно ножче малко по малко резнах лепилото 

- MOGY
- Obergruppenführer
-
Така като чета тва каде съм ти написъл звучи доста тъпо на не мога да ти го обясня по друг начин
Сега снимах една кора на едно кошле за да ти покажа какво имам впредвит ,но ще кача снимките кам 18часа ако искаш

Сега снимах една кора на едно кошле за да ти покажа какво имам впредвит ,но ще кача снимките кам 18часа ако искаш

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- CarrollShelby
- младши ентусиаст
-
Ще се радвам да качиш,да
Благодаря на всички.Утре ще се помъча да си оправя буклуците...Деба тез кори... 

CarrolShelby написа:Братле или говорим за съвсем различни неща,или аз не съм забелязал подобен "нит"...Иначе ще пробвам с лажиците.Искам не да взема сами плат,а плата заедно с плоскостта на която е поставен.Тоест вземам от едните и слагам на другите,без да си играя с тапицери и т.н.Възможно ли е това?
Тези с "нитовете" са на фейслифта и са много по-лесни за сваляне. Иначе само това е варианта да ги свалиш без да ги сцепиш и да ги залепиш върху другите.
Последна промяна Kanev на 29 Окт 2008, 14:18, променена общо 1 път
- MOGY
- Obergruppenführer
-
Kanev написа:Искам не да взема сами плат,а плата заедно с плоскостта на която е поставен.Тоест вземам от едните и слагам на другите,без да си играя с тапицери и т.н.Възможно ли е това?
Е и аз за тва говоря ама не мога да го обясня като хората за това го снимах.Възможно е аз моите ги носих на тапицер

- .::Братоев::.
- ентусиаст
-
- Кара: осем цилиндрови
Аз моите на купето ги правих кожени,щото и моя плат се беше разлепил и захабил.То е имало дунапрен под плата и е изгорял и затова увисват.Доста зор видях да махна тая част кадето е плата от кожата на кората но става.Пробваи с отвертка или макетно ножче леко по леко да го разлепяш.
Както ти е казал колегата гледаи да "режеш" лепилото между кожата и тоя фазер ли е кво е там
Успех
ето след интервенцията кво се получи
http://picbg.net/img.php?file=d1edb6761f8a1927.jpg
Както ти е казал колегата гледаи да "режеш" лепилото между кожата и тоя фазер ли е кво е там
Успех

ето след интервенцията кво се получи
http://picbg.net/img.php?file=d1edb6761f8a1927.jpg
- aisikterix
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: самолет с педали
- Детайли за колата: BMW E 36 coupe 316i M43
Пич и аз в момента съм на тема смяна на плата на корите за тва и аз да кажа с две думи .Свалих малките корички лека полека .После ги одрах (махнах плата).Остава по кората сумати думнапрен .взимаш един пистолет за горещ въздух и почваш да нагряваш на 1000w полекичка и с с стъргалото от комлекта на пистолета махаш остатъците от дунапрен.След това почва операция "Аз съм тапицер"
Купуваш кутия лепило "СЕЛТ" или подобно на него (ХЕЛМИВЕКТ),Плат инпрегниран с дунапрен или дето го дават за тавани(авто).Намазваш корите с четка .Намазваш и плата и започваш внимателно да залепваш о опъваш да нема гънки .Ако е свестен плата не би трябвало да има .Аз си купих от стара загора плат и ги направих .Незнам колко ше издържи но ми се виде добър .ето и снимка да видиш как изглежда.
http://store.picbg.net/pubpic/0D/B7/e99 ... f50db7.JPG
Купуваш кутия лепило "СЕЛТ" или подобно на него (ХЕЛМИВЕКТ),Плат инпрегниран с дунапрен или дето го дават за тавани(авто).Намазваш корите с четка .Намазваш и плата и започваш внимателно да залепваш о опъваш да нема гънки .Ако е свестен плата не би трябвало да има .Аз си купих от стара загора плат и ги направих .Незнам колко ше издържи но ми се виде добър .ето и снимка да видиш как изглежда.
http://store.picbg.net/pubpic/0D/B7/e99 ... f50db7.JPG
- MOGY
- Obergruppenführer
-
Значи ти искаш да свалиш ето това
А то е хванато по този начин отзад
като тая пластмаса(тя е фи 4-5мм)стопена в края си аз ти я оприличих на нит защото е на подобен принцип

А то е хванато по този начин отзад

- MOGY
- Obergruppenführer
-

- aisikterix
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: самолет с педали
- Детайли за колата: BMW E 36 coupe 316i M43
Искатели да ви пусна некоя снимка как си тапицирах корите на купето.Но само ако има интерес към това.
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2