Кори на вратите е36 купе

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Кори на вратите е36 купе

Мнение от CarrollShelby » 29 Окт 2008, 1:24

Днес ми пристигнаха 2-те кори за вратите.Забележката им беше плата.Не кожата,а плата,този който стои до самата дръжка.Много е захабен и не ставаше.Реших да взема плата от старите си кори,но като начало трябваше да махна този от "новите"...Реших че всичко ще е супер лесно,но уви...Частта на която се държи плата е залепена за самата кора.Мъчих се повече от час само,за да го махна това нещо,а последствията за "часста" бяха катастрофални...Общо взето стана на 100-тина парчета.Та въпросът ми е:Опитвали ли сте да махнете тази част(незнам как да я нарека) и по-какъв начин го направихте?Остават ми още 3 кори,а на 2 от тях ми трябват запазени "части с плат :mhihi: ".Има ли някакъв химикал който да разяде това липило(което е като мъх)...Споделете че съм в безисходица... :confused:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Kanev » 29 Окт 2008, 2:07

Колега, миналата седмица си играх с тия кори и успях да ги сваля с 300 зора. Номера е много деликатно да ги поразлепиш от краищата и след това с плоска дървена лъжица да подпъхваша а с друга да поддържаш луфта(на принципа на лост). Много внимавай че се пукат много лесно и след това трябва да се китват на тапицер. Успех ако съм ти бил от полза :yes:

П.С. Не съм сигурен че ще успееш да залепиш плата от старите на новите, тъй като плата не е разтегателен(до колкото разбрах заводски се залепя на преса :!: )освен това с времето дунапрена е станал на нищо.
Изображение

Obergruppenführer
Аватар
Кара: Е 36

Мнение от MOGY » 29 Окт 2008, 10:23

Тва е хванато на принципа на нитовете,влиза една пласмаса която е стопена в края(тва се вижда отзадната страна на кората)и се е получило като нит.С поялник леко стопяваш крайщата и я вадиш.После обаче не може да я сложиш както е била оригинално щото вече си стопли пластмасите.
Жалко че не направих снимки като си правих мойте кори на 318ката за да ме разбереш по добре за какво ти говоря :confused:
ИзображениеИзображениеИзображение
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от CarrollShelby » 29 Окт 2008, 11:12

MOGY написа:Тва е хванато на принципа на нитовете,влиза една пласмаса която е стопена в края(тва се вижда отзадната страна на кората)и се е получило като нит.С поялник леко стопяваш крайщата и я вадиш.После обаче не може да я сложиш както е била оригинално щото вече си стопли пластмасите.
Жалко че не направих снимки като си правих мойте кори на 318ката за да ме разбереш по добре за какво ти говоря :confused:

Братле или говорим за съвсем различни неща,или аз не съм забелязал подобен "нит"...Иначе ще пробвам с лажиците.Искам не да взема сами плат,а плата заедно с плоскостта на която е поставен.Тоест вземам от едните и слагам на другите,без да си играя с тапицери и т.н.Възможно ли е това?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nParMaTuK » 29 Окт 2008, 11:36

Ми аз мойте ги отделих, като леко ги разтворих и после с макетно ножче малко по малко резнах лепилото :)
Изображение

Obergruppenführer
Аватар

Мнение от MOGY » 29 Окт 2008, 11:36

Така като чета тва каде съм ти написъл звучи доста тъпо на не мога да ти го обясня по друг начин :roll:
Сега снимах една кора на едно кошле за да ти покажа какво имам впредвит ,но ще кача снимките кам 18часа ако искаш
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от CarrollShelby » 29 Окт 2008, 12:18

Ще се радвам да качиш,да :) Благодаря на всички.Утре ще се помъча да си оправя буклуците...Деба тез кори... :confused:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Kanev » 29 Окт 2008, 13:17

CarrolShelby написа:Братле или говорим за съвсем различни неща,или аз не съм забелязал подобен "нит"...Иначе ще пробвам с лажиците.Искам не да взема сами плат,а плата заедно с плоскостта на която е поставен.Тоест вземам от едните и слагам на другите,без да си играя с тапицери и т.н.Възможно ли е това?

Тези с "нитовете" са на фейслифта и са много по-лесни за сваляне. Иначе само това е варианта да ги свалиш без да ги сцепиш и да ги залепиш върху другите.
Последна промяна Kanev на 29 Окт 2008, 14:18, променена общо 1 път
Изображение

Obergruppenführer
Аватар

Мнение от MOGY » 29 Окт 2008, 13:19

Kanev написа:Искам не да взема сами плат,а плата заедно с плоскостта на която е поставен.Тоест вземам от едните и слагам на другите,без да си играя с тапицери и т.н.Възможно ли е това?

Е и аз за тва говоря ама не мога да го обясня като хората за това го снимах.Възможно е аз моите ги носих на тапицер

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 29 Окт 2008, 16:32

Аз моите на купето ги правих кожени,щото и моя плат се беше разлепил и захабил.То е имало дунапрен под плата и е изгорял и затова увисват.Доста зор видях да махна тая част кадето е плата от кожата на кората но става.Пробваи с отвертка или макетно ножче леко по леко да го разлепяш.
Както ти е казал колегата гледаи да "режеш" лепилото между кожата и тоя фазер ли е кво е там
Успех :)
ето след интервенцията кво се получи
http://picbg.net/img.php?file=d1edb6761f8a1927.jpg
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: самолет с педали
Детайли за колата: BMW E 36 coupe 316i M43

Мнение от aisikterix » 29 Окт 2008, 20:32

Пич и аз в момента съм на тема смяна на плата на корите за тва и аз да кажа с две думи .Свалих малките корички лека полека .После ги одрах (махнах плата).Остава по кората сумати думнапрен .взимаш един пистолет за горещ въздух и почваш да нагряваш на 1000w полекичка и с с стъргалото от комлекта на пистолета махаш остатъците от дунапрен.След това почва операция "Аз съм тапицер"
Купуваш кутия лепило "СЕЛТ" или подобно на него (ХЕЛМИВЕКТ),Плат инпрегниран с дунапрен или дето го дават за тавани(авто).Намазваш корите с четка .Намазваш и плата и започваш внимателно да залепваш о опъваш да нема гънки .Ако е свестен плата не би трябвало да има .Аз си купих от стара загора плат и ги направих .Незнам колко ше издържи но ми се виде добър .ето и снимка да видиш как изглежда.

http://store.picbg.net/pubpic/0D/B7/e99 ... f50db7.JPG

Obergruppenführer
Аватар

Мнение от MOGY » 29 Окт 2008, 20:33

Значи ти искаш да свалиш ето това Изображение

А то е хванато по този начин отзад Изображение като тая пластмаса(тя е фи 4-5мм)стопена в края си аз ти я оприличих на нит защото е на подобен принцип

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от CarrollShelby » 29 Окт 2008, 21:58

За жалост,моята кола е 94' и няма подобни нитчета :) Ще стане по трудния начин.
Изображение

Obergruppenführer
Аватар

Мнение от MOGY » 29 Окт 2008, 22:23

:roll: може,за това не можахме да се разберем,твоита не е така :) тая е 93 края

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: самолет с педали
Детайли за колата: BMW E 36 coupe 316i M43

Мнение от aisikterix » 31 Окт 2008, 23:13

Искатели да ви пусна некоя снимка как си тапицирах корите на купето.Но само ако има интерес към това.

Следваща

Назад към E36