Ламбда контрол.Имали някой колега такова чудо.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Ламбда контрол.Имали някой колега такова чудо.
Здравейте колеги пускам тема и дано някой може да ми помогне интересуваме имали колега който ползва такова чудо като ламбда контрол и какви са неговите впечатления.
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
- buny_boy11
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 M40 1.8 metan
Аз използвам.[url]http://www.vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=51505&sid=327812d03fcc318aaca17e5e9c63861c
Последна промяна buny_boy11 на 26 Май 2009, 10:42, променена общо 1 път
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
buny_boy11 написа:Аз исползвам.[url]http://www.vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=51505&sid=327812d03fcc318aaca17e5e9c63861c
А сподели какви са ти впечатленията.
- buny_boy11
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 M40 1.8 metan
ламбда контрол
Колеги някои да знае да продава ламбда контрол 2-ра рака за до 80 лв.
И по вазможност да е от софия.
Мерси предварително
И по вазможност да е от софия.
Мерси предварително
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
vanko_5 написа:аз на 318 са без такова нещто и нямама грижи е да то дава икономия ама тя е 1 на 100км най много
1 на 100 си е добра икономия

- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Ламбда контрол
До колкото знам ЛК е само за моно ижекционови уредби дета са само с плочка а не както при пълните инжекциножи дет са с отделни ижектори на газта. Те самите инжектори маи вършат работа като ЛК.
А до колкото разхода и гармежите до колкото съм запознат, някаде е около 1/2 литра на 100 и няма да гърми. А също мисля че е пъти по добре да сложа ЛК а не ламбда симолатор.
А до колкото разхода и гармежите до колкото съм запознат, някаде е около 1/2 литра на 100 и няма да гърми. А също мисля че е пъти по добре да сложа ЛК а не ламбда симолатор.
- emobmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 325xi-2001г.
ламбда контрол
Аз от две години карам на газ като на ламбда сондата имам само имулатор и нито веднъж не ми е гръмнала газовата.А за разхода може да се спори моята газова е обикновена и ми дава разход при смесен режим градско извън градско, като по вече я карам в града 11литра на 100 км.Това с ламбда газ конрола е напълно излишно влагане на пари като се има на предвид,че това устройство струва около 250лв.Имам познат който си сложи и такъв модул на БМВ-то но разхода му спрямо кола без такъв е същият.Много зависи как ти е настроена газовата уредба,а не колко допълнително електроника си наблъскал по нея с надеждата да гори по малко.
Ламбда контрол
Колега по този вапрос ще поспорим, несъм съгласен напълно с теб.
Зарейи ги гармежите дето се получават, газта от изпарителя варви с едно постояно налягане дето е определно от самия изпарител при настроиката. А когато имаш ламда контрол налягането на газта се подава изцяло от стъпковото моторче на ЛК според зависимост колко газ даваш и какво замерва ламбда сондата, дали е богата сместа или е ниска. А до колкото Ламбда симолатора според мен неси залужава 20/30 лв за него щото хем се ебава сондата по този начин хем PC на дадената кола. Също ЛК можеш да си намериш и до 100 лева нова о точния човек стига да имаш желанието да се поровиш в форумите и да почетеш малко.А и от също ЛК е задължителен за някои страни членки и трябва да покрива евро 2 и 4.
Зарейи ги гармежите дето се получават, газта от изпарителя варви с едно постояно налягане дето е определно от самия изпарител при настроиката. А когато имаш ламда контрол налягането на газта се подава изцяло от стъпковото моторче на ЛК според зависимост колко газ даваш и какво замерва ламбда сондата, дали е богата сместа или е ниска. А до колкото Ламбда симолатора според мен неси залужава 20/30 лв за него щото хем се ебава сондата по този начин хем PC на дадената кола. Също ЛК можеш да си намериш и до 100 лева нова о точния човек стига да имаш желанието да се поровиш в форумите и да почетеш малко.А и от също ЛК е задължителен за някои страни членки и трябва да покрива евро 2 и 4.

- emobmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 325xi-2001г.
Съгласен съм но имай предвид,че на газ ламбда сондата си отива много бързо и от там ефекта на ламбда газ контрол модула се обезмисля.Предната ми кола беше с такъв модул и общо за газова бях дал около 700лв. а ефекта беше като без този модул.Сега газовата ми излезе към 400лв. и колата си работи без проблем и без ламбда газ контрола.Само на сондата съм сложил имулация.Така че според мен за обикновена газова такива допълнителни електроники нямат кой знае какво значение освен още пари без оправдан ефект.Разхода е един и същ по не това от опит го знам.
Колега незная кое каква работа върши но за симолатора на ламбдата съм сигорен каква му е работата на него а относно емулатора ...
Дори се чуда дали не е едно и също нещо.
Иначе колкото до схемата трбва да си варви с него като си го куписш.
Ето колега поразгледаи този каталог има цени : http://fobos-bg.com/index.php?l=3.385
Дори се чуда дали не е едно и също нещо.
Иначе колкото до схемата трбва да си варви с него като си го куписш.
Ето колега поразгледаи този каталог има цени : http://fobos-bg.com/index.php?l=3.385
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2